۱۷ درصد از مساحت استان برابر با ۲۹۲ هزار هکتار منطقه شکار ممنوع است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان اردبیل افزود: در استان اردبیل ۲ اثر طبیعی - ملی و چهار منطقه حفاظت شده وجود دارد که یکی از آثار طبیعی - ملی استان اثر طبیعی- ملی سبلان است که در ارتفاع ۳۶۰۰ متر واقع شده و ۶۶۴۰ هکتار مساحت دارد.
وی ادامه داد: مناطق شکار ممنوع جزو مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست نیست و در آنجا صرفا شکار و صید ممنوع است. در عین حال این منطقه برای ارتقا به مناطق تحت مدیریت باید قابلیت هایی داشته باشد و مستندات آن در شورای عالی محیط زیست تصویب شود.
این کارشناس محیط زیست افزود: سال گذشته منطقه شیروان دره سی به مساحت ۲۲۴۰ هکتار به عنوان منطقه شکار ممنوع ثبت شد. منطقه سبلان هم قابلیت ارتقا به مناطق تحت مدیریت محیطزیست را دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل خاطرنشان کرد: فرق مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست با مناطق جنگلی و مرتعی تحت مدیریت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری این است که گونه های گیاهی و جانوری متمایز از سایر مناطق بوده و از تنوع زیستی و ارزش حفاظتی بالاتری برخوردار است.
قاسم پور یادآور شد: سازمان حفاظت محیطزیست در بحث شکار و صید مسئولیت دارد اما در مناطق تحت مدیریت، این سازمان به عنوان قائم مقام دولت در همه امور اعم از تخریب و تصرف، قطع اشجار اعمال حاکمیت می کند.
وی با اشاره به اصلاح قانون معدن در سال ۱۳۹۴ اظهار کرد: در جریان این اصلاح قانون، ماده ۲۴ به آن اضافه شد که بر اساس آن در خارج از مناطق تحت مدیریت محیط زیست، برای استخراج و بهره برداری از معدن از سازمان محیط زیست استعلام نمی شود.
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان اردبیل ادامه داد: هرچند براساس این قانون سازمان صمت در ابعاد مختلف مسئولیت دارد و موظف است مسائل محیطزیستی را رعایت کند اما یک دستگاه بهره بردار که نگاه توسعه ای دارد حساسیتهای سازمان حفاظت محیط زیست را ندارد البته مکاتباتی از سوی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برای اصلاح این قانون وجود دارد.