رئیس مجتمع تاریخ، سیره و تمدن اسلامی جامعةالمصطفی العالمیه از فراخوان همایش بینالمللی حضرت جعفر بن ابی طالب (ع) خبر داد.
جعفر بن ابیطالب (ع) در جنگ موته و حدود ۸ سال بعد از حضرت حمزه به شهادت رسیدند، ایشان در حبشه حضور داشت و بعدها در جنگهای مدینه شرکت داشتند، ۱۰ سال از امیرالمؤمنین علی علیهالسلام بزرگتر بودندو همواره مورد مدح پیامبر گرامی اسلام قرار داشتند. ورود به حبشه، گفتگو با نجاشی، برگشت از حبشه، جنگ موته و… تنها فرازهایی از زندگی جعفر بن ابیطالب (ع) است.
وی افزود: تصمیم گرفتیم برای ۱۴ شخصیت تاریخی جهان اسلام و تشیع، همایش برگزار کنیم که حضرت جعفر بن ابی طالب (ع) سومین شخصیتی است که همایش آن کلید خورده است و پیش از این هم همایش برای دو شخصیت بزرگوار حضرت خدیجه (س) و حضرت حمزه برگزار شد.
حجتالاسلام رفیعی با بیان اینکه هدف ما از برگزاری این همایش بینالمللی، معرفی این شخصیتهای برجسته تاریخی است، تصریح کرد: در دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم ایشان نیز اسامی تعدادی از شخصیتهای تاریخی را به لیست ما اضافه کردند که یکی از این شخصیتها حضرت جعفر بن ابی طالب بود.
عضو هیئت علمی جامعةالمصطفی العالمیه از مشارکت ۲۰ مرکز در برگزاری این همایش خبر داد و گفت: مطلوب ما این بود که همایش در روز شهادت حضرت جعفر بن ابی طالب برگزار شود، اما، چون تا این تاریخ فرصت ما محدود بود قرار بر این شد پیش نشستی در سالروز شهادت ایشان اواخر آبان برگزار شود و اصل همایش در دهم اسفند برگزار میشود.
حجتالاسلاموالمسلمین رفیعی ادامه داد: در برگزاری این همایش بینالمللی حدود ۲۰ مرکز و مجموعه حوزوی و دانشگاهی مشارکت میکنند و همایش با مجوز ISC پنجشنبه ۱۰ اسفند برگزار می شود و چندین جلد کتاب درباره شخصیت ایشان معرفی و رونمایی خواهد شد.
رئیس همایش بینالمللی حضرت جعفر بن ابی طالب افزود: یکی از روشهای ما در همایشهای قبلی انعقاد قرارداد برای تالیف کتاب بوده است که کتبی هم درباره شخصیتهای همایش قبلی تالیف شد و یکی از چشم اندازهای ما تالیف کتاب درباره شخصیت جعفر بن ابی طالب است.
حجتالاسلام رفیعی اظهار کرد: این همایش در ۹ محور مقاله پذیرش میکند که شامل زیست نامه، قرآن و حدیث، تاریخ، منابع شیعه و اهل سنت، دیدگاهها در مورد جعفربن ابی طالب، نماز جعفر، اماکن جغرافیایی مرتبط با جعفر، جعفریان در تاریخ (نسل ایشان) و محور نهم جعفر در ادبیات هنر و رسانه است.
وی اضافه کرد: شخصیت حضرت جعفر بسیار جای کار دارد چرا که همواره مورد مدح پیامبر (ص) بوده و هیچ نقطه تاریکی در زندگی او وجود نداشته است.
رئیس مجتمع آموزش عالی تاریخ، سیره و تمدن اسلامی جامعه المصطفی العالمیه خطاب به خبرنگاران گفت: ما یاری اصحاب رسانه را میطلبیم و شما نقش موثری در شناساندن این شخصیتها به مردم خواهید داشت و امیدواریم بتوانیم برنامهای درخور شخصیت حضرت جعفر، برگزار کنیم.
سپس حجتالاسلام حسین عبدالمحمدی، عضو هیئت علمی و دبیر علمی این همایش با اشاره به اهداف برگزاری این نشست، اظهار کرد: اهداف مهم این همایشها، غربت زدایی از چهره شخصیتهای برجسته ای است که در خدمت به اسلام و گسترش اسلام موثر بودند، اما غریب و مغفول ماندهاند و امیدواریم بتوانیم با چنین برنامههایی حق آنان را ادا کنیم.
وی افزود: حضرت جعفر شخصیت ممتازی است که پای دین ایستاد و جزو نخستین مؤمنان اسلام است، ارائه الگوهایی همچون این شخصیت که امروز سخت نیازمند آن هستیم از اهداف دیگر ماست؛ چرا که ایشان جزو قهرمانان نبردهای عصر نبوی بوده است.
حجت الاسلام عبدالمحمدی گفت: سومین هدف ما معرفی قهرمانانی است که در تاریخ نقش آفرین بودند و امروز میتوانند برای جوانان دین باور مفید باشند.
وی اضافه کرد: قرار است مقالات پذیرفته شده همایش، در نشریات علمی و تخصصی چاپ و منتشر شوند و علاوه بر ارائه گواهی نامه بینالمللی، جوایزی نیز به منتخبان همایش در روز اختتامیه اهدا خواهد شد.
گفتنی است؛ مهلت ارسال چکیده آثار و مقالات ۳۱ مرداد ۱۴۰۲، آخرین مهلت برای ارسال فایل نهایی آثار ۱۵ مهر و زمان برگزاری همایش پنجشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در سالن قدس مجتمع جامع امام خمینی (ره) خواهد بود.
جعفر بن ابیطالب (ع) در جنگ موته و حدود ۸ سال بعد از حضرت حمزه به شهادت رسیدند، ایشان در حبشه حضور داشت و بعدها در جنگهای مدینه شرکت داشتند، ۱۰ سال از امیرالمؤمنین علی علیهالسلام بزرگتر بودندو همواره مورد مدح پیامبر گرامی اسلام قرار داشتند. ورود به حبشه، گفتگو با نجاشی، برگشت از حبشه، جنگ موته و… تنها فرازهایی از زندگی ایشان است.