مدیرکل حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری گفت: تالاب گندمان بروجن در آستانه ثبت جهانی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما چهارمحال و بختیاری؛ سعید یوسف پور با اشاره به اینکه تالاب گندمان در زمره ۱۰ تالاب برتر پرندهنگری ایران و مهمترین زیستگاههای جانوری کشور برای اسکان دائم پرندگان بومی و تخمگذاری پرندگان مهاجر به شمار میرود که در دفتر بینالمللی تحقیقات پرندگان آبزی (لندن -۱۳۵۲) ثبت شده است، گفت: تالاب گندمان ثبت جهانی میشود.
وی افزود: تالاب گندمان با حدود هزار و ۷۰ هکتار وسعت در فاصله ۶۰ کیلومتری مرکز استان در شهرستان بروجن قرار دارد و با توجه به برنامه احیا این تالاب که درسالهای گذشته انجام شده است، اکنون به عنوان یک زیستگاه و مامن خوب برای پرندگان مهاجر است.
یوسف پور گفت: هماینک تالاب چغاخور و گندمان به عنوان پناهگاه حیات وحش است که تالاب بین المللی چغاخور در سال ۸۹ ثبت جهانی شد و در کنوانسیون رامسر ثبت شده است و تالاب گندمان همامسال ثبت جهانی خواهد شد که برای ثبت این تالاب، فرمهای لازم به دبیرخانه جهانی کنوانسیون رامسر ارسال شده و امسال به نتیجه خواهد رسید.
وی از افزایش مناطق تحت مدیریت و حفاظت شده در استان با توجه به تنوع زیستی استان اشاره کرد و گفت: رشته کوه زردکوه به دلیل منابع پایدار آب و مولد ۲ رودخانه مهم کارون و دز است و هویت قوم بختیاری و تنوع زیستی بالای که دارد، به عنوان مظهر طبیعی ملی ثبت خواهد شد و برای ثبت این اثر رفع تعارضات حقوق عرفی در دستورکار است.
یوسفپور با اشاره به اینکه منطقه شکار ممنوع خداآفرین در کوهرنگ و اردل از ۱۲ سال گذشته شکار ممنوع بوده است، گفت: برای اینکه این منطقه به مناطق حفاظت شده تبدیل شود هم در نخستین جلسه شورایعالی محیط زیست عنوان خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری افزود: هماکنون در استان ۲ دانشکده دامپزشکی فعال است که باید از این ظرفیت استفاده شود و تفاهمنامههای هم با دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکرد منعقد شده و مقدمات کار فراهم شده تا دیپلمای دامپزشکی حیات وحش در استان ایجاد شود.
یوسفپور با اشاره به اینکه در چند سال گذشته شکار در شب در مناطق تحت مدیریت افزایش داشته است، گفت: از سال گذشته اقدامات اورژانسی پیشگیری از شکار از جمله شکار در شب انجام شده که افزایش کنترل شبانه با ظرفت نیروی ستادی و اداره کل و همچنین نصب ۲ دستگاه دوربین دید در شب انجام شده است.
وی به افزایش تعامل و همکاری با مجموعه قضائی و دستگاه عملیاتی و انتظامی استان برای برخورد با شکارچیان اشاره کرد و گفت: پارسال ۳۹۳ مورد تخلف حوزه شکار و صید غیر مجاز در مناطق حفاظت شده استان شناسایی شده و ۵۳۰ نفر به دستگاه قضائی معرفی شدند و ۱۹۱ پرونده تخلف تشکیل شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: در این مدت ۶۱ مورد شکار و صید غیر مجاز، ۷۰ مورد سلاح غیر مجاز کشف و شروع به شکار نیز ۳۰ مورد کشف شد.
به گفته وی، در این مدت ۹۱ مورد برخورد با مختلفان زیست محیطی، ۱۹ مورد احیا و بازگشت حیات وحش آسیبدیده به طبیعت و ۲۶۳ مورد اخطاریه محیطزیستی آلاینده صادر شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری از کمبود نیروی محیطبان و تجهیزات محیطبانان به عنوان مهمترین چالشهای حفاظت در عرصهها محیط زیست عنوان کرد و گفت: برای تجهیز مناطق تحت مدیریت دوربینهای مدار بسته تهیه شده است.
یوسف پور گفت: مجوز لازم برای بروز رسانی بیسیم حفاظت محیط زیست به صورت دیجیتال در سطح مناطق استان دریافت شده که برای تجهیز این مناطق به بیسیم دیجیتال ۲ میلیارد تومان اسناد خزانه و ۶۰۰ میلیون تومان به صورت نقدی تأمین اعتبار شده که تشریفات قانونی این اعتبارات در حال انجام است.
وی از نصب چهار دوربین آنلاین و دکل در تالابهای چغاخور و گندمان و سه دکل دوربین آنلاین در تنگ صیاد خبر داد و گفت: با فعال شدن این دوربینها امکان بررسی و رصد آنلاین مناطق فراهم میشود.