تشکیل بیش از ۲۰ هزار پرونده در حوزه معاینات بالینی پزشکی قانونی
مدیرکل پزشکی قانونی استان بوشهر گفت: در حوزه معاینات بالینی در سال گذشته ۲۰ هزار و ۳۷۱ پرونده داشتیم که ۳۲ درصد مراجعان آن بانوان بودند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، دکتر ابراهیم پارسا در نشست با اصحاب رسانه با بیان اینکه پزشکی قانونی بازوی توانمند دستگاه قضایی است، گفت: در حال حاضر به غیر از بوشهر در ۴ شهرستان، کنگان، دشتستان، گناوه و جم پزشکی قانونی داریم که بهجز شهرستان جم که پزشکی قانونی در دادگستری واقع شده در سه شهرستان دیگر ساختمان ملکی نداریم و در شهرستان عسلویه نیز پزشکی قانونی از طریق شورای راهبردی در دست ساخت است.
وی از کمبود پزشک در این سازمان هم خبر داد و افزود: یک پزشک طرحی، یک پزشک امریه و پزشک معاضدتی در سال جدید به پزشکی قانونی افزوده شده، اما باز هم کمبود نیروی انسانی داریم.
مدیرکل پزشکی قانونی استان بوشهر با اشاره به اینکه پزشکی قانونی در چهار حوزه معاینات بالینی، متوفیات، کمیسیونها و آزمایشها فعالیت دارد، اضافه کرد: در حوزه معاینات بالینی در سال ۱۴۰۱، ۲۰ هزار و ۳۷۱ پرونده داشتیم که نسبتبه سال ۱۴۰۰، ۱۱.۸ درصد افزایش داشته است که ۳۲ درصد مراجعان بانوان بودند.
وی بیان داشت: در این حوزه ۴ هزار و ۲۵ پرونده نزاع داشتیم که این آمار نسبتبه مدت مشابه سال ۱۴۰۰، ۱۰.۵ درصد افزایش داشته است، همچنین ۴ هزار و ۶۵۰ پرونده در حوزه تصادفات بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰، ۲۷.۳ درصد افزایش نشان میدهد.
پارسا ادامه داد: در سقط جنین هم با توجه به قانون جوانی جمعیت کمیسیون سقط تشکیل جلسه داد که از ۱۴۴ مورد پرونده در این خصوص در سال ۱۴۰۱، ۱۱۵ مورد آن منجر به صدور مجوز سقط درمانی شد و برای بقیه مجوز صادر نشد که نسبتبه سال ۱۴۰۰، ۱.۴ درصد کاهش نشان میدهد.
وی عنوان کرد: در حوزه متوفیات هزار و ۹۱ پرونده جسد به مراکز پزشکی قانونی ارجاع شد که ۷۱۵ مورد آن مرگهای غیر طبیعی بود، که نسبتبه سال ۱۴۰۰ افزایش ۹ درصدی در موارد مختلف نشان میدهد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان بوشهر گفت: در سال ۱۴۰۱، ۳۶۵ مورد فوتی در اثر سوانح رانندگی بوده که نسبتبه به سال ۱۴۰۰، ۱۲ درصد رشد داشته و این تعداد با تفکیک جنسیتی ۳۱۱ مورد آقا و ۵۴ مورد خانم بوده است و ۲۳ مورد نیز فوت ناشی از حوادث کار در سال ۱۴۰۱ بوده که ۲۸.۱ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش داشته است.
وی افزود: فوت در اثر غرق شدگی ۳۵ مورد و فوت ناشی از داروهای مخدر ۲۲ مورد بوده که ۳۷.۱ درصد کاهش نسبتبه سال ۱۴۰۰ داشته و فوت در اثر گاز گرفتگی و مسمومیت با گاز منوکسید کربن نیز ۹ مورد بوده که نسبتبه سال ۱۴۰۰ تغییری نداشته است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان بوشهر اضافه کرد: در حوزه کمیسیونها از ۹۷ پرونده با موضوع قصور پزشکی ۲۰ درصد پروندهها مربوط به زیبایی بوده و قصوری که احراز شده مربوط به اقدام مداخله درمانی از طرف افراد غیر پزشک و افرادی بوده که خارج از حیطه درمان بودند و موجب آسیب به آنها شده است.
وی گفت: حوزه آزمایشگاه شامل سه بخش آسیب شناسی، سم شناسی و سرولوژی است که پیشاز این بخش سرولوژی (کهبیشتر در حوزه تجاوز به عنف کاربرد دارد) را در استان نداشتیم که در زمان حاضر این دستگاه خریداری شده و هفته آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
پارسا ادامه داد: در حوزه آزمایشها، ۹۰ درصد موارد در استان انجام میشود و نیاز به مراجعه به استانهای همجوار نیست.
وی اضافه کرد: برای ایجاد سالن تشریح نیز برنامه داریم این امکان در همه استان فراهم شود که ایجاد سالن برای گناوه و کنگان برنامهریزی شده تا دیگر نیاز به انتقال اجساد از شمال و جنوب استان به مرکز استان نباشد.