از دو سال پیش تشکیلات خودگردان با همکاری رژیم اشغالگر و برخی طرفهای منطقه ای، برخورد با مقاومت و مبارزان فلسطینی در شهرهای جنین، نابلس و طولکرم را در دستور کار خود قرار داده است.
درحالی که ارتش رژیم اشغالگر اسرائیل و دستگاه امنیت داخلی آن (شاباک) به نقش تشکیلات خودگردان فلسطین در کرانه باختری ــ با وجود مخالفت جناح راست افراطی در کابینه بنیامین نتانیاهو ـ پایبند هستند، این تشکیلات به تلاشهای خود برای استفاده از فرصت و بهره برداری از آن در تقویت خود و تضعیف مقاومت در شهرهای شمال کرانه باختری با حمایت منطقهای و بین المللی ادامه میدهد.
از دو سال پیش تشکیلات خودگردان فلسطین با همکاری رژیم اشغالگر و برخی طرفهای منطقه ای، برخورد با مقاومت و مبارزان فلسطینی در شهرهای جنین، نابلس و طولکرم را در دستور کار خود قرار داد و به دنبال تسلط و کنترل دوباره و کامل این مناطق و پایان دادن به حملات نظامی مقاومت هستند. محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با حضور و فعالیت گروههای مقاومت در این مناطق مخالف است و مقابله با آنان در صدر برنامههای تشکیلات خودگردان و ارتش اسرائیل قرار دارد.
تشکیلات خودگردان در دو سال گذشته تلاش کرد تا با استفاده از زور و قدرت، مناطق شمال کرانه باختری رود اردن را تحت کنترل خود درآورد و این کار را از اردوگاه «جنین» و از طریق ایجاد مشکلات با اعضای گردان جنین آغاز کرد. با اینکه تشکیلات خودگردان در اجرای طرحهای خود برای خلع سلاح مبارزان فلسطینی در این منطقه و سایر مناطق شمال کرانه باختری رود اردن شکست خورد، اما در انجام این کار مایوس نشد و به خاطر ترس و نگرانی از فروپاشی خود، با حمایت رژیم اسرائیل و برخی طرفهای منطقهای به فعالیت خود برای مقابل با مقاومت و تضعیف آنان ادامه داد.
برخی منابع وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین به الاخبار گفتند دستگاههای امنیتی این تشکیلات با روشهای مختلف برای مقابله بافعالیتهای فزاینده مقاومت در کرانه با ختری رود اردن اقدام میکنند که آشکارترین آن تلاش برای کنترل سلاح در بازار سیاه از طریق جذب عاملان قاچاق تسلیحات و خرید انبوه سلاح از آنان است تا از این طریق سلاح در دست مبارزان مقاومت قرار نگیرد. این اقدام تشکیلات خودگردان منجر شد تا قیمت سلاح و گلوله (در بازار سیاه) بیش از ۱۰ برابر شود.
روش و اقدام دیگر تشکیلات خودگردان این است که سرویسهای امنیتی وابسته به آن با بهره برداری از ترس و نگرانی مقامات جنبش فتح از جنبش حماس، دهها نفر از فعالان جنبش حماس در کرانه باختری رود اردن به ویژه آنهایی را که مظنون به فعالیت و همکاری نظامی با مقاومت هستند، بازداشت کردند.
عمار دویک رئیس سازمان مستقل حقوق بشر اعلام کرد این سازمان از ابتدای سال ۲۰۲۳ دهها مورد بازداشت سیاسی در کرانه باختری رود اردن را ثبت کرده و این در حالی است که در این مدت حتی یک مورد دستگیری سیاسی در غزه ثبت نشده است.
دویک افزود: بازداشتهای سیاسی در کرانه باختری رود اردن در سال ۲۰۲۳ به صورت چشمگیری افزایش یافت و ما دست کم ۱۳ مورد دادخواست درباره بازداشتهای سیاسی دریافت کرده ایم که توقف آن مستلزم یک توافق سیاسی است تا اوضاع بدتر نشود.
منابع وابسته به تشکیلات خودگردان افزودند: روش و رویکرد این تشکیلات برای مهار مقاومت در مناطق شمال کرانه باختری رود اردن، انجام گفتگو با رزمندگان وابسته به گروههای نظامی در کرانه باختری رود اردن به ویژه گردان جنین و گروه «عرین الاسود» (بیشه شیران) است.
این گفتگوها با هدف متقاعد کردن رزمندگان مبارز برای تسلیم خود و توقف عملیات نظامی و مقاومت بر ضد اشغالگران، خرید سلاحهای آنها و صدور عفو برای آنان از جانب کابینه اسرائیل صورت میگرفت. تشکیلات خودگردان همچنین تلاش کرد اعضای خانوادهها و نزدیکان مبارزان مقاومت را تحت فشار بگذارد تا از این طریق از گرایش و پیوستن آنان به گروههای مقاومت جلوگیری کند.
تشکیلات خودگردان در این رویکردهای خود علیه مبارزان مقاومت در کرانه باختری رود اردن از حمایت رژیم اسرائیل و برخی کشورهای منطقهای برخوردار بوده است، به طوری که در دو سال گذشته بیش از ۳۰ نشست در سطح هماهنگی و اطلاعاتی با طرف صهیونیستی و در سطوح مختلف سیاسی و امنیتی برگزار کرده است. نشستهای منطقهای نیز با حضور نمایندگان صهیونیست، عربی و آمریکایی و برای بررسی درخواست تشکیلات خودگردان و حمایت اقتصادی و امنیتی از آن برای کنترل و مهار مقاومت در کرانه باختری رود اردن برگزار شدند.
با اینکه رام الله شرایط سخت و بحرانی را سپری میکند و با افزایش فشارهای مردمی مواجه است و دایره حمایت مردمی از گروههای مقاومت در حال افزایش است و در مقابل آن محبوبیت این تشکیلات رو به کاهش است، با این حال مقامات تشکیلات خودگردان همچنان به فعالیت واعمال فشار خود برای پایان دادن به فعالیت گروههای مقاومت ادامه میدهند، چون حضور این گروهها را خطر وتهدیدی برای ادامه فعالیت و موجودیت خود میدانند.
در همین حال نتایج نظر سنجی «مرکز مطالعات سیاسی فلسطین» که در روزهای هفتم تا یازدهم ژوئن در نوار غزه و کرانه باختری رود اردن انجام شد، نشان میدهد بیشتر فلسطینیها با مقاومت مسلحانه علیه اشغالگران موافقند.
بر اساس این نظر سنجی، ۷۱ درصد شرکت کنندگان اعلام کردند با تشکیل گروههای مقاومت که تابع دستورات و زیر نظر تشکیلات خودگردان فلسطین و بخشی از نیروی امنیتی رسمی آن نباشند، موافقند و در مقابل ۲۳ درصد با آن مخالفت کردند.
طبق نتایج این نظر سنجی ۸۰ درصد شرکت کنندگان گفتند با این موضوع که مبارزان مقاومت، خود را تسلیم کنند و سلاح خودرا تحویل دهند، مخالفند و در مقابل ۱۶ درصد با این راه حل موافقت کردند.
۸۶ درصد شرکت کنندگان در نظرسنجی هم اعلام کردند تشکیلات خودگردان حق ندارد مبارزان گروههای مقاومت را بازداشت و از فعالیت مسلحانه آنان علیه اشغالگران جلوگیری کند و در مقابل فقط ۱۱ درصد با این پیشنهاد مخالفت کردند.
این تشکیلات خودگردان یا صهیونیست گردان، این تشکیلات خودگردان شده ستون پنجم صهیونیست ملعون در مقابل مقاومت