کشت محصولات کم آبر در حوزه کرخه در سایه ارائه آموزشهای ترویجی
مدیر ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از ارائه آموزشهای ترویجی به کشاورزان برای کشت محصولات کم آبر در حوضه سد کرخه خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، سیدیعقوب هاشمی در تشریح برنامههای سازمان جهاد کشاورزی خوزستان برای
ترویج اصلاح الگوی کشت برای کشاورزان حوضه پایین دست سد کرخه گفت: در سازمان جهاد کشاورزی استان کارگروه مدیریت کم آبی تشکیل شده که جلسههای مربوط به صورت مستمر برگزار میشوند.
وی افزود: الگوی کشت تابستانه که در شورای کشاورزی خوزستان به تصویب رسید، به ادارههای جهاد کشاورزی شهرستان ابلاغ و قرارگاه سازگاری با کم آبی هر شهرستان به ریاست فرمانداران تشکیل شده است.
هاشمی به برگزاری آموزشهای مدون برای کشت محصولات کم آب بر و جزو الگوی کشت شامل؛ ذرت، سورگوم، کنجد، حبوبات، سبزی و صیفی در ۴۰ هزار هکتار از اراضی حوضه کرخه اشاره کرد و ادامه داد: انجام همه مراحل کاشت، داشت و برداشت، امراض و بیماریها و آفات برای تولید محصولات کشاورزی از ظرفیت کارشناسان حوزه کشاورزی استفاده میشود.
مدیر ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان به ممنوعیت کشت در سال ۱۴۰۱ در حوضه کرخه اشاره و اضافه کرد: امسال باتوجه به بارش باران و بهبود نسبی ذخیره آب در سد کرخه، کشت محصولات کشاورزی با محدودیت و منوط به کشت محصولات کم آب بر در ۴۰ هزار هکتار اجرایی خواهد شدو امیدواریم با برگزاری کلاسها و دورههای آموزشی که در سطح شهرستانها درحال برگزاری است، شاهد تولید محصول و درآمدزایی برای کشاورزان باشیم.
وی با اشاره به مکاتبه با شوراها، دهیاری ها، استفاده از ظرفیت مددکاران کشاورزی برای ترویج و رعایت الگوی کشت تابستانه و همچنین بهره گیری از فضای مجازی برای ارائه آموزشهای لازم، اضافه کرد: همچنین تعدادی از کشاورزان که تمایل به کشت محصولات پر آب بر داشتند، از وضعیت سد کرخه بازدید داشتند، ضمن اینکه از کشاورزان بالادست حوزه آبریز کرخه خواهشمندیم در مصرف آب صرفه جویی کرده و نوبت بندی آب برای بهره مندی زمینهای کشاورزی پایین دست از آب مورد نیاز رعایت کنند.
هاشمی درخصوص ترویج آبیاری نوین میگوید: کشاورزی خوزستان از سالهاست که رتبه اول کشور را دارد و کارهای بسیاری در همه حوزهها در شهرستانهای انجام داده است و طرحهایی نیز در حال اجرا هستند.
وی با بیان اینکه به مصرف آب و بهره وری آب در همه دورههای آموزشی اشاره خواهد شد، افزود: در سالهای اخیر زمینهای کشاورزی استان به سیستم آبیاری قطره ای، تیپ و بارانی مجهز شده اند، ضمن اینکه در سال ۱۴۰۱، ۲ مزرعه نوآور کشت گندم به ویژه در زمینه بهره وری آب در شهرستانها انتخاب شدند و با هدایت کشاورزان به این مزارع و ارائه مزایای استفاده از آبیاری نوین، زمینه ترغیب و تشویق آنها را فراهم کردیم.
هاشمی به برگزاری کلاسهای آموزشی در سطوح و به روشهای مختلف اشاره کرد و ادامه داد: کشاورزان از آموزشهای به صورت انفرادی در مراکز، آموزشها به صورت گروهی و همچنین آموزشهای مهارتی بهره مند میشوند.
وی میگوید: این ظرفیت وجود دارد که در زمینه تولید همه محصولات آموزشهای لازم را به کشاورزان در همه سطوح ارائه دهیم و انتظار داریم کشاورزان چالشها و مشکلات را مطرح کنند تا ما نیز آموزشها را در اختیار آنها قرار دهیم که به رونق کشاورزی منتج خواهد شد.