معاون دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، نظامسازی قرآنی را اساسیترین گام در تحقق توسعه فرهنگ قرآنی دانست و گفت: نظامسازی، نقطه اتصال و حلقه وصل توسعه فرهنگ قرآنی به تمدن قرآن بنیان است .
وی افزود: تحقق فرهنگ قرآنی در جامعه، مستلزم اصلاح و انطباق نظامهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و خردهنظامهای آنها با مبانی قرآنی است؛ زیرا در غیر این صورت این نظامها تأثیر طبیعی فرهنگسازی ناشی از آموزش عمومی و تبلیغ و ترویج قرآنی را تحت الشعاع قرار خواهند داد.
سلامت پناه گفت : درواقع نظامسازی قرآنی امری پیچیده، طولانیمدت و اساسیترین گام در تحقق توسعه فرهنگ قرآنی است. کار اصلی کمیسیون پژوهش و آموزش عالی قرآنی ما با همکاری حوزه علمیه در حوزه نظامسازی قرآنی است و تولید دانش و نیروی متخصص و تدوین مدلهای اجراسازی آن است.
وی افزود: نظامسازی نقطه اتصال و حلقه وصل توسعه فرهنگ قرآنی به تمدن قرآن بنیان است که گستره و ابعاد آن موجب مغفول ماندن آن نیز شده است. البته این نوید خرسندکننده را هم بدهیم که نظر به اهمیت موضوع دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به سوابقی که در این حوزه دارد شخصاً برگزاری جلساتی علمی در این حوزه را آغاز کرده است .
معاون دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی تعریفی از فعالیتهای قرآنی ارائه کرد و ادامه داد: فعالیتهایی که به منظورشناخت و شناساندن قرآن و معارف آن و تقویت ایمان به قرآن و انس با آن و بهرهگیری فرد و جامعه از قرآن انجام میشود، فعالیتهای قرآنی است. این یعنی هرگونه برنامهریزی و تلاش فردی، جمعی و اجتماعی به منظور شناخت و شناساندن قرآن، بهرهبرداری اخلاقی، معنوی و علمی از آموزهها و پیامهای قرآن، تقویت ایمان و انس به قرآن، نشر و ترویج الفاظ و معانی قرآن و در نهایت، عمل و پیادهسازی آموزهها و ارزشهای قرآنی در سطوح مختلف ازجمله خانوادگی، محلی، شهری، استانی، ملی و جهانی.است.
سلامت پناه با بیان اینکه فعالیتهای قرآنی شامل پژوهش و آموزش عالی قرآنی، تبلیغ و ترویج، آموزش عمومی و مدیریت امور قرآنی است، گفت: دستگاههای متولی امور قرآنی باید در حوزههای ذاتی دستگاه خود به فعالیتهای قرآنی مرتبط ورود و از بیبرنامگی و تشتت و التزام نداشتن به اسناد راهبردی خودداری کنند.