مدیر جهاد کشاورزی دزفول: پیشگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی نخستین گام برای تامین امنیت غذایی شهرستان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، بهروز قمرزاده گفت: بدون شک یکی از عواملی که امنیت غذایی منطقه را در معرض خطر قرار میدهد، تغییر کاربری زمینهای کشاورزی و رشد قارچ گونه باغ ویلاها است، بنابراین حفظ این اراضی و جلوگیری از تغییر کاربری آنها از اولویتهای مهم جهاد کشاورزی دزفول است.
وی به صدور مجوز ایجاد یگان حفاظت از اراضی کشاورزی شهرستان از تهران اشاره کرد و افزود: اجرای طرحهای انتظامی با هدف صیانت از اراضی کشاورزی، بازدید و نظارت پیوسته بر عملکرد واحدهای گشت و حفظ کاربری، دریافت گزارشهای مردمی سامانه ۱۳۱ و ارجاع به واحدهای گشت و پیگیری این گزارشها تا حصول نتیجه، تشکیل پرونده قضایی برای متخلفان و استفاده از ظرفیتهای مردمی از جمله ماموریتهای یگان حفاظت اراضی کشاورزی است.
قمرزاده ادامه داد: باید به منظور تحقق منویات مقام معظم رهبری و همچنین ایجاد نشاط جامعه، در اراضی لم یزرع و کم کیفیت، طرحی پیشنهاد شود تا در صورت تصویب و جذب سرمایه گذار به منظور رفاه حال همشهریان از تغییر کاربری در اراضی کلاس یک و حاصلخیز جلوگیری شود.
مدیر جهاد کشاورزی دزفول تاکید کرد: باید در خصوص جلوگیری از تغییر کاربری آگاه سازیهای لازم صورت گیرد، زیرایکی از راههای موثر به منظور جلوگیری از این معضل، امر فرهنگ سازی و ترویج است.
لزوم آگاه سازی درباره آثار منفی تغییر کاربری اراضی کشاورزی
این مقام مسئول میگوید: بدون شک ترویج و فرهنگ سازی یکی از موثرترین راههای پیشگیرانه است، زیرا برخی از مردم آگاهی لازم درباره آثار منفی تغییر کاربری ندارند، بنابراین باید آگاه شوند که این امر تا چه حد به صنعت کشاورزی و امنیت غذایی منطقه ضربه وارد میکند.
قمرزاده اضافه کرد: به منظور اجرای فرهنگ سازیها که از کارویژههای ما در سال ۱۴۰۲ است، مقرر شد با هماهنگی اداره ترویج برنامههایی صورت گیرد تا از طریق رادیو شهری، فضای مجازی، چاپ بنر و بروشور و اطلاعیه این فرهنگ سازی در دستور کار قرار گیرد.
وی به وجود ۹ مرکز جهاد کشاورزی دزفول اشاره کرد و گفت: یکی از کارویژههای مسئولان و کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی موضوع تغییر کاربری زمینها و پرداختن به این معضل است، همچنین باهدف کشاورزی هوشمند، هرگونه تغییر کاربری اراضی کشاورزی از سوی کارشناسان جهاد کشاورزی پایش و این تغییرات به منظور مجاز و یا غیر مجاز بودنشان، بررسی و اعلام میشوند.
رفع تصرف ۱۹۰ هزار متر مربع از اراضی کشاورزی
قمرزاده ادامه داد: تعداد باغ ویلاهایی که مدتی نیز از ساختشان گذشته، بین ۱۵ تا ۲۰ هزار تخمین زده شد که بر اساس ماده ۳ قانون کاربری این باغ ویلاها رصد و شناسایی شدند.
وی با بیان اینکه باید با همه توان از پیشروی باغ ویلاها جلوگیری کرد، افزود: برای افرادی که به تازگی اقدام به تغییر کاربری کردهاند نیز اخطاریه و تمهیداتی در دستور کار است.
قمرزاده با اشاره به تلاشهای دادستان دزفول به منظور پیشگیری از تغییر کاربری اراضی، گفت: پارسال ۱۹۰ هزار مترمربع که ۱۹۰ قطعه بود با حکم دادستانی شهرستان قلع و قمع شد.
وی با اشاره به اینکه مراکز ۹ گانه همه نقاط را رصد و جانمایی میکنند، ادامه داد: در حال حاضر نیز ۶ نقطه مکان یابی شده که قرار است با همکاری ادارات مربوطه و همچنین بر اساس مصوبه دولت و شورای تأمین شهرستان اقدام شود.