حضور گسترده نظامی آمریکا و پایگاههای این کشور در قاره اروپا در حالیست که روسیه بارها درباره خطر حضور نظامی این کشور در اروپا برای امنیت این قاره هشدار داده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به دنبال فروپاشی پیمان ورشو، آمریکا از خلأ ژئواستراتژیک به وجود آمده برای گسترش پایگاههای نظامی خود در اروپا استفاده کرد. شمار نیروهای آمریکایی در پنجاه پایگاه در قاره پیر از سال گذشته به یکصد هزار نفر افزایش یافت. پایگاه بوزنان در لهستان به مرکز دائمی فرماندهی تیپ پنجم آمریکا تبدیل شد که کار هماهنگی و نظارت بر نیروهای زمینی آمریکا را بر عهده دارد. بیش از ده هزار نظامی و تعدادی تانک آبرامز و بالگرد آپاچی در این پایگاه وجود دارد. پایگاه ردزیکوو نیز در کرانههای دریای بالتیک در شمال لهستان و در فاصله ۱۶۰ کیلومتری کالینینگراد روسیه قرار دارد و سامانه ضد موشکی و راداری در این پایگاه مستقر شده است. غرب همیشه به کشورهای اروپای شرقی به منزله میدان جنگ نگاه میکند. بر همین اساس آمریکا امسال واحد ۱۰۱ را که شامل یک هزار نظامی میشود به رومانی منتقل کرد. این نیروها از زمان جنگ جهانی دوم در منطقه مستقر نشده بودند. آلمان میزبان بیشترین تعداد نیروهای آمریکایی در اروپاست که تعداد آنها به ۳۸ هزار نفر میرسد و پایگاه ویسبادن در جنوب اشتوتگارت مقر اداره ۵۱ واحد نظامی در اروپا به شمار میرود که آمریکا از آنها برای اجرای رزمایشهای نظامی و تمرینهای دورهای استفاده میکند و پنج هزار تن از تفنگداران دریایی آمریکا در آنها مستقر شده اند.
رامشتاین بزرگترین پایگاه آمریکا در خارج از این کشور است که در جنوب غرب آلمان قرار دارد و اطلاعات زیادی از آن در دست نیست و مقر اصلی فرماندهی نیروی هوایی آمریکا در اروپا و مرکز مدیریت پهپادها برای حمله به اهداف در خاورنزدیک و خاورمیانه به شمار میرود.
ایتالیا نیز میزبان یازده هزار و پانصد نظامی آمریکایی است و به آمریکا اجازه داده است سامانه پدافند هوایی کوتاه برد را در خاک خود مستقر کند و پایگاههای هوایی خود را نیز در ناپل و چند جای دیگر ایجاد کرده است.
دو هزار نظامی آمریکایی و شش ناوشکن آمریکایی نیز در سواحل اسپانیا در ورودی دریای مدیترانه مستقر هستند.
آمریکا سه پایگاه هوایی نیز در انگلیس دارد. این کشور همچنین یک پایگاه در بروکسل پایتخت بلژیک دارد که تعداد نظامیان مستقر در آن زیاد نیست، اما اهمیت آن به سبب استقرار بمبهای هستهای تاکتیکی آمریکا در آنجاست. آمریکا همچنین تعداد دیگری از این بمبها را در دیگر کشورهای اروپایی مستقر کرده است که تعداد آنها بین یکصد تا دویست بمب است که در پایگاههای آمریکایی در ایتالیا، آلمان، هلند و ترکیه مستقر شده اند.
اروپا از سیاست نظامی گری آمریکا و رویکردهای توسعه طلبانه این کشور طی سالهای اخیر تبعیت میکند و این در حالیست که روسیه بارها درباره خطر حضور نظامی آمریکا در اروپا برای امنیت این قاره هشدار داده است.