از فعالان بخش خصوصی در صنعت پرورش ماهی سی بس شهرستان آبادان حمایت میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ حسین هوشمند رئیس پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشورگفت: ماهی باس دریایی آسیایی (Lates calcarifer) از گونههای مهم پرورش در قفس دنیا است و پرورش آن در سالهای اخیر در کشور به صورت محدود با واردات بچه ماهیان دارای وزن کمتر از یک گرم انجام شد.
بر اساس سیاستهای راهبردی مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور مبنی بر قطع وابستگی به خارج از کشور محققان پژوهشکده آبزی پروری آبهای جنوب کشور در محل ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی در سال ۱۴۰۱ موفق به دستیابی دانش فنی تولید مولدین این ماهی شدند که در مرداد ماه با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و مدیران استانی از این دست آورد رونمایی شد.
در سال ۱۴۰۲ با توجه به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر رشد تولید و به منظور توسعه و ترویج تکثیر و پرورش ماهیان دریایی بهویژه در استان خوزستان و تأمین نیاز بچه ماهیان دریایی برای صنعت پرورش ماهی در قفس، تعدادی مولد باس دریایی آسیایی بهعنوان محصولی فناورانه در اختیار بخش خصوصی در شهرستان آبادان قرار داده شد.
سال گذشته در سطح شهرستان آبادان پرورش دهندگان توانستند در سه طرح فعال در حوضچههای بتنی ۱۰ تن ماهی «سیباس» برداشت کنند.
وی افزود: برای حفظ بانک ژن زنده این ماهی، تعدادی بچه ماهی تولید شده توسط بخش خصوصی هر ساله برای ادامه روند مولدسازی در اختیار پژوهشکده قرار خواهد گرفت.
هوشمند میگوید: سیاستهای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و همچنین شورای راهبردی تحقیقات شیلات، مبتنی بر نقشآفرینی مراکز تحقیقاتی کشور در انتقال دانش فنی و محصولات فناورانه به بخش تولیدی کشور است که منجر به خودکفایی، خوداتکایی، افزایش تولید، رفع وابستگی به خارج از کشور و پایداری اشتغال میشوند.