معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از شکسته شدن حدنصاب پیوند عضو در کشور خبر داد.
دکتر کریمی با اشاره به اینکه در این نشست راهکارهایی برای ارتقای پیوند ارائه میشود، افزود: دیالیز برای بیماران خیلی مشکلات ایجاد کرده است و هزینه بالایی دارد، همچنین کیفیت زندگی و طول عمر بیماران را تحت تأثیر قرار میدهد و در ۵ سال یک بیماری دیالیز ۷ برابر بیمار پیوندی هزینه دارد.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در پیوند عضو حدود ۵۰ درصد کار فرهنگی و استقبال مردم مهم است. ۳۰ درصد زیرساختی و ۲۰ درصد هم بحث علمی است. در بحث فرهنگی نیازمند کمک صدا و سیما و سازمان های مردم نهاد (سمنها) هستیم. ما درصددیم زیرساختهای لازم واحدهای اهدا و شناسایی عضو در همه ی دانشگاه علوم پزشکی ایجاد شود و دانش کادر درمان در خصوص فرآیند اهدا عضو (شناسایی موارد مرگ مغزی، نگهداری و سایر موارد) افزایش یابد.
دکتر کریمی گفت: هدف این است آمار اهداء عضو، پیوندهای کلیه، کبد، قلب و مغز استخوان را در کشور افزایش دهیم، از این رو دانشگاههایی که آمار خوبی در این زمینه داشتند، قدردانی شد و راهکارهایی برای دانشگاههایی که آمار کمی دارند نیز ارائه شد.
معاون درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه در این نشست آخرین مباحث درمانی مرور و وظایف و تکالیف دانشگاه در مباحث مهم جوانی جمعیت، ناباروری، تعرفه و سایر مباحث حوزه درمان ارائه میشوند، گفت: یکی از اقدامات خوب راهاندازی ۴۰ مرکز ناباروری سطح ۲ در کشور است که باید به عدد ۶۴ تا آبان برسیم. در این زمینه بر آموزش نیروی انسانی، فضای فیزیکی، تجهیزات و امکانات لازم تأکید شد.
* ارتباط الکترونیکی سطوح یک تا ۳ در نظام ارجاع
دکتر کریمی با بیان این که نظام ارجاع در برنامه پزشکی خانواده در سطح ۲ نزدیک به تکمیل است، گفت: سامانه الکترونیک ارجاع از سطح یک به سطوح ۲ و ۳ به صورت هوشمند طراحی، ابلاغ و رونمایی شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: هم اکنون ارجاع از مراکز سطح یک در مسیرهای مشخص به صورت الکترونیکی امکانپذیر شده است.
دکتر کریمی تصریح کرد: در سطح ۲ و ۳ هم که مراکز تخصصی، فوق تخصصی، بیمارستانی و بستری هستند، پذیرش بیماران از طریق سامانه انجام میشود و در همان سامانه بازخوراند آنان هم ارائه میشود؛ بنابراین اتصال سطوح یک و ۲ و ۳ به صورت الکترونیک به طور کامل انجام شده است و فقط در حال تدوین و ابلاغ مشوقهایی برای بیمار و سیستم هستیم.