وزیر کشور در بازدید از عملیات خط ۲ قطار شهری تبریز از تامین فاینانس خط دو متروی این شهر تا آمادهسازی تونل و ایستگاهها خبر داد.
وحیدی خواستار تسریع در عملیات اجرایی طرح خط ۲ مترو شد و ابراز امیدواری کرد بهره برداری از این طرح زودتر از موعد برنامه ریزی شده تا سال ۱۴۰۳ آغاز شود.
شهردار تبریز نیز گفت: خرید ریل فاز اول خط ۲ انجام شده و زیرسازی آن در دست اقدام است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته این خط تا دو و نیم سال آینده تکمیل میشود.
یعقوب هوشیار از پیشرفت فیزیکی ۲۳ درصدی خط ۲ مترو خبر داد و افزود: تمام تلاش ما این است که عملیات اجرایی در پروژه مترو را تسریع کنیم و با بهره برداری از آن شاهد افزایش رضایت شهروندان و بهره مندی آنان از امکانات عمومی و رفاهی در شهر باشیم.
همچنین با حضور وزیر کشور، عملیات ساخت خط ۳ مترو تبریز آغاز شد.
شهردار تبریز نیز گفت: خط ۳ مترو که از ترمینال بزرگ تبریز جنب بزرگراه شهید کسایی آغاز و با عبور از خیابان مشروطه، خیابان شریعتی، در منطقه میارمیار با خطوط یک و دو دارای ایستگاه تبادلی است و پس از عبور از هسته مرکزی شهر، به طرف مراکز پرتراکم جمعیتی در خیابان انقلاب و شهرک ارم امتداد پیدا میکند و با عبور از جنب بیمارستان عالی نسب به شهرک رضوان شهر منتهی میشود.
برآورد اولیه اجرای این خط ۲۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام شده است.
خط ۳ قطار شهری تبریز به طول ۱۰ کیلومتر با ۱۰ ایستگاه به صورت تونل دوقلو با قطر داخلی ۶ متر همانند تونلهای عمیق خط یک اجرا میشود.
حداکثر عمق مسیر این خط ۲۷ متر از سطح زمین است و در افق طرح، تعداد مسافر در هر ساعت در هر جهت ۲۳ هزار نفر و تعداد مسافر سالیانه این خط نیز حدود ۱۱۰ میلیون نفر پیشبینی شده است.
وزیر کشور همچنین امروز در جریان سفر دور دوم کابینه دولت سیزدهم به آذربایجان شرقی از بزرگترین طرح ساماندهی حاشیه نشینی تبریز بازدید و پروژه عتیق ۲ به عنوان مهمترین طرح بازآفرینی شهری تبریز را افتتاح کرد.
این طرح با هدف بازآفرینی و ایمن سازی بافت فرسوده شهری در مرکزی ترین نقطه شهر تبریز در خیابان شهید بهشتی از سالها پیش با مساحت ۳۵۰۰۰ مترمربع در ۷طبقه سازه ای شامل ۲ طبقه خدماتی در ۸۸ واحد، ۳ طبقه تجاری در ۱۵۰ واحد و در دو طبقه پارکینگ با ظرفیت ۲۵۰ خودرو اجرا شده است.
وزیر کشور همچنین یادآور شد: شهرداران باید سازههای ناایمن را بررسی و گزارش کنند که سپس مدتی برای رسیدگی توسط مالک معین خواهد شد و در غیر این صورت باید موضوع به مراجع قضایی ارجاع داده شود.
وی با تاکید بر اینکه تمامی شهرها در خصوص تفکیک از مبدا پسماند باید گزارش دقیقی به وزارت کشور ارسال کنند، گفت: موضوع تفکیک از مبدا پسماند به تمامی شهرها ابلاغ شده است چرا که پسماند یکی از مسائل حائز اهمیت در کلانشهرها به شمار می رود.
یعقوب شهردار شهردار تبریز نیز در این جلسه گفت: شهرداری تبریز در قالب قرارگاه مسکن احداث پنج هزار واحد مسکونی را هدفگذاری کرده است و از سوی دیگر یک هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی نیز در شهرک جوانان احداث خواهد شد.
وی ادامه داد: تبریز دارای ۲۵۰۰ بافت ناکارمد و ۱۵۰۰ بافت فرسوده است و با مصوبه شورای اسلامی شهر و ماده پنج، تسهیلات ویژه ای برای تشویق ساخت و ساز در این بافت ها ارائه می شود.
حجت الاسلام رسول برگی رئیس شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: یک هزار دستگاه تاکسی در تبریز نوسازی شده و همچنان ۵۸۰۰ دستگاه تاکسی فرسوده در سطح شهر تردد می کنند که باید نوسازی شوند و در این بین خودروهای امدادی و آتش نشانی تبریز نیز فرسوده بوده و نیازمند نوسازی خودروهای امدادی شهر هستیم.