دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ایده اعطای نشان عالی دانش را ایده ای حکیمانه برشمرد و گفت: اکنون در کشور، در حوزه علوم انسانی به فناوریهای نرم اجتماعی نیازمند هستیم.
وی افزود: ایده اعطای نشان عالی دانش یک ایده حکیمانه است. از روسای دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران که این تصمیم حکیمانه را گرفتند و نشان عالی دانش را برپا کردند تا در راه علم و حکمت و دانش اهدا شود، سپاسگزارم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: با رصد در حوزه علم و فناوری کشور به این نتیجه رسیدهام که اکنون در کشور ، در حوزه علوم انسانی به شدت به فناوریهای نرم اجتماعی نیازمند هستیم.
وی افزود: معمولا اصطلاح فناوری در حوزه علوم مهندسی مطرح است، در حالی که فناوریهای نرم اجتماعی در حوزه علوم انسانی مطرح است و اگر در حوزه علوم انسانی به نظریهها اکتفا کنیم و به فناوریهای نرم اجتماعی برای فناوری آموزشی و حکمرانی نرسیم، علوم انسانی ما علم است، ولی حکمت نیست.
خسروپناه گفت: در حوزه علوم پایه ،مهندسی و کشاورزی به سه مقوله مهم شامل امنیت غذایی، هوش مصنوعی و فناوری نرم اجتماعی نیازمندیم. اگر قرار باشد ۱۰ هزار هیأت علمی در حوزه کشاورزی در دانشگاهها داشته باشیم اما ۷۰ درصد واردات کشور در حوزه غذا باشد، این علم کشاورزی، علم است، ولی حکمت نیست.
در آئینی که دیشب و همزمان با سالروز تأسیس دانشگاه تهران برگزار شد، ۱۲ نشان عالی دانش به شخصیتهای علمی برجسته کشور اهدا شد. نشان عالی دانش یک نشان ویژه و مشترک بین دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران است. این نشان برای تکریم و احیای علم، انگیزه سازی برای دانشجویان و استادان جوان دانشگاه، کمک به ارتقای علمی کشور و تحقق تمدن نوین اسلامی طراحی و به استادان دارای مرجعیت علمی اهدا شد. این نشان نماد آموزش عالی ایران است و برگزیدگان آن که باید مولفههای مرجعیت علمی را داشته باشند، نقطه عطفی در ارتقای سرمایه اجتماعی هستند.