عضو هیئت مدیره انجمن گوارش و کبد ایران گفت: شایع ترین بیماری دستگاه گوارش ریفلاکس و شایع ترین بیماری کبد، کبد چرب است.
عضو هیئت مدیره انجمن گوارش و کبد ایران افزود: علاوه براین دو بیماری شایع بیماری های مزمن التهابی روده مثل کولیک اوستروز، کرون، اسهال خونی بلغمی مزمن در ایران زیاد شده که البته تعدادشان نسبت به بیماری های شایع کم تر است.
دکتر رضا ملک زاده گفت: شیوه ی سالم زندگی این است که افراد غذا را به شیوه متعادل و به اندازه نیاز مصرف کند، 70 درصد مردم ایران یا چاقند یا اضافه وزن دارند که منشا بسیاری از بیماری های دستگاه گوارش و سایر بیماری قلبی عروقی است.
عضو هیات مدیره انجمن گوارش و کبد ایران با بیان اینکه 30 درصد مردم ایران کبدشان چرب است یعنی از هر 4 نفر یکی کبدش چرب است، گفت: هنوز هیچ دوا و درمانی موثرتر از این برای کبد چرب نداریم و تنها درمان این است که فرد وزن کم کند و با ورزش به وزن ایده آل برسد.
دکتر ملک زاده با تاکید بر اینکه افراد مبتلا به کبد چرب هیچ علائمی و دردی ندارند، افزود: افراد زمانی متوجه بیماری کبد می شوند که بیماری پیشرفت کرده است و قبل از اینکه کبدشان نارسایی پیدا کند، به قلب و مغز سرایت می کند و منجر به سکته های قلبی و مغزی می شود به همین علت یکی از شاخص های مهم سلامت یعنی مرگ زودرس در ایران مساعد نیست.
عضو هیات مدیره انجمن گوارش و کبد ایران گفت: تحقیقات دقیقی نشان می دهد که می توان امید به زندگی در بدو تولد ایرانیان را که در مردان 77 سال و در خانم ها 79 سال است به 85 سال رساند اگر بتوانیم شیوه زندگی سالم را برای مردم بیاوریم .
دکتر ملک زاده با بیان اینکه مردم به سلامتی شان توجه کنند، گفت: موضوع سلامتی افراد مهم است، باید تلاش کرد با شیوه زندگی سالم طول عمری بدون ناتوانی داشته باشیم و اگر مردم را تشویق به شیوه زندگی سالم کنیم صرفه جویی عظیمی در هزینه هایی که مردم دولت و بیمه ها می دهند، صورت می گیرد.
عضو هیات مدیره انجمن گوارش و کبد ایران خاطرنشان کرد: مهمترین اقدام پیشگیرانه، اتخاذ شیوه زندگی سالم از جمله تغذیه صحیح و تحرک کافی است اما زندگی ای که مردم به آن عادت کرده اند شیوه ناسالمی است.