سرمایهگذاری یکی از اهالی روستای ورچه خمین در زمینه تولید برق خورشیدی، این روستا را به تولیدکننده برق مورد نیاز اهالی خود تبدیل کرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ برادران قاسمی از اهالی روستای ورچه خمین با ایجاد نیروگاه خورشیدی در روستا، ضمن مشارکت در تولید برق، زمین و محیط زیست را از آلودگیها نجات دادند و برای خود اشتغال ایجاد کردند.
به گفته نوازنی مجری این طرح، این روستا به دلیل برخورداری از اقلیم معتدل زمینه تولید حداکثر انرژی برق از صفحات خورشیدی را دارد.
نوازنی نخبه اراکی با طرح محوری ساخت تجهیزات تسهیل کننده استفاده از نیروی خورشیدی در قالب شرکتی دانش بنیان اقدام به طراحی و تولید سامانههای تولید همزمان برق و حرارت خورشیدی با هدف تأمین برق کشور از طریق انرژی تجدیدپذیر کرد و در یکی از طرحهای خود موفق به احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ کیلو واتی در امامزاده روستای ورچه خمین شد.
هم اکنون این روستا به تولیدکننده برق مورد نیاز اهالی خود تبدیل شده و هیچ برقی را از شبکه سراسری برق دریافت نمیکند.
بر اساس آمارها ۹۰ درصد انرژی برق کشور در نیروگاههایی با سوخت فسیلی تولید میشود که به ازای تولید هر کیلو وات ساعت ۹۰۰ گرم ذرات آلاینده منتشر میشود.
نوازنی با بیان اینکه صنایع باید از انرژی تجدیدپذیر و نیروگاههای خورشیدی استفاده کنند گفت: در ایران ۳۰۰ روز کاملا آفتابی وجود دارد و یکی از مناطق مستعد جهان برای تأمین انرژی خورشیدی است.
قاسمی سرمایه گذار این طرح با بیان اینکه بیش از یک میلیارد تومان برای راه اندازی این صفحات خورشیدی هزینه شده است گفت: اگر همکاری بانکها باشد زمینه اشتغال و تولید در روستاها فراهم است.