مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: هماکنون ۹۰ گسل در این استان فعال است که ۲۱ گسل از این تعداد خیلی فعال است و آمادگی بیشتری را میطلبد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،محسن نجات روز پنجشنبه در مراسم تقدیر از داوطلبین فعال واکنش اضطراری محلات در طرح "دوام ثامن" افزود: همچنین ۳۵۰ رودخانه در سطح خراسان رضوی و مسیلهای حساس و سیل خیز استان، نیازمند آمادگی بیش از پیش است.
وی گفت: اکنون فاکتورهای خطر آفرین تغییر کرده و حوادث متنوع انسان ساخت، از جمله حوادث تکنولوژیک یا فناورانه ما را تهدید میکند.
مدیر کل بحران خراسان رضوی سرعت تولید خطر در کشور را افزایشی دانست و افزود: شهرداری مشهد ظرفیت مردمی را در حوزه بحران بهکار گرفته و امروز شهرداری آن را رقم زده است.
نجات گفت: تاکنون ۱۰ هزار آموزش دیده در قالب طرح دوام ثامن برای پیشگیری از تبعاث حوادث غیر مترقبه مانند زلزله تربیت شده اند.
وی اعضای دوام ثامن را بازوان اداره کل بحران دانست و افزود: بواسطه شرایط تغییر اقلیم دچار مخاطراتی شده ایم و گرمای هوا، کاهش ذخایر سد دوستی و کم آبی در مشهد نگران کننده است.
در این همایش از فعالان و داوطلبان مردمی طرح" دوام ثامن" تقدیر شد.
ایده اصلی دوره های دوام ثامن سال ۱۳۹۴ با همکاری مدیریت ساماندهی و مهندسی بحران شهرداری مشهد ، استانداری خراسان رضوی، هلال احمر و سازمان آتش نشانی شکل گرفت.
۷۰ درصد مساحت کلانشهر مشهد به عنوان مناطق به شدت آسیب پذیر در مقابل زلزله محسوب می شود، در این راستا شهرداری مشهد اهتمام ویژه به آموزش مردم در محلات مختلف برای آمادگی در برابر حوادث غیرمترقبه و بحرانهای طبیعی دارد.
از آن زمان تاکنون در محلات مختلف کلانشهر مشهد، آموزش های خودامدادی و دیگر امدادی در زمان بحران در قالب گروه های دوام ثامن ارائه می شود.