مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان یزد: در سال گذشته ۴۵۲ نفر از زندانیان تحت پوشش سامانه پابند الکترونیک قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، رضا مقبلی قرائی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: خانواده زندانیان بسیار آسیبپذیر بوده و نیاز به حمایت مادی و معنوی دارند. سعی کردهایم آسیبها را با برنامهریزی و اقداماتی قبل، حین و بعد از حبس، کاهش داده و اصلاح و تربیت را تسریع بخشیم.
وی با اشاره به اقدامات و تلاشهای این اداره کل در حوزه اشتغال و حرفهآموزی افزود: اشتغال زندانیان حائز شرایط به حدی رسیده که در نتیجه تعاملات ارزشمند با بنگاهها و شرکتهای خصوصی در حال حاضر تعداد تقاضای نیرو بیش از تعداد افراد زندانی شده است.
مدیرکل زندانهای استان ادامه داد: در سال گذشته ۱۹ هزار و ۸۳۸ اثر صنایعدستی در زندان تولید شد که با مبلغ سه میلیارد و ۳۲۸ میلیون تومان به فروش رفت و عواید آن به خانواده زندانیان اختصاص داده شد.
وی با بیان اینکه درصدد کاهش هدفمند جمعیت کیفری زندانها با استفاده از ظرفیتهای قانونی هستیم، تصریح کرد: طبقهبندی زندانیان بر اساس امکانات و ظرفیتهای موجود بر اساس سن، جنسیت، اتباع و بیگانگان، نوع جرم، صورت گرفته است.
مقبلی با اشاره بر تلاش برای انتقال زندانیان غیربومی اظهار داشت: زندانی باید در نزدیکترین محل سکونت حبس شود بهشرط آنکه مفسدهای نباشد. از نیمه دوم سال گذشته ۳۱۱ نفر از محکومان سایر استانها را منتقل کردهایم که این مسئله مزایایی را برای استان در پی داشته است.
وی از افزایش ۲۴ درصدی آزادی زندانیان در سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۰ خبر داد و تأکید کرد که از این تعداد ۶۵ درصد متأهل و ۲۸. ۱ مجرد هستند.
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان گفت: در سال گذشته ۱۰۱ نفر از زندانیان اتباع بیگانه به کشور افغانستان استرداد شدند و به زودی حدود ۱۰۰ نفر دیگر از بیگانگانی که در زندان یزد هستند، مسترد شوند.
وی از گذشت از قصاص و آزادی ۱۳ محکوم به قصاص در سال گذشته خبر داد و اظهار داشت که سال گذشته ۴۵۲ نفر از زندانیان تحت پوشش سامانه پابند الکترونیک قرار گرفتهاند.
مقبلی با اشاره به فعالیت شعب شورای حل اختلاف ادامه داد: سال گذشته تعداد هزار و ۴۹۱ پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع دادیم که از این تعداد هزار و ۴۳۳ پرونده منجر به سازش و ۶۲۵ نفر آزاد و یا از ورود آنها به زندان ممانعت شد.
وی گفت: در حال حاضر ۸۵ درصد دادرسیها بهصورت الکترونیک انجام میشود. دادرسیها تنها در صورتی به شکل حضوری انجام میگیرد که به دلیل حساسیت جرم از نوع جرائم کیفری یک باشد.
مدیرکل زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان یزد با بیان اینکه ۲۳ نفر از زندانیان در مقاطع تکمیلی تحصیل میکنند، اظهار کرد: ۴۵۳ نفر از مددجویان در مقطع متوسطه مشغول هستند.