قاضی زاده رئیس بنیاد شهید مکتب سردار سلیمانی را آفریننده شهدایی همچون الداغی، عشوری و صدرزاده دانست و گفت: ضرورت دارد تا فعالیتهای فرهنگی در حوزه ایثار و شهادت به مردم واگذار شود.
او ادامه داد: بحث دیگر دیدار با خانوادههای شهدا است. این نشست حتما در برنامههای ماهانه رهبری است و اگر به هر دلیلی این برنامه در یک ماه برگزار نشود، ماه بعد حتما دو هفته برنامه با خانوادههای شهدا برگزار میکنند.
قاضی زاده اظهار کرد: وقتی امام جامعه به این مسئله اینچنین اهمیت میدهند، نشان دهنده راهبردی بودن این موضوع است. در حقیقت میزان دقت، تاکید و توجه به این حوزه توسط امام جامعه قابل مقایسه با سایر حوزهها نیست.
معاون رئیس جمهور با اشاره به دیدار مسئولین بنیاد شهید در سال ۶۹ با مقام معظم رهبری گفت: ایشان در آن دیدار فرمودند «فرض بنیاد شهید فرض انقلاب اسلامی است»؛ یعنی حیات انقلاب اسلامی و بنیاد شهید به یکدیگر متصل است و باید با همین دید به بنیاد شهید نگاه کرد. در واقع حفظ انقلاب اسلامی، باری است که به دوش بنیاد شهید قرار دارد. انقلاب ماهیتی مردمی داشته و اعتقاد مردم به ارزشهای الهی و فداکاری ادامه مسیر آن را فراهم ساخته است. ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت همین است؛ یعنی آنچه باعث تاسیس انقلاب شد.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: چند روز قبل دوستان در پایگاه خبری حیات مصاحبهای با آقای رفیق دوست انجام دادند که او در مصاحبه اش میگفت امام نظرشان این بود که باید مردم بیدار شوند تا انقلاب به پیروزی برسد. پس بصیرت، بیداری و فداکاری امت باعث شکل گیری انقلاب و حفظ آن شده است.
قاضی زاده ادامه داد: شهید عشوری در استان گیلان نمونه دست پرورده مکتب دینی است. مکتب سلیمانی، صدرزاده، عشوری و الدغی میآفریند و از این افراد معجزاتی دیده میشود که به جامعه سرایت کرده و باعث رشد این مکتب میشود.
قاضی زاده بیان کرد: در همین اغتشاشات اخیر تقریبا تمام تحلیلگران خارجی در ۸۰ نقطه دیپلماتیک دنیا تحصن راه انداختند و در داخل کشور نظرشان این بود که اوضاع برگشت و حتی خیلی از انقلابیون دچار این خطای تحلیلی شدند؛ اما کمتر از شش ماه نگذشته دیدید که دست معذرت خواهی اروپا به سوی ما دراز شد.
معاون رئیس جمهور اظهار کرد: امروز که دولت جمهوری اسلامی بر مبنای عزت مداری حرکت میکند، زندگی مردم را به لبخند بیگانه گره نزده است و این ایستادگی و مقاومت را در عمل و رفتار مسئولین جمهوری اسلامی دنیا دیده است. آنها هم اکنون از رویکرد خود توبه و عذرخواهی میکنند.
او با بیان اینکه فرهنگ ایثار و شهادت یعنی اینکه به خاطر خدا از همه چیز بگذری گفت: رهبری میفرمودند حتما هزینه سازش بیش از مقاومت است. فروگذاری از اصول و ارزشها به ما صدمه بیشتری میزند. حالا یک شورای تخصصی ملی و فراقوهای برای عملی کردن این فرهنگ درست شده است. شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت؛ شورای رسمی و قانونی که در سطح کشور رئیس جمهور و در سطح استانی نیز استاندار رئیس آن است.
قاضی زاده هاشمی بیان داشت: مجلس شورای اسلامی به شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت توجه داشته و بودجه مناسبی را به آن اختصاص داده است. امیدواریم دبیرخانه ستاد پشتیبانی فکری کند و برنامههای مشترکی مبتنی بر نیازهای استان گیلان شکل گیرد.
او با اشاره به برگزاری ۳۰ یادواره و کنگره شهدا در استانهای شمالی کشور ادامه داد: خوشبختانه استان گیلان جزو استانهای پیشرو در تعداد جلسات و مصوبات است. استانهای شمالی با برگزار سی یادواره و کنگره شهدا قابل مقایسه با سایر استانهای کشور نیستند که این موضوع نشان از مردمی بودن مفهوم ایثار در این خطه دارد.
قاضی زاده هاشمی گفت: فرهنگ زمانی پایدار میشود که مردمی شود. یکی از وظایف شورای عالی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت این است که در مراحل اجرایی به نحوی برنامه ریزی کند که کار توسط مردم اجرا شود. در این خصوص باید کانونهای فرهنگی و مساجد، فعالان اجتماعی- فرهنگی به رسمیت شناخته شوند و امور از طریق آنها ساماندهی گردد. باید توجه داشت که نقش برنامه ریزی بر عهده ستاد و پشتیبانی بر عهده دبیرخانه است و اجرا را باید به مردم واگذار کرد.
قاضی زاده هاشمی با تاکید بر اینکه مسئولان اگر حرکت کنند حتما برای دیگران الگوسازی صورت خواهد گرفت، گفت: در حوزه اشتغال تعداد افرادی که از جامعه هدف مطالبه شغل دارند و در سامانه کاریابی ثبت نام کردند ۵۶۹۸ نفر در انتهای سال ۱۴۰۱ است که نشان از رشد ۱۵ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ دارد. در این حوزه نیاز به واکاوی است و باید با آمار اشتغال استان مقایسه شود.
او ادامه داد: میزان استخدامها در سطح استان گیلان کم شده است. سال ۱۴۰۰ ما ۱۰۰۱ نفر از ایثارگران را استخدام کردیم، اما در سال ۱۴۰۱، ۴۵۰ نفر استخدام داشتیم یعنی جذب دولت از ایثارگران کاسته شده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطر نشان ساخت: از مجموع ۳۵۰ پست در نظر گرفته شده برای استخدام فرزندان شهید و جانباز ۷۰ درصد در استان تنها از ۹۳ ظرفیت استفاده شده است. این فرصت در اختیار استان است تا به شکلی مطلوب از آن بهره برداری کند. در حوزه تبدیل وضعیت نیز از میان ۲۳۶۴ نفر که مشمول تبدیل وضعیت میشدند ۴۰۲ نفر پروندشان در معرض انجام است.
او در ادامه گفت: در حوزه خوداشتغالی که از محل منابع تبصره ۱۶ و منابع داخلی بوده از میان ۵۱۳ نفر که معرفی شدند ۲۶۹ نفر کارشان به سامان رسیده و باقی مانده نیاز به تعامل دستگاهها به ویژه بانکها دارند. در حوزه مسکن نیز اولویت واگذاری به ۶۹۹ نفر از ایثارگرانی که از ابتدای انقلاب تاکنون هیچ گونه خدمات مسکن دریافت نکرده اند. همچنین در استان گیلان ۳۸۱۶ نفر داریم که وام دریافت کرده، اما فاقد مسکن هستند. استان گیلان در رابطه با تامین زمین برای این عزیزان تعهدی را داشته که از آن تعهد تاکنون ۹۶۰ پرونده به سرانجام رسیده و ۵۴۰ نفر هنوز در صف دریافت زمین باقی مانده اند.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: در حوزه گلزارها در استان گیلان شاهد وجود ۱۳۰۱ گلزار و ۷۰۶۲ مزار هستیم که از این تعداد ۱۲۹۹ گلزار تاکنون ساماندهی شده اند. همچنین در حوزه تسهیلات جمع کل تسهیلات قرض الحسنه ارائه شده به جامعه ایثارگری ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و تسهیلات ۱۸ درصد نیز ۱۰ میلیارد بوده که بانکهای عامل آنها دی، ملی و سینا بودند.
او گفت: در حوزه خدمات درمانی ایثارگران هزینهها به صورت کامل تا پایان اردیبهشت ماه پرداخت شده است، اما هزینههای موسسات درمانی تا پایان دی ماه پرداخت گردیده که این میزان پرداخت حسب نظام بیمهای کشور مناسب بوده، اما امیدواریم با کمک دوستان در مجلس و تقویت منابع عقب ماندگیها جبران شود.
قاضی زاده هاشمی بیان کرد: پروژه بزرگ مجتمع توانبخشی درمانی فرهنگی را در استان گیلان در دستور کار داریم که تقریبا این پروژه در همه استانهای کشور اجرایی میشود. کارهای زیادی در این حوزه انجام شده، اما برای ارائه خدمات بهتر این پروژه نیاز به توجه بیشتری داشد.
معاون رئیس جمهور خاطر گفت: در حوزه اداره کل حفظ آثار، مرکز فرهنگی دفاع مقدس گیلان نیاز به حمایت جدی دارد. از محل منابع در اختیار شورا میتوان به اینها کمک کرد تا در سفرهای استانی کار به سرانجام برسد.
به گفته او: استان گیلان ظرفیت ملی و بین لمللی نیز دارد که امیدواریم بتوانیم یکی از مراکز اصلی تردد ایثارگران و برنامههای بین المللی و ملی ایثارگران را استان گیلان را قرار دهیم.
این عضو هیئت دولت بیان کرد: بنیاد شهید دستگاهی است که وردیش دست خودش نیست. شهدای امنیت از طریق شورای تامین، شهدای سلامت از طریق وزارت بهداشت، شهدای عملیاتهای نظامی از طریق نیروها و مدافعین حرم از طریق نیروی قدس تشکیل پرونده میدهند و ما فقط تطبیق انجام میدهیم و هر پروندهای که به ما میرسد در کمتر از یک ماه پیگیری میشود. اگر تاخیری در این زمینه صورت گرفته ناشی از عدم انجام به موقع فعالیتهای از سوی یگان اولیه و استانداری بوده است. قبلا این فرایند زمانش بیش از شش ماه طول میکشید که هم اکنون به زیر یک ماه رسیده است.