رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور گفت: انجمن به مثابه شناسنامه ملی ایران است و خروجی فعالیت های آن نیز موجبات تقویت هویت ملی ایرانی و اسلامی ما را فراهم آورده است.
وی ادامه داد: در استان فارس هم بنا داریم تا آرامگاه های میر سید شریف جرجانی و روزبهان بقلی را به عنوان دو چهره مهم و تاثیرگذار در سپهر فرهنگی کشور احیا و مرمت نماییم.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در رمان حاضر نسل جوان باید متوجه و معطوف به مسائل هویتی و ملی باشند. در سخنرانی مقام معظم رهبری در کنگره شهدای نیشابور و سبزوار نیز ایشان تاکید بر پاسداشت مفاخر این شهرستانها داشتند تا نسل جوان با پیشینه تاریخی، مذهبی ، علمی و فرهنگی خود بیشتر آشنا شوند.
وی در ادامه افزود: با توجه به ظرفیت های استان فارس و شهر شیراز به خصوص با حضور مفاخر بزرگی چون حافظ، سعدی و ملاصدرا که جایگاه ویژه ای در شناسنامه فرهنگ کشور دارند، همچنین با عنایت به اهمیت حضور مضجع شریف حضرت شاهچراغ علیه السلام در این شهر، ضرورت دارد که توجه به پاسداشت مفاخر فرهنگی و دینی و معرفی دوباره این بزرگان به عموم مردم و جوانان در گردونه فعالیت های انجمن در استان شیراز قرار گیرد.
شالویی تأکید کرد: مفاخر فرهنگی و دینی ما از هم جدا نیستند و در مدیریت فرهنگی کشور نیز به این مهم توجه شده است، زیرا ضرورت دارد نسل جوان ما شاهد این پیوستگی باشد.
شالویی تأکید کرد: انتظار ما این است که شهردار محترم شیراز با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی و گردشگری استان با محوریت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، فعالیت های مرتبط با مفاخر و مشاهیر و احیا و مرمت امکنه تاریخی و فرهنگی استان فارس و شهرستان شیراز را ساماندهی نماید.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پارک مفاخر، اجرای برنامه ها و نشست های بین المللی، استفاده از ظرفیت گردشگران فرهنگی و توجه ویژه به نصب تندیس های مفاخر و مشاهیر در ورودی شهر شیراز برای آشنایی بیشتر گردشگران با بزرگان ایران زمین، دیگر اقدامات و فعالیت هایی است که انتظار می رود به همت مسئولان استانی اجرائی شود.
شالویی گفت: با توجه به گستردگی مفاخر و مشاهیر در روستاها، بخش ها، شهرستان ها و مراکز استان ها، همچنین با عنایت به تعدد و فراوانی این چهره ها در استان فارس خاصه شهر شیراز انتظار می رود که مدیران فرهنگی استان با همکاری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برای معرفی هرچه بیشتر این بزرگان به خصوص به نسل جوان و جدید همت گمارند تا از رهگذر این اقدام هویت سازی و نهادینه کردن میراث عظیم ایران بزرگ در این نسل به بهترین شکل ممکن صورت پذیرد.
درادامه این دیدار قائم مقام شهردار شیراز هم گفت: تلاش مجموعه شهرداری شهرستان بر آن خواهد بود که انتظارات مدیریت انجمن و سایر مدیران فرهنگی استان را برآورده نماید تا در سال ۱۴۰۲ شمسی بخش عمده ای از فعالیت های مرتبط با پاسداشت مفاخر و احیای آرامگاه های فرهنگی استان و شهرستان عملیاتی شود.
علی مصلی نژاد شهردار بافت تاریخی شیراز هم در این جلسه گفت: در بافت تاریخی شیراز که مظهر مهم مفاخر فرهنگی استان است شاهد نوعی انقلاب عمرانی گسترده هستیم که در نوع خود در کشور بی نظیر است . درسال جدید نیز بودجه ۱۰۰۰ میلیاردی برای آن در نظر گرفته شده و بسیاری پروژه های عمرانی این بافت نیز مرتبط با مفاخر و مشاهیر فرهنگی است.
او اضافه کرد: حرم های مطهر نیز به عنوان نمادهای دینی در این بافت حضور دارند و برای مرمت و احیای این بقاع متبرکه نیز باید اقدامات عمرانی صورت بگیرد.
شهردار بافت تاریخی شیراز تأکید کرد: در تلاش هستیم تا پایان امسال نقشه فرهنگی شهر و بافت تاریخی با محوریت مفاخر استان را تهیه و در اختیار علاقه مندان به خصوص گردشگران داخلی و خارجی قرار دهیم.