اخبار کوتاه خراسان رضوی / ۱۸ خرداد ۱۴۰۲
در ادامه خبرها چند خبر کوتاه از خراسان رضوی را مرور می کنیم.
سهم زباله گردها، ۵۶ میلیون تومان؛ سهم شهرداری تربت حیدریه، هیچ
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر تربت حیدریه گفت: زباله گردها سطح این شهر روزانه به طور متوسط ۵۶ میلیون تومان درآمد کسب میکنند.
وی ادامه داد: پیمانکار مربوطه باید زباله جمع آوری شده از سطح شهرستان را تبدیل به کمپوست کند، اما هنوز نتوانسته به تعهد خود عمل کند.
او با انتقاد از عملکرد شهرداری تربت حیدریه در ادوار گذشته، افزود: موضوع قراردادهای جمعآوری زباله، مجموعهای از عملیات شامل تفکیک، جمعآوری و مدیریت در زبالهگاه بوده که هر کدام سرفصلی جدا و نیازمند عقد قرارداد با یک پیمانکار متخصص است.
یوسف زاده گفت: در عین اینکه از عملکرد پیمانکار کنونی جمع آوری زباله تربت حیدریه راضی نیستیم، اما بر اساس قرارداد امضا شده گذشته، نمیتوان بیش از این توقع داشت.
وی میزان تولید زباله هر شهروند را ۱۰۹ گرم در روز و با احتساب نقاط روستایی، متوسط تولید زباله در شهرستان را ۱۰۰ تا ۱۲۰ تن در روز ذکر کرد و افزود: از این میزان زباله، هشت تن ارزشمند است که روزانه افزون بر ۵۶ میلیون تومان را نصیب زباله گردها میکند و ۵۰ تا ۶۰ درصد زباله تولیدی هم از نوعتر و قابل تبدیل به کمپوست است.
اخذ مجوز از سامانه تیتک برای انبارهای آرایشی و بهداشتی در نیشابور
تمام انبارهای فرآوردههای آرایشی، بهداشتی و سلولزی (صنعتی و کارگاهی) در نیشابور باید از سامانه تیتک (TTAC) مجوزهای لازم را اخذ کنند.
سامانه تیتک یکی از کاربردیترین و مهمترین سامانههای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که با هدف ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت محصولات راه اندازی شده و میتوان با استفاده از خدمات این سامانه به کاتالوگ داروها، ملزومات پزشکی، فرآوردههای طبیعی گیاهی و سنتی، محصولات آرایشی-بهداشتی و سایر کالاهای مربوط به حوزه سلامت، دسترسی پیدا کرد و از اصالت و مرغوبیت آنها اطمینان یافت.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: انبارهای نگهداری فرآوردههای آرایشی و بهداشتی که در آنها فرآورده آرایشی و بهداشتی در شرایط مناسب و در مدت زمان مشخصی نگهداری میشود، باید دارای ویژگیهای عمومی و مشترک و شرایط اختصاصی با توجه به نوع انبار و فرآوردههای مورد نگهداری باشد و تحقق این شرایط پس از ثبت انبار در سامانه تیتک، توسط بازرسان معاونت غذا و دارو بررسی شود.
دکتر مجید خجسته پور افزود: شهروندان میتوانند از طریق این سامانه از اصالت محصولات سلامت محور اطمینان یابند و در صورت مشاهده هرگونه تولید، بسته بندی و توزیع محصولات سلامت محور بصورت غیرمجاز موارد را به این معاونت اطلاع دهند.
سمپاشی نقاط بحرانی روستای کسرینه کاشمر علیه انگلهای خارجی دام
عملیات سمپاشی نقاط بحرانی روستای کسرینه شهرستان کاشمر با هدف مبارزه با بیماریهای قابل انتقال از انگلهای خارجی مانند کنهها توسط اکیپهای عملیاتی شبکه دامپزشکی با همکاری دهیاری و خانه بهداشت کسرینه انجام شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس شبکه دامپزشکی کاشمر گفت: انگلهای خارجی علاوه بر تضعیف سیستم ایمنی دام و حساس کردن آنها برای ابتلا به انواع بیماری ها، باعث انتقال بسیاری از بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام مانند تب سه روزه، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، تیلریوز، لمپی اسکین و. میشود که خسـارات اقتصادی شـدید در نشـخوارکنندگان ایجاد میکند.
دکتر خانزاده افزود: دامداران باید برای مبارزه با کنههای دامی و پیشگیری از این بیماریها ضمن بهسازی اماکن دامی خود، دامها و جایگاههای نگهداری آنها را بهصورت دورهای در فصل گرما با سموم مخصوص دامی، سمپاشی کنند.
تجلیل از مجریان نمازجمعه جغتای
در مراسمی با حضور امام جمعه و اعضای ستاد نمازجمعه جغتای، از مجریان نمازجمعه قدردانی شد.
حجت الاسلام والمسلمین جواد تقی پور امام جمعه جغتای در این جلسه، بر اهمیت مجری گری در نماز جمعه و داشتن اطلاعات به روز تاکید کرد و از آنان خواست در انتخاب مطالب و وصیت نامه شهدایی که در نماز جمعه قرائت می کنند، دقت داشته باشند.
در این مراسم مجریان نیز خواهان رفع برخی از کاستی های تجهیزاتی نماز جمعه شدند و در پایان مراسم از انان با اهدای هدایایی، قدردانی شد.
مصدوم شدن یک آتش نشان شاندیزی در حادثه آتش سوزی
یک آتشنشان شاندیزی در پی امدادرسانی در حادثهای، از ناحیه پا مصدوم شد.
رئیس ایستگاه آتش نشانی شهرداری شاندیز گفت: این آتش نشان در حین عملیات اطفای حریق در این شهر، از ناحیه پا مصدوم شده بود که توسط اورژانس به بیمارستان انتقال یافت و تحت درمان قرار گرفت.
جواهری فر افزود: این آتشنشان قبل از بازگشت به کار، باید آزمایشهای پزشکی مختلفی را انجام دهد.