رئیس کمیته محرومیتزدایی شورای اسلامی شهر شیراز از ریشهکنی و پیشگیری بیماری سالک با محوریت این کمیته و همکاری شهرداری، دستگاههای متولی و فعالین اجتماعی خبر داد.
رئیس کمیته محرومیتزدایی شورای اسلامی شهر شیراز با تشریح آخرین وضعیت از بیماری سالک و آمار مبتلایان گفت: ۳۰ درصد از این مبتلایان میانگین سنی زیر ۱۴ سال دارند که با توجه به نوع متفاوت از بیماری سالک، در زمان حاضر گسترش این بیماری از نوع بروز زخمهای خشک است.
به گفته او؛ این بیماری برای پیشگیری نیازمند تمهیدات گستردهای است که جلوگیری از ورود فاضلاب در معابر عمومی، جمعآوری و دفن صحیح زباله و ترغیب خیران سلامت برای کمک به انجام جراحی پلاستیک بیماران ازجمله این تمهیدات است.
حسینی با تأکید بر ضرورت حضور جدیتر ادارات بهداشت علوم پزشکی برای آموزش و اطلاعرسانی پیشگیری و درمان از سایر دستگاههای مرتبط از جمله گروههای جهادی، هلال احمر، نیروی انتظامی و قرارگاه محرومیتزدایی سپاه پاسداران، ادارات میراث فرهنگی، شهرسازی، امور مساجد و یاوران شورا خواست تا برای حفظ سلامت و تأمین رفاه مردم در این موضوع همراهی کنند.
این عضو پارلمان شهری شیراز افزود: انصاف نیست مردم در محلات محروم به دلیل فقر و مشکلات ناشی از بیتوجهی درگیر بیماری باشند.
رئیس کمیته محرومیتزدایی شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه مردمی اصیل در بافت تاریخی شیراز زندگانی میکنند، یادآور شد: محله سنگ سیاه در بافت تاریخی، خاطرات کودکی امیر سرلشکر خلبان شهید عباس دوران را در خود بهیادگار دارد.
دستور جمعآوری هرچه سریعتر نخالههای حاصل از تخریب
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز هم این جلسه گفت: شهرداری منطقه ۸، اجرای پروژههایی همچون کفسازی، پیادهروسازی، نورپردازی و دفع پسماند را در دستور کار قرارداده، اما باتوجه به مشکلاتی که وجود داشت، مقرر شد این جلسه با پیگیری مستمر رئیس کمیسیون محرومیتزدایی شورای اسلامی شهر تشکیل تا مشکلات هرچه سریعتر با همراهی این کمیته برطرف شود.
غلامرضا غلامی در این جلسه با اعلام آمادگی برای رفع هرچه سریعتر مشکلات این منطقه، تجمیع نخالههای ساختمانی را از جمله عوامل ایجاد و رشد پشه سالک در این منطقه برشمرد.
معاون شهردار شیراز ادامه داد: اقدامات لازم برای جمعآوری هرچه سریعتر نخالههای موجود، درختکاری بوستان محلهای رهاشده از قبل، توزیع اقلام بهداشتی نظیر پشهبند، سمپاشی محیطی و اطلاعرسانی گسترده خانه به خانه در دستور کار قرار گرفت.
غلامی در حین مذاکرات به دلیل ضرورت همکاری دستگاه قضایی با تماس با معاون دادستان شیراز از این مقام قضایی برای ورود و پاکسازی برخی ساختمانهای مخروبه تقاضای مجوز کرد که با موافقت دادستانی مقرر شد شهرداری در صورت نیاز به پاکسازی اقدام کند.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز تأکید کرد: بافت تاریخی و ابنیه میراثی باید حفاظت و مرمت شود و در کنار اقدامات حفاظتی از میراث فرهنگی تأمین رفاه مردم و حفظ سلامتی ساکنین نیز مورد توجه جدی قرار گیرد.
اختصاص بیشترین رقم بودجه برای بهسازی و مرمت بافت تاریخی
شهردار منطقه تاریخی فرهنگی شیراز هم در ادامه با تأکید بر اهمیت تشریک مساعی دستگاههای اجرایی گفت: در دو سال گذشته بیشترین رقم بودجه معادل چهار منطقه، برای بهسازی و مرمت بافت تاریخی را شورای اسلامی شهر و شهرداری به این منطقه اختصاص دادندکه با اجرای برنامههای عمرانی در منطقه شاهد بهبود وضع موجود خواهیم بود.
علی مصلینژاد با اشاره به اقدامات مؤثر شهرداری شیراز افزود: برخی دستگاههای اجرایی باید نگاه ویژهای به بافت تاریخی داشته باشند تا بهداشت و امنیت خاطر مردم در وضع مطلوب قرار گیرد.
کاهش مبتلایان به بیماری سالک به دلیل اقدامات پیشگیرانه
رئیس مرکز بهداشت شهدای والفجر شهرستان شیراز هم در این جلسه از کاهش مبتلایان به بیماری سالک به دلیل اقدامات پیشگیرانه خبر داد و ضمن ارائه آمار عملکرد مجموعه بهداشت بر ضرورت کمک سایر دستگاهها تأکید کرد.
علیرضا شریعتی گفت: سه مرکز رایگان شناسایی و درمان سالک ایجاد شده و اقدامات آموزشی و پیشگیری در حال اجرا است.