دانشمندان چینی ژنی را شبیه سازی کردند که برنج را در برابر طیف وسیعی از بیماریها مقاوم میکند و حدود ۴۰ درصد از افت محصول، ناشی از بیماری بلاست برنج را در مزرعه کاهش میدهد.
دانشمندان چینی ژنی را شبیه سازی کردند که محصول برنج را در برابر طیف وسیعی از بیماریها مقاوم میکند و حدود ۴۰ درصد از افت محصول، ناشی از بیماری بلاست برنج را در مزرعه کاهش میدهد.
مطالعه جدید که توسط گروهی به سرپرستی پروفسور لی گوتیان از دانشگاه کشاورزی هواژانگ انجام شد، به صورت آنلاین در مجله علمی نیچر منتشر شد.
قارچ بلاست برنج میتواند گیاهان برنج را در هر مرحله رشد آلوده و عفونی کند و باعث ایجاد ضایعات در بیشتر قسمتهای گیاه شود. بلاست برنج ممکن است عملکرد و کیفیت دانه را کاهش دهد. تحت شرایط خاص، این بیماری میتواند منجر به از دست رفتن کامل محصول شود.
در حال حاضر، انواع محدودی از برنج با مقاومت در برابر بیماریهای مختلف در چین وجود دارد. بنابراین، شبیه سازی ژنهای مقاوم به بیماریهای متعدد و پرورش گونههای برنج مقاوم در برابر آنها، مؤثرترین راه برای رسیدن به پیشگیری و کنترل بیماریهای محصول، حفاظت از محیط زیست و امنیت غذایی است.
لی گوتیان استاد دانشگاه کشاورزی گفت: ما عملکرد محصول جدید برنج را در کرتهای انتخابی در چهار مکان در استانهای هوبی، جیانگشی و هاینان اندازه گیری کردیم. در صورت نبود بیماری در محصولات، عملکرد پایدار آن حفظ میشود، اما در صورت بروز بیماری میتواند حدود ۴۰ درصد از عملکرد را ذخیره کند.
ژن RBL۱۲ در بین محصولات مختلف بسیار تاثیر محافظت کنندهای دارد. ما میتوانیم از رویکرد یکسان یا مشابه برای ویرایش این ژن در محصولات مختلف استفاده کنیم تا مقاومت در برابر طیف وسیعی از بیماریها را بدست آوریم. ما چند ویرایش ژنی روی گندم، ذرت، گوجه فرنگی و سبزیجات سبز انجام دادیم.
نتایج اولیه ما نشان میدهد که سویههای ویرایش شده ژن در گندم در مقاومت در برابر بیماری زنگ و سوختگی اسکلروتیال نواری بهتر هستند؛ بنابراین بر اساس نتایج، این ژن ظرفیت بالایی برای افزایش مقاومت سایر محصولات دارد. گونه جدید برنج از طریق فناوری اصلاح بیولوژیکی در مقیاس بزرگ با هزینه کم مناسب است.