پیرسینگ گوش رایج ترین عمل زیبایی است که بسیاری از دختران چند ماه پس از به دنیا آمدن برای استفاده از گوشواره انجام داده اند .
این مراقبتها تا پیش از اینکه از دستگاههای بهداشتی برای انجام این عمل استفاده شود خیلی پیچیدهتر بود. در گذشته که از روشهای سنتی برای سوراخ کردن گوش استفاده میشود مراقبت از آن هم سختتر بود، چراکه گاهی با عفونتهای شدید همراه میشد؛ اما حالا مراقبتهای بعد از سوراخ کردن گوش به چند مورد محدود میشود که با رعایت کردنشان میتوان به سلامت از این عمل ساده گذشت.
روش های مراقبتهای بعد از سوراخ کردن گوش
از کلیدیترین نکاتی که باید بعد از سوراخ کردن گوش به آنها توجه داشت میتوان به رعایت بهداشت، استفاده از پمادهایی مانند تتراسایکلین، خودداری از شستشو به مدت ۴۸ ساعت و انتخاب گوشوارههای سبک ترجیحاً میخی است .
اما یکی دیگر از نکاتی که باید پیش از سوراخ کردن گوش بدانید این است که باید تا حد امکان از دستکاری و پیرسینگ گوش در نواحی غضروفی خودداری کنید. عفونت غضروف یکی از شایعترین مشکلات جدی است که ممکن است پس از سوراخ کردن گوش به آن دچار شوید. در بعضی موارد این عفونت تا اندازهای پیش روی میکند که فرد مجبور به انجام عمل جراحی غضروف گوش و خارج کردن عفونت میشود.
پس از سوراخ کردن گوش به طور طبیعی زخم کوچکی در ناحیه سوراخ شده ایجاد میشود که در صورت لمس دردناک است. استفاده از پمادهایی مانند تتراسایکلین به زخم کمک میکند تا بدون اینکه درگیر عفونت شود خود را ترمیم کند. معمولاً توصیه میشود که در ۴۸ ساعت اول پس از سوراخ کردن گوش به طور مرتب از این دسته پمادها استفاده شود.
اگر احساس کردید که از میزان درد و التهاب محل زخم کاسته نشده است باید به پزشک مراجعه کنید. در بعضی موارد نیاز است که پس از سوراخ کردن گوش از آنتیبیوتیک خوراکی مصرف کنید. البته گاهی اوقات این التهاب به دلیل حساسیت پوست شما به فلزاتی مانند نیکل است که در این صورت باید از زیورآلاتی بدون نیکل استفاده کنید.
از گوشواره مخصوص استفاده کنید:
شما باید تا ۶ هفته پس از سوراخ کردن گوش از گوشواره مخصوص استفاده کنید. این گوشواره را همان مرکزی که برای سوراخ کردن گوش انتخاب کردهاید به شما میدهد. توجه داشته باشید که اگر سوراخ گوش را روی بخش غضروف گوش ایجاد کردهاید باید تا ۱۲ هفته از گوشواره مخصوص اولیه استفاده کند و از پوشیدن گوشوارههای سنگین جدا خودداری کنید.
از تماس آب با محل سوارخ کردن گوش خودداری کنید: یکی دیگر از گزینههای مهم در مراقبتهای بعد از سوراخ کردن گوش خودداری از شستشوی محل زخم به مدت ۴۸ ساعت است. توجه داشته باشید که در طول این مدت باید از تماس آب و هرگونه ماده شوینده مانند شامپو، صابون و ... با محل سوراخ کردن گوش خودداری کنید.
در غیر این صورت باید منتظر درد و عفونت گوشتان باشید. توصیه میکنیم قبل از سوراخ کردن گوشتان حمام کنید تا برای ۴۸ ساعت نیازی به استحمام مجدد نداشته باشید. همچنین میتوانید در زمان دوش گرفتن روی گوشتان را با یک پوشش پلاستیکی ببندید تا در معرض آب و صابون قرار نگیرد.
روی محل زخم نخوابید:
برای کاهش درد، به هیچ عنوان روی محل زخم یعنی روی گوش خود نخوابید. همچنین بهتر است از یک روبالشی تمیز و ساده استفاده کنید تا احتمال ایجاد عفونت و یا گیرکردن گوشواره به بالشت کمتر شود.
هنگام خرید طلای بچهگانه به چه نکاتی باید توجه کرد؟
در کشور ما مرسوم است که در همان ماههای اول تولد نوزادشان برای سوراخ کردن گوش او اقدام میکنند. از آنجایی که شرایط فیزیکی نوزادان با بزرگسالان متفاوت است باید پیش از اقدام برای این کار از مراقبتهای بعد از سوراخ کردن گوش نوزادان اطلاع پیدا کنید. زمانی که قرار است گوش نوزادتان را سوراخ کنید علاوه بر تمام مواردی که در بالا برای مراقبتهای بعد از عمل پیرسینگ گوش ذکر کردیم، باید به چند نکته دیگر هم توجه داشته باشید.
عفونت در گوش نوزادان بیشتر از بزرگسالان اهمیت دارد به همین علت پس از مشاهده هرگونه چرک، التهاب یا عفونت بدون اقدام برای درمانهای خانگی به پزشک مراجعه کنید. حواستان باشد که کوتاهی در این امر میتواند اثرات جبرانناپذیری مانند آسیب به شنوایی فرزندتان را به دنبال داشته باشد.
بهتر است به جای گوشواره مخصوص اولیه از گوشواره طلا یا روکش طلا استفاده کنید چراکه با استفاده از این نوع گوشواره احتمال ایجاد حساسیت و عفونت در گوش نوزادان کمتر است.
فرزندتان را مدام چک کنید و مراقب حرکات غیرارادی نوزادان خود باشید. کشیدن گوشواره و یا لمس جای زخم در روزهای اول پس از سوراخ کردن گوش بسیار دردناک است و ممکن است نوزادتان با انجام این کارها به صورت غیرارادی به خود آسیب برساند.
در آخر توصیه میکنیم از سوراخ کردن گوش به روشهای سنتی و در منزل به شدت خودداری کنید تا برای مراقبتهای پس از سوراخ کردن گوش به دردسر نیفتید.
همانطور که گفتیم برای بزرگسالان پس از ۶ هفته و برای نوزادان از همان ابتدا بهتر است که از گوشواره طلا استفاده شود. چراکه احتمال ایجاد حساسیت در استفاده از طلا بسیار کمتر از دیگر فلزات است.