مدیر تبادل فناوری معاونت علمی رئیس جمهور: در حوزههای مختلف فناوریهای پیشرفته از سه سال پیش همکاری هایمان را با طرف ازبکی آغاز کردیم در ابتدا با وزارت توسعه نوآوری ازبکستان و در حال حاضر با وزارت آموزش عالی، علم و نوآوری ازبکستان همکاریهای دوجانبه علم و فناوری را آغاز کردیم.
سوال: تبادلات فناوری ایران و ازبکستان در چه حوزههایی است؟
شفیع پور: در حوزههای مختلف فناوریهای پیشرفته از سه سال پیش همکاری هایمان را با طرف ازبکی آغاز کردیم در ابتدا با وزارت توسعه نوآوری ازبکستان و در حال حاضر با وزارت آموزش عالی، علم و نوآوری ازبکستان همکاریهای دوجانبه علم و فناوری را آغاز کردیم. در مورد ساختار همکاری مان مختصر میگویم بعد حوزهها را مطرح میکنم. در سه دسته بندی همکاریهای علمی، توسعه فناوری و توسعه بازار با طرف ازبکی مذاکراتی داشتیم و به توافقاتی رسیدیم در حوزه توسعه همکاریهای علمی در حوزه هوش مصنوعی در حوزه فناوریهای سلامت و همچنین در حوزه مواد پیشرفته یا اصطلاحا نانوفناوری و دیگر حوزهها همکاریهایی را در حوزه برگزاری پروژههای مشترک علم و فناوری آغاز کردیم و الان اولین کمیته همکاریهای علم و فناوری ایران و ازبکستان، آقای عبدالرحمانف وزیر آموزش عالی ازبکستان است. در حوزه توسعه فناوری به جهت جذابیتهایی که در اکوسیستم علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران وجود دارد طرف ازبکی تمایل داشت که در حوزههای مختلف فناوریهای پیشرفته برای توسعه فناوریها با طرفهای ایرانی وارد همکاری بشود که در این حوزه هم در حال حاضر سه قرارداد انتقال فناوری را منعقد کردیم و در حوزه دیگری که حوزه توسعه بازار در سال گذشته در رویداد اینوویک ازبکستان یا هسته نوآوری ازبکستان شرکتهای دانش بنیان مان ۲۸ شرکت دانش بنیان مان حضور پیدا کردند و ماحصل آن رویداد امضای ده قرارداد توسعه بازار یا بحث صادرات محصولات دانش بنیان را داشتیم. بتوانیم دو نشست تجاری مشترک بین شرکتهای دانش بنیان ایرانی و ازبکی در همین سال جاری میلادی یک رویداد در تاشکند و یک رویداد در تهران را برنامه ریزی کنیم.
سوال: به لحاظ ریالی این قراردادهایی که میبندید چقدر است؟ چون میخواستیم از پول ملی حمایت کنیم گفتیم ریالی.
شفیع پور: رقم ریالیش بیش از صد میلیارد تومان باشد و رقم دلاریش هم فکر میکنم بیش از ۲۰ میلیون دلار است.
سوال: و این عدد و رقمی که الان دارید میگویید عدد و رقم ایده آلی است یا این که برای رسیدن به نقطه مطلوب باید که کارهای دیگری انجام بدهیم و این برنامه باید گام به گام انجام شود.
شفیع پور: بازار ازبکستان یک بازار جدیدی است و محصولات و شرکتهای دانش بنیان ایرانی به تازگی وارد این بازار شدند و طبیعی است که در ابتدای ورود به بازارهای جدید مراحل شناخت را طی میکند و الان در مرحله شناختیم و پیش بینی مان این است که در سال جاری میلادی این همکاریها را تا بالای صد میلیون دلار ارتقا بدهیم.