سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه فرش، استقبال از فرش بافی و حمایتهای دولتی، باعث رونق فرش بافی در شهرستان کلات شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان کلات با اشاره به بافت
محمدرضا اردلان افزود: زنان منطقه زاوین ابریشمبافی را که کاری ظریف است، با بهترین کیفیت انجام میدهند و فرشهای دستبافی که در شهرستان کلات بافته میشود، از این جهت بسیار نفیس است و بافت هر تخته فرش ۶ مترمربعی، حدود سه ماه زمان میبرد.
وی ادامه داد: یک سرمایه گذار ابتدا با پنج دار قالی و ۱۰ بافنده شروع کرد و طولی نکشید که به ۳۰ دار قالی افزایش یافت و برای ۵۰ نفر اشتغال ایجاد کرد که با توجه به خشکسالیهای اخیر و مشکلات اقتصادی، درآمد خوبی در این حوزه برای زنان خانهدار شهرستان ایجاد شده است.
اردلان اظهار کرد: تلاش میشود امسال با پشتیبانی اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان، این رقم به ۱۰۰ دارقالی و اشتغالزایی برای ۲۰۰ نفر خانم برسد و تمامی بافندهها بیمه شوند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان کلات با اشاره به اینکه صنعت فرش دستباف اکنون از رونق خوبی برخوردار است، افزود: این نوع فرش به لحاظ ظرافتی که نقشهها دارد، فقط در شهرستان کلات و تبریز بافته میشود.
وی اضافه کرد: در این شهرستان دو نوع کارگاه متمرکز و نیمه متمرکز وجود دارد که نیروهای کارگاههای متمرکز همه در یک سالن مشغول قالیبافی هستند و کارگران کارگاههای نیمه متمرکز نیز در خانه اقدام به قالیبافی میکنند.
اردلان گفت: فرشهای محلی که قدیم بافته میشدند، بازارپسند نبوده و بیشتر خود دختران برای جهیزیهشان میبافتند و از کیفیت لازم برخوردار نبود، ولی اکنون روستاهای سررود، اورتکند، سینی و شهر زاوین شهرستان کلات از فرشبافی استقبال خوبی دارند و فرشهای خوبی بافته میشود.
وی با بیان اینکه بیشتر صادرات چمدانی در این حوزه به مقصد کشورهای عربی از جمله دبی است، عنوان کرد: هندوستان یکی از رقبای ایران در تولید فرش دستباف است و امیدواریم به زودی زمینه صادرات به عربستان هم فراهم شود.
شهرستان مرزی کلات در فاصله ۱۵۱ کیلومتری از مرکز استان خراسان رضوی قرار دارد.