حجت الاسلام مهدی فوقی، یکی از علل ایجاد تورم، ثروت اندوزی و قرار نگرفتن سرمایه در مسیر تولید و ایجاد اشتغال است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اصفهان؛ حجت الاسلام مهدی فوقی افزود: اسلام، خواهان قرار گرفتن ثروت و درآمد در جریان فعالیتهای اقتصادی و در راههای مورد رضایت خداوند اعم از تأمین هزینههای شخصی، تأمین مصالح اجتماعی در (زمان حال) وسرمایه گذاری برای تأمین مصالح فردی و اجتماعی (آینده) است.
حجت الاسلام فوقی با بیان اینکه باید ثروتمندان را تشویق کنیم که مالشان را در مسیر کارآفرینی قرار دهند، گفت: نیکوکارانی در اصفهان داریم که با سرمایه و ثروت اندک و ایجاد کارگاهی کوچک برای تعدادی از بانوان سرپرست خانوار، اشتغال ایجاد کرده اند.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان هم مصادیق مال اندوزی را گردآوری ثروت مثل سکه، طلا و املاک، افزون بر نیازمندیهای زندگی بیان کرد و گفت: در ثروت اندوزی که مورد نکوهش خداست، دو عنصر معنایی وجود دارد، خرج نکردن و دیگری راکد گذاشتن سرمایه است. مثلاً کسی، تعدادی سکه بخرد و آن را به امید گران شدن نگه دارد بزرگترین ضربه به اقتصاد وارد میشود.
رسول بخشی با اشاره به اینکه ثروت اندوزی ریشه تورم و بیکاری است، افزود: روزانه در کشور هفت هزار میلیارد تومان پول خلق میشود که ۷۰ درصد آن در جیب هشت دهم درصد از سپردهها میرود و این نتیجه اش افزایش تورم و کاهش تولید است.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان تأکید کرد: در فرهنگ عمومی باید انگیزه برای کنز سازی کم و مردم را به ایجاد کار و تولید تشویق کرد.