بزرگترین شهرک صنعتی شرق کشور (شهرک صنعتی رضوی) با حضور سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت امروز در مشهد به بهره برداری رسید.
وی افزود: در این ۲ سال دولت سیزدهم، وزارت صمت تاکید ویژهای بر تامین زیرساختهای بخش صنعت داشته و این تاکیدات خوشبختانه با تلاش وزارتخانه و استانداری به بار نشسته و امروز شاهد بهره برداری از این شهرک هستیم.
نیازی ادامه داد: تأمین زیرساخت چنین شهرک عظیمی کار مشکلی است، اما خوشبختانه بخش قابل ملاحظهای از این فضا فراهم شده است؛ ضمن اینکه به همین میزان در حوزه آب و برق زیرساختها تامین شده است. از طرفی ضرورت دارد تا مناسب با تامین زیرساختها واگذاری آن نیز صورت گیرد تا فعالان اقتصادی برای زیرساخت دچار مشکل نشوند.
سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور گفت: در چند هفته پیش با حضور رئیس جمهور انتقال آب به محور شرق با انجام لوله گذاری آغاز شد که امیدواریم تا پایان سال آینده انتقال آب به مشهد مقدس عملیاتی شود و مسئله آب با این تدبیر حل شود.
نیازی اضافه کرد: یکی از مهمترین رویکردهای کشور اولویت در بخش تولید است. مقام معظم رهبری حداقل ۱۰ سال است بر این موضوع تاکید ویژه دارند و بر همین اساس شعار سال بر محور تولید بوده و این نشان میدهد همه اتفاقات و برنامهها باید حول محور تولید باشد و الزامات بخش تولید باید در دستور کار حاکمیت قرار گیرد. البته شاید برخی الزامات به تنهایی از عهده دولت برنیاید بر این اساس ضرورت دارد هم قوه قضاییه و هم قوه مقننه در حوزه تولید تمرکز کنند.
وی افزود: از الزامات اساسی تولید تامین زیرساختها است و این موضوع حمایت نمایندگان، قوه قضاییه، مقامات محلی و استانی را میطلبد. سیاست ما در وزارت صنعت معدن و تجارت این است که واحدهای صنعتی در شهرکها مستقر شوند، زیرا محدودیت تامین زمین و زیرساخت در شهر وجود دارد بنابراین باید در حوزه شهرک سازی و تامین زیرساختها به صورت جدی وارد شویم.
ایجاد ۲۴۰ واحد صنعتی در فاز نخست شهرک صنعتی رضوی
مساحت کل این شهرک صنعتی هزار و ۹۸۷ هکتار است که از این میزان ۲۰۰ هکتار مساحت عملیاتی و ۱۲۰ هکتار مساحت صنعتی است و هزینه ایجاد ۵ فاز ۲۰۰ هکتاری شهرک صنعتی، ۱۷ هزار و ۵۹۵ میلیارد ریال بوده است.
اجرای زیرساخت شهرک صنعتی به مساحت ۲۰۰ هکتار، تامین برق به میزان ۸.۵ مگاوات و اخذ مجوز ۴۳ مگاوات و تامین آب به میزان ۳۰ لیتر بر ثانیه و اخذ مجوز برداشت گاز به میزان ۲۳۰ هزار مترمکعب از شرکت ملی گاز ایران در این مدت از جمله اقدامات انجام شده در این شهرک بوده است.
میزان شبکه ۲۰ کیلو وات برق اجرا شده در شهرک به طول ۱۰ کیلومتر بوده و تمامی خیابانهای فاز عملیاتی شهرک صنعتی شماره ۵ آسفالت و جدولگذاری شده است. همچنین خط انتقال و توزیع آب اجرا شده در شهرک به طول ۹.۵ کیلومتر است.
بهره برداری از مرحله نخست این شهرک موجب اشتغالزایی برای ۶ هزار نفر، استقرار ۲۴۰ واحد صنعتی، جذب بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال سرمایه و موجب کاهش مشکلات محور غرب مشهد خواهد شد.
شهرک صنعتی رضوی به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی شرق کشور امروز (۱۳ خرداد) با حضور سید مهدی نیازی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، علی رسولیان مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، نظری استاندار خراسان رضوی، سردار کریمی نماینده مردم شریف مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، احسان قاضی زاده نماینده مردم شریف فریمان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مقامات کشوری و استانی در مشهد به بهره برداری رسید.