دانشیار مرکز آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان: محصولات کم آبر که برای کشت تابستانه در نظر گرفته شده اند، متناسب با شرایط منابع آبی استان هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، عبدالعلی گیلانی در گفتگو با خبر ۲۳ شبکه خوزستان به ممنوعیت کشت تابستانه برنج در حوزه سد کرخه اشاره کرد و گفت: ۴۰ هزار هکتار از اراضی برای کشت محصولات کم آبر از جمله؛ ذرت، کنجد، سبزی و صیفی، ماش، لوبیا و سورگوم اختصاص یافته است.
وی افزود: سازمان آب و برق خوزستان بر هر هکتار ۱۴ هزار متر مکعب آب در نظر گرفته و درصورتیکه این میزان آب مصرف نشود، ۲۰ تا ۲۵ درصد آن وارد رودخانه خواهد شد و کشاورزان پایین دست میتوانند از آن استفاده کنند.
گیلانی ادامه داد: علاوه بر برنامه ریزی برای کشت محصولات تابستانه و ارائه الگوی کشت، باید کشاورزان در بازاریابی و فروش محصولات حمایت شوند.
دانشیار مرکز آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان بر بالابردن ارزش افزوده آب برای کشت و تولید محصولات کشاورزی تاکید و اضافه کرد: محصولاتی که برای کشت تابستانه امسال در نظر گرفته شده اند، به طور متوسط مصرف آب آنها در هر هکتار ۱۰ تا ۱۳ هزار متر مکعب است، بنابراین برای اجرای الگوی کشت منطقه و باتوجه به شرایط آبی مناسب هستند و میتوانند به معیشت و درآمدزایی کشاورزان کمک کنند.
وی میگوید: در برنامه کاری باید باتوجه به منابع آب و خاک، الگوی کشت و پهنه بندیهای لازم انجام شوند تا در بلندمدت بتوان به کشاورز در بهره مندی از ارزش افزوده حمایت کرد.
گیلانی گفت: باتوجه به وضعیت آب در سد کرخه، ممنوعیت کشت برنج، کشت ذرت، کنجد، سبزی و صیفی، ماش، لوبیا و سورگوم باید به گونهای انجام شود که توزیع آب طوری صورت گیرد که سطح زیر کشت از آب مورد نیاز را دریافت کند.