تدوین استراتژی صنعتی کشور اولویت وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، وزیر صنعت، معدن و تجارت دیروز در دیدار با فعالان صنعتی و تجاری خراسان رضوی در اداره کل صمت این استان گفت: با
عباس علی آبادی که فعالیت خود را به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت با سفر به مشهد و زیارت بارگاه منور امام رضا (ع) آغاز کرده است در این نشست افزود: کارگروهی از کارشناسان خبره برای تدوین استراتژی صنعتی کشور ایجاد شده است که تک تک فعالان اقتصادی و تشکلی عضو آن هستند و میتوانند در این زمینه اعلام نظر کنند.
وی گفت: اگر در تدوین نقشه راه صنعتی کشور نسخهای مهیا شود که بخش دولتی و بخش خصوصی نسبت به آن اتفاق نظر داشته باشند، شاهد آثار مطلوب این استراتژی خواهیم بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه با هدف تدوین استراتژی صنعتی کشور، نیازمند تحلیلی صحیح از وضع موجود هستیم، افزود: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی باید به نمایندگی از بخش خصوصی سندی تهیه و به وزارت صمت ارائه کند که حاکی از وضع موجود کشور باشد.
عباس علی آبادی افزود: در حوزه صنایع کوچک هم باید به فکر فعالیت تجمیعی و گروهی باشیم تا به تامین مالی و سرمایهگذاری شرکتها کمک و از آسیب پذیری واحدهای کوچک کاسته شود.
درخواست برای سرمایهگذاری صنایع بزرگ در خراسان رضوی
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست با بیان این که در خراسان رضوی ۹۰ درصد صنایع متعلق به بخش خصوصی و بیشتر صنایع کوچک و متوسط است گفت: یکی از مطالبات استان سرمایهگذاری صنایع بزرگ است، زیرا صنایع بزرگ به دنبال خود زنجیرهای از فعالیت صنایع کوچک و متوسط را به همراه دارد.
رجبی افزود: حدود پنج درصد از شهرکهای صنعتی کشور در استان ما قرار دارد، در حوزه معادن هم با توجه به تنوع منابع، تعداد پروانههای معدنی صادر شده نیز چشمگیر است.
وی با اشاره به شناسایی واحدهای راکد خراسان رضوی در قرارگاه صنعت و معدن گفت: در این قرارگاه ۳۷۳ واحد صنعتی راکد شناسایی و تعیین تکلیف شد که تاکنون ۴۱ درصد از این واحدها راه اندازی شده است.
مدیرکل صمت خراسان رضوی سهم این استان را از ایجاد اشتغال هشت درصد کشور، تعداد پروانههای صادره صنعتی هفت درصد، در حوزه جواز تاسیس هفت درصد از تعداد جوازهای کشور و پنج درصد از حجم کل سرمایهگذاریها اعلام کرد.
رجبی در خصوص عملکرد استان در حوزه اشتغال براساس ثبت در سامانه رصد نیز گفت: پارسال بیش از ۴۴ هزار شغل براساس کد ملی ثبت شد که این امر در ۱۰ سال گذشته بی سابقه بوده و بر این اساس، رتبه دوم را در میان استانهای کشور به دست آورده ایم.
وی افزود: در بحث پروانههای تحقیق و توسعه صنایع استان رشدی ۸۰ درصدی داشته ایم و صنایع به سمت و سوی دانش بنیانی شدن رفته اند.
مدیرکل صمت خراسان رضوی اجرای ۸۸ درصد مصوبات کارگروه ستاد تسهیل و گروههای کاری، افزوده شدن حدود ۸۰ میلیون تن ذخیره معدنی جدید به ذخایر معدنی استان، افزایش چهار درصدی تجارت استان و تراز ۷۰۰ میلیون دلاری بازرگانی خراسان رضوی و اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری را از عملکردهای حوزه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی اعلام کرد.