سومین دوره جایزه ادبی نگین سرخ با معرفی برگزیدگان این دوره در دانشگاه شیراز به پایان رسید.
بیژن کیا، ادامه داد: پس از داوری نهایی در بخش داستان کوتاه میثم محمدی با داستان «ایران ما» مقام اول را به خود اختصاص داد.
دبیر جایزهی ادبی نگین سرخ همچنین گفت: زهیر کرد رستمی با داستان «ترور حقیقت» عنوان دوم و امیرحسین ایزدی با داستان «خون روی سنگ» عنوان سوم را به خود اختصاص دادند. آثار سیده زینب نعمتالهی، طیبه فرید و هما ایرانپور نیز در این بخش شایستهی تقدیر شناخته شد.
بیژن کیا افزود: در بخش داستانک، محمدصادق شریفی با داستانک «چشم آبی» حائز رتبهی اول و طیبه روستا با داستانک «ابر آوا» رتبهی دوم و زهرا آرماننسب با داستانک «عصرهای پنجشنبه» رتبهی سوم را کسب کردند و استانک «قایمباشک» نوشتهی محسن کلهر شایستهی تقدیر اعلام شد.
این نویسنده با ابراز خوشحالی از رشد نسل جدید نویسندگان در این جشنوارهها و رویدادهای ادبی، اعلام کرد: این نویسندگان از سبک و سیاق کلیشهای فاصله گرفتند و بهروز مینویسند.
کیا تصریح کرد: البته زمانی کار به ثمر میرسد که با کمک همهی شما بتوانیم عهد ببندیم که خروجی این سه دوره منتشر شود و به دست مخاطب برسد.
وی با اشاره به اینکه همهی سلایق به سردار سلیمانی افتخار میکردیم، ابراز داشت: جایزهی ادبی نگین سرخ حاصل دلسوختگی صبح جمعهی تلخی بود که باخبر شهادت سردار گذراندیم و الان بعد از سه دوره داستانهای باکیفیت، برای خروجیگرفتن مکتوب داریم.
دبیر جایزه ادبی نگین سرخ با اشاره به تعداد شرکتکنندگان افزود: تعداد خانمها در این دوره هم مثل دورههای قبل بیشتر بود؛ ظاهرا در نسل جدید اهالی قلم، بانوان طلایهدار داستاننویسی هستند.
دکتر علی حفیظی معاون دانشجوییفرهنگی دانشگاه شیراز نیز با اشاره به برگزاری سومین دورهی این جایزهی ادبی گفت: انتظار میرود این جایزهی ادبی که ایدهی اولیة آن ازسوی آقای بیژن کیا، نویسندهی شیرازی و کارشناس مدیریت فرهنگی دانشگاه شیراز شکل گرفت، پس از سه دوره در قالب یک محصول قابل لمسی به خروجی برسد.
دکتر مهدی مؤمنزاده، مدیر فرهنگی دانشگاه شیراز نیز در این مراسم ضمن بزرگداشت یاد و خاطرهی سردار سلیمانی و شهدای مقاومت به تأثیر داستان در تصویرسازی ذهنی اشاره کرد و گفت: تصویرسازی ذهنی یک توانمندی است که وجه اتصال مشاهدات و تفکرات ماست. کاری که داستاننویسی انجام میدهد، هم در ایجاد و هم در تغییر تصویر ذهنی افراد تاثیر میگذارد.
وی داستان را دارای ظرفیت تصویرسازی زیادی دانست و گفت: در قرآن هم برای انتقال معانی از قالب داستان و ظرفیت تصویرسازی استفاده شده است. یکی از راههای خوب تثبیت باورها در جامعه امروز، داستان نویسی است.
دکتر مؤمنزاده تصریح کرد: اگر روز قهرمان ملی که در شورای فرهنگ عمومی مطرح شده تصویب شود، جایزهی ادبی نگین سرخ میتواند به سمت تصویرسازی از قهرمانان واقعی پیش برود.
داستانخوانی نفرات برتر و اهدای جوایز برگزیدگان و پخش کلیپ از بخشهای مختلف این برنامه بود.