با ارائه گزارش سازمان عفو بین الملل شکست دیگری به شکستهای نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی در جریان جنگ ۵ روزه به غزه اضافه میشود.
اضافه شدن شکست حقوقی به شکستهای نظامی و سیاسی نتانیاهو در جنگ ۵ روزه
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ سازمان عفو بینالملل خواستار تحقیق در مورد جنایات جنگی احتمالی رژیم صهیونیستی در حملات ۵ روزه ماه میدر غزه شد.
این سازمان در گزارشی در این باره تاکید کرد که حملات هوایی رژیم صهیونیستی به تخریب خانههای فلسطینیان در غزه منجر شد که این نوعی مجازات دستهجمعی غیرنظامیان در این باریکه به شمار میورد و هیچ ضرورت نظامی هم برای آن وجود نداشته است.
در این بیانیه آمده است که "اسرائیل" دست به حملات هوایی نامتناسب زده که به کشته و زخمی شدن شماری از غیرنظامیان از جمله کودکان منجر شده و اینگونه حملات جنایت جنگی محسوب میشود.
این سازمان در مورد نه حمله هوایی گسترده رژیم صهیونیستی به نوار غزه تحقیق کرده و گفته که طی آن شمار زیادی غیرنظامی شهید شده و خسارت زیادی به خانههای فلسطینیان وارد آمده است.
سه مورد از این حملات در روز نخست حملات به غزه انجام شد که طی آن خانههای ۳ نفر از فرماندهان گروهانهای قدس شاخه نظامی جهاد اسلامی با بمبهای هدایتشونده هدف قرار گرفت و ۱۰ نفر طی این حملات شهید شده و دست کم ۲۰ نفر دیگر زخمی شدند.
عفو بین الملل بیان کرد که این بمبها در مناطق مسکونی در شهر غزه در حالی که غیرنظامیان خواب بودند، بر سرشان فرود آمده است که این نشان میدهد عاملان و طراحان این حملات حجم خسارات آن را نادیده گرفتند.
سازمان عفو بینالملل در پایان تاکید کرد که این وضعیت باید پایان یابد و محاصره نوار غزه باید سریعا برچیده شده و عاملان جنایات نژادپرستانه و جنایات جنگی در غزه بر اساس قوانین بینالملل بازخواست و مجازات شوند.
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه آمار نهایی شهدا و مجروحان حملات ۵ روزه دشمن صهیونیستی به غزه را منتشر و اعلام کرد که در حملات این رژیم ۳۳ فلسطینی به شهادت رسیده و ۱۹۰ نفر دیگر زخمی شدند.
ناکامی اهداف سیاسی و نظامی اسرائیل در جنگ ۵ روزه غزه
با وجود اینکه در جریان جنگ ۵ روزه غزه، جنبش جهاد اسلامی فلسطین ۱۱ تن از اعضاء و فرماندهان خود را از دست داد و حدود ۲۰۰ نفر از ساکنان غیرنظامی غزه در نتیجه بمباران هواپیماهای اسرائیلی شهید و یا زخمی شدند و تعدادی از واحدهای مسکونی نیز در این منطقه تخریب و ویران شد، اما دلایل و شواهد زیادی وجود دارد که رژیم صهیونیستی را بازنده این جنگ نشان میدهد.
اگررژیم صهیونیستی امکان تاب آوری داشت قطعا جنگ را طولانی میکرد چراکه نتانیاهو برای متوقف کردن اعتراضات داخلی و منحرف کردن توجهات از چالشهای و بحرانهای داخلی به طولانی کردن جنگ نیاز داشت.
اما استقبال سریع از برقراری آتش بس و پذیرش شروط جنبش جهاد اسلامی و همچنین تشکر امریکا و رژیم صهیونیستی ازمصر بابت میانجیگری برای برقراری آتش بس نشان میدهد که این رژیم تاب اوری لازم را نداشت.
به اذعان روزنامه هاآرتص اسرائیل با وجود برخورداری از برتری قدرت نظامی نتوانست برای توقف جنگ، شروط خود را بر غزه تحمیل کند.
به نوشته روزنامه کویتی «الجریده» این شکست زمانی خود را نمایان ساخت که تنها چند ساعت پس از آنکه نتانیاهو وارد شدن به «آتشبس مشروط در آینده نزدیک» را بعید دانسته بود، به صورت ناگهانی خبر پذیرش توافق آتشبس با مقاومت اعلام شد.
رژیم صهیونیستی این جنگ را با هدف نابود کردن جنبش جهاد اسلامی و از بین بردن قدرت موشکی و زیرساختهای نظامی آن و همچنین ایجاد اختلاف بین گروههای مقاومت آغاز کرد، اما پاسخ قدرتمند و متحد نیروهای فلسطینی که با شلیک پیدرپی موشکها همراه بود، نشان داد ترور فرماندهان تغییری در وضع گروههای مقاومت ایجاد نکرد و به تعبیر سیدحسن نصرالله اسرائیل هم در ایجاد شکاف و فتنه بین گروههای فلسطینی و هم در احیاء بازدارندگی شکست تلخی را متحمل شده است.
«تحلیلهای اسرائیلی به این امر اشاره دارد که دولت راستگرای اسرائیل تاکید داشت که به «حماس» آسیبی نرساند، درمقابل، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس تاکید کرد که «گروههای مقاومت با انسجام و یکپارچه، عملیات ثأر الاحرار را مدیریت کردند و تلاش دشمن برای تحمیل معادلات جدید چه با جدا کردن سرایا القدس و چه ایجاد شکاف میان آنها را ناکام گذاشتند».
تشکیل فوری اتاق عملیات مشترک، مدیریت یکپارچه صحنه درگیری، حفظ قدرت آتش نیروهای مقاومت رژیم صهیونیستی را در همان روزهای نخست به سمت میانجیگران بینالمللی کشاند تا شاید راهی برای رهایی از این بنبست پیدا کنند.
رسانههای صهیونیستی گزارش دادند که در طول درگیری پنج روزه با مقاومت در غزه، ۷۷۶ مرتبه آژیر خطر در شهرها و شهرکهای صهیونیستنشین در اراضی اشغالی به صدا درآمد. تنها در شهر سدیروت ۴۳ مرتبه آژیر خطر به صدا درآمده است.
گروههای مقاومت فلسطین در غزه در طول این درگیری در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی با ۱۴۶۹ راکت اراضی اشغالی را هدف قرار دادند.
پدافند موشکی نیروهای مقاومت، حرکت هواپیماهای فرودگاه بن گوریون رژیم صهیونیستی را فلج کرد و ۲ میلیون شهرکنشین را به پناهگاه فرستاد و اکثر شهرکنشینان صهیونیست در اطراف نوار غزه از ترس موشکهای جهاد اسلامی به سمت مناطق شمالی و شرقی فلسطین اشغالی فرارکردند.
رژیم صهیونیستی در جنگ ۵ روزه غزه بعد از آن که بیش از دو سوم از نزدیک به ۱۵۰۰ موشک شلیک شده جنبش جهاد اسلامی از سامانه گنبد اهنین عبور کرد و در داخل فلسطین اشغالی فرود امدند برای اولین بار سامانه فلاخن داوود را نیز برای مقابله با موشکهای غزه به کارانداخت، اما بازهم در مقابله با موشکها توفیقی بدست نیاورد.
به نوشته رایالیوم، رژیم صهیونیستی این جنگ را با هدف نابود کردن جنبش جهاد اسلامی و از بین بردن قدرت موشکی و زیرساختهای نظامی آن آغاز کرد، اما نتایجی که حاصل شد کاملا برعکس بود و جهاد اسلامی قدرتمندتر از هر زمانی از این جنگ خارج شد و محبوبیت بیشتری نه تنها در محافل فلسطینی بلکه در کل جهان عربی و اسلامی به دست آورد.
جهاد اسلامی، حرکت هواپیماهای فرودگاه بن گوریون رژیم صهیونیستی را فلج کرد و ۲ میلیون شهرکنشین را به پناهگاه فرستاد و اکثر شهرکنشینان صهیونیست در اطراف نوار غزه بدون هدف از ترس موشکهای جهاد اسلامی به سمت مناطق شمالی و شرقی فلسطین اشغالی فرار میکردند.
«آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی دقیقترین تشخیص را از نتایج این جنگ ارائه داده و گفت: «ما نمیتوانیم در سایه جنگهای پی در پی زندگی کنیم و نمیتوانیم تشکیل یک حزبالله دیگر (اشاره به جهاد اسلامی) در جنوب را تحمل کنیم».
بر این اساس جنگ ۵ روزه غزه یک شکست جدید به جمع شکستهای قبلی رژیم صهیونیستی اضافه کرد و برند جدیدی را به لحاظ کاهش تاب آوری آن به ثبت رساند ضمن اینکه با ارائه گزارش عفو بین الملل مسئولیت اغاز این جنگ و تبعات ناشی از آن نیز متوجه این رژیم میشود. احمد کاظم زاده
این مهر بطلان رو باید ب پیشانی نتانیاهو و اسرائیل بزنین
و اسرائیل ملعون صهیونیستی رو از نقشه پاک کنید