نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: شعر امام (ره) بازترین پنجره به دنیای عرفانی وی است.
وی ادامه داد: انتشار این غزل عرفانی جامعه ی ادبی و ارادتمندان امام (ره) را به شدت به وجد آورد، به نحوی که اقبال و استقبال از این غزل بیش از حد تصور بود و شاعران بسیاری به استقبال از این شعر، ابیاتی را سرودند.
وی افزود: حضرت امام خمینی (ره) از میان تمام شاعران به حافظ و سعدی دو شاعر بزرگ ایران ارادتی خاص داشت و نشانه ی این ارادت اشعاری است که در استقبال از غزلیات این دو شاعر بزرگ سروده است.
امام جمعه تبریز تصریح کرد: با یک مرور اجمالی در اشعار امام (ره) اهالی ادب درمی یابند که اشعار ایشان عرفانی و معنوی است و ذهن و زبان امام (ره) در عرصه شعر و شاعری متاثر از شاعران سبک عراقی بخصوص سنایی، عطار، مولانا، سعدی و حافظ است.
نماینده ولی فقیه در استان گفت: عرفان متجلی در سروده های امام رضوان الله اسلامی، بیدارگرانه و مبتنی بر آموزه های وحیانی و قرآنی است که انسان را به صراط مستقیم،توحید و رستگاری هدایت می کند.
وی تاکید کرد: شعر برای امام خمینی (ره) دریچه ای بود که می توانست از آن به عالم و آدم بنگرد و یا تماشاگران را از این دریچه به دنیای عرفانی راه دهد.
وی گفت: شعر زبانی با ظرفیت و توانا برای بازگویی مفاهیم عالی عرفانی بوده و ایشان این قابلیت را به استخدام بیان یافته های اشراقی گرفته بودند و شعر برای امام قالب خوبی برای بازگویی مفاهیم بلند شهودی تلقی می شد.
وی افزود: مهمترین منبع شعر امام (ره) شخصیت ایشان است و در این راستا نباید فقط به کتب اصطلاحات مراجعه کنیم بلکه باید به این سمت دریچه ای بگشاییم و شخصیت جامع الاطراف ایشان را ببینیم و شعر امام را خوب درک کنیم و دراین میان کسانی در کسب عرفان امام موفق تر خواهند بود که خود ملتزم به عرفان عملی باشند و دستی و دلی گداخته از عرفان داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) از شعر نه به عنوان هدف بلکه به عنوان فرصتی برای بیان حقایق و ظرایف عرفانی بهره می برد.
در ادامه چند تن از شعرا به قرائت اشعار خود با محوریت ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران پرداختند و از دیوان اشعار امام (ره) که با مقدمه دکتر محمدعلی کی نژاد و توسط استاد جمال عباس زاده هنرمند خوشنویس استان تحریر شده است رونمایی شد.