فعالان حقوق بشر درباره خطر وقوع فاجعه انسانی به علت گرسنگی و بیماری در میان صدها هزار پناهجوی روهینگیایی هشدار دادند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کوالالامپور، فعالان حقوق بشر درباره تهدید جدی گرسنگی و بیماری و وقوع نزدیک فاجعه بزرگ انسانی در میان صدها هزار نفر از پناهجویان مسلمان روهینگیایی در اردوگاههای بنگلادش و میانمار هشدار دادند.
مرگ کودکان به عنوان آسیب پذیرترین اعضای خانوادههای آواره و بحران زده روهینگیایی، غم انگیزترین بخش این ماجرای اسفناک است.
یک فعال حقوق بشر میانماری به رسانهها گفت: ارسال کمکهای ناچیز سازمان ملل که در ماه برای هر پناهجو به ۸ دلار میرسد؛ حتی هزینه خرید روزانه یک وعده غذای ساده را فراهم نمیکند.
"ویوی نو" افزود: برای پناهجویانی که اجازه کار و تحصیل ندارند؛ چنانچه کمکهای بشردوستانه افزایش نیابد؛ گرسنگی، ضعف جسمانی و انواع بیماری، مرگ تدریجی را در میان بیش از یک میلیون آوره روهینگیایی رقم خواهد زد.
این درحالی است که دولت نظامی میانمار به عنوان مجرم بودن در نسل کشی، آزار و شکنجه مسلمانان روهینگیا زیر فشارهای بین المللی، هر از گاهی هیاتی را برای بازگردان تعدادی از آوارگان راهی بنگلادش میکند.
موضوعی که بنا به اعلام ناظران بین المللی جز نمایشی برای فرار از مسئولیت نیست.
خبرها حاکی است ظرف سه ماه اخیر دو هیات از طرف میانمار به بنگلادش آمده اند و از میان یک میلیون و دویست هزار پناهجوی روهینگیایی با ثبت نام اجباری هزار نفر، خواستار انتقال آنان شده اند.
انتقالی که با مخالفت پناهجویان روهینگیائی به علت نداشتن اعتماد به دولت نظامی میانمار مواجه شده است.
اقلیت مسلمانی که همچنان از سوی دولت میانمار از حق شهروندی محرومند و اکنون با صدور کارت شناسایی به نام پناهجوی مسلمان بنگالی، مجبور به ترک اردوگاههای بنگلادش شده اند.
مصاحبه ها
۱) پناهجوی روهینگیایی
۲) پناهجوی روهینگیایی
۳) ویوی نو: فعال حقوق بشر در میانمار
۴) سید علم: رئیس جامعه جوانان روهینگیا
۵) نایسان لوین: عضو ائتلاف روهینگیای آزاد
۶) منوئل کبیر: نماینده وزارت خارجه بنگلادش