عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی گفت: هزینه مازاد ناشی از استاندارد اجباری برای صنایع نساجی به ضرر مصرف کننده نهایی است.
آقای علیمردان شیبانی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صداوسیما؛ با انتقاد از تدوین استاندارد اجباری برای صنعت نساجی افزود: استاندارد تشویقی بسیار عالی است، اما در هیچ کجای دنیا صنعت نساجی استاندارد اجباری ندارد.
این تولیدکننده عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ادامه داد: منِ تولید کننده باید چیزی را تولید کنم که بازار، بنکدار و مشتری متقاضی آن هستند، اگر من به بنکدار بگویم براساس استاندارد، پایل (الیاف روی سطح موکت) باید ۱۲ باشد، از طرفی بنکدار و یا مشتری میگوید من روی این محصول سُر میخورم و موکت با پایل ۶ میخواهم. از طرفی متولیان استاندارد میگویند این محصول غیراستاندارد است. در حالی که وقتی سازمانی مثل هواپیمایی میگوید کفپوشی ضد حریق میخواهم این مطلب بسیار به جا و منطقی است و من به عنوان تولید کننده باید کفپوشی تولید کنم که ضدآتش باشد یا وقتی بیمارستانی از من درخواست کفپوش آنتی باکتریال میکند و برای این امر با دریافت هزینه اضافی و با افزودن مواد آنتی باکتریال، محصول نهایی را به مشتری تحویل میدهم، این استاندارد نیست در واقع خواسته متقاضی است.
شیبانی با بیان اینکه ۲۰ سال است که موکت نمایشگاه بین المللی تهران را ما تامین میکنیم, گفت: در واقع اصل اساسی و ملاک تولید این نوع کفپوش مقاومت و پرز ندادن هنگام رفت و آمد بازدیدکنندگان از نمایشگاه است نه ضدحریق بودن.
این تولید کننده اضافه کرد: من نمیدانم هدف آقایان از عنوان کردن دوباره این مطلب (استاندارد اجباری پوشاک) چیست، این هدف به نفع مشتری نیست و آفت آن این است که شما را مجبور میکنند به کاری که در مرحله اول بسیار هزینه بَر است به عنوان نمونه ما برای هر متر تولید باید یک هزینه ناخواسته به سازمان استاندارد و چندجای دیگر بدهیم که این هزینه به طور مستقیم به مصرف کننده نهایی تحمیل میشود.
عضو هیئت مدیره انجمن صنایع نساجی ادامه داد: همین لغت استاندارد یک محدودیت ایجاد میکند در حالی که در صنعت نساجی محدودیتی نداریم , دنیای صنعت نساجی دنیای تغییرات هفتگی است.
وی گفت: در جایی خواندم که لباس نوزاد باید ۱۰۰ درصد از پنبه باشد در حالی که باید بگویم ما امروز الیافی داریم که به مراتب لطیفتر از پنبه برای مصرف لباس نوزادان است.
شیبانی با پیشنهاد استاندارد تشویقی به جای اجباری افزود: من با توجه به نیاز مصرف کننده کالا تولید میکنم و در صورتی که مصرف کننده ما تقاضای خارج از چارچوب تعریفیِ استاندارد داشته باشد من باید به درخواست مشتری توجه کنم.
وی با بیان اینکه من مخالف استفاده از الیاف سالم نیستم اضافه کرد: استفاده از نخ، پارچه، فرش و منسوجات نساجی سالم به معنی استاندارد نیست به عنوان نمونه ممکن است از نظر استاندارد نخ آکرولیک مورد تایید باشد، ولی برای سفارش دهنده محصول پلی استر مدنظر باشد.
وی افزود: ما در انجمن نساجی به اکثریت آرا رسیدیم که باید اطلاعات فنی لازم تولیداتمان را روی محصولاتمان درج کنیم تا مشتری با یک نگاه متوجه شود که چه چیزی را با چه کیفیت و مشخصاتی خریداری کند. این حق مسلم مصرف کننده است، ولی ما نباید مصرف کننده را مجبور و محدود کنیم که براساس دستورالعمل استاندارد اجباری محصول خود را تهیه کند. ما بیشتر از سازمان استاندارد نگران مصرف کنندگان هستیم در عین حال باید به مشتری حق انتخاب دهیم تا براساس بودجه، نیاز و کاربرد محصولی را تهیه کند.
وی به خرید فعالان اقتصادی از سایر کشورها اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه مشتری خارجی از من موکتی میخواهد در حدود ۳۰۰ گرم با قیمت مشخص و من به عنوان تولید کننده میگویم برای این بودجه من باید این مقدار الیاف استفاده کنم و پس از توافق دو طرف محصول تولید میشود برای این فعال اقتصادی خارجی خرید کالا با قیمت مشخص وفروش آن در کشور خود است حال اگر شما به این معامله قوانین استاندارد وضع کنید و بگویید موکت باید ۸۰۰ گرم باشد آیا این معامله و عرضه کالا امکان پذیر است؟!