رئیس پژوهشکده امامت احیا، بازخوانی و نوسازی میراث به جا آمده در موضوع امامت را از اهداف راه اندازی این مرکز علمی عنوان کرد.
وی ارتباط گیری با جامعه و مردم جهان به زبان روز و جدید را از نیازهای امروز در عرصه ملی و بینالمللی در موضوع امامت عنوان کرد و افزود: بر این اساس معارف و اندیشههای تولیدی در حوزه امامت در جوامع مختلف توزیع خواهد شد.
رئيس پژوهشکده امامت از تشکیل گروه روش شناسی توسط گروههای پژوهشی در این پژوهشکده خبر داد و گفت: این گروه تحقیقی در حال بررسی و پژوهش است و ۲۱ درسنامه امامت در سطح ۳ حوزه را در حال تحقیق و بازنویسی دارد.
آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور نیز در این مراسم با اشاره به نقش و جایگاه قم در طول هزار و ۲۰۰ سال گذشته در زمینه توسعه و گسترش علوم و مرزهای دانش دینی، گفت: یکی از مهمترین قلمروهای حوزه قم توسعه علوم اسلامی با دقت، وسواس و دغدغهها است تا بتواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد و تاسیس این پژوهشکده میتواند در این زمینهها ایفای نقش نماید.
وی توجه به نیازها ورویکردهای بین رشتهای و گرایشهای جدید را در رشتههای علوم دینی و حوزوی را ضروری دانست و افزود: پیگیری و تحقیق در زمینههای امامت شناسی و پژوهش با رویکردها و تخصصهای متنوع باید در سرلوحه امور این پژوهشکده قرار داشته باشد.
همچنین در این مراسم از کتاب نظام جامع موضوعات امامت و مأخذ شناسی امامت شناسی در مقالات و پایان نامهها با شناسایی بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ مقاله و اثر رونمایی شد.