امسال نخستینبار ۵۷ پزشک ، پیراپزشک، پرستار و متخصص در سایر حوزههای درمانی که به حج تمتع مشرف میشوند، برای فعالیتهای داوطلبانه در قالب «خادمیار سلامت» اعلام آمادگی کردهاند.
وی با بیان اینکه حتی یک نفر از افرادی که سالهاست برای حج ثبتنام کرده و منتظر تشرف است، زودتر اعزام شوند، کار بزرگی انجام شده است، افزود: اگر از ظرفیت زائران داوطلب بتوان در بخشهای مختلف استفاده کرد، زمینه تشرف افراد بیشتری فراهم خواهد شد.
سرپرست حجاج ایرانی گفت: کار ارزشمند بهرهگیری از خدمات زائران در حج از هیئت پزشکی آغاز شده است، اما به آنان ختم نمیشود و این روند در سالهای آینده با پیوستن داوطلبان دیگر با برنامهریزی مناسب ادامه خواهد یافت.
حجت الاسلام والمسلمین نواب افزود: سوم مرداد و در روزی که آخرین پرواز حجاج ایرانی در خاک کشورمان به زمین مینشیند، کسانی که هم حج را انجام دادهاند و هم به زائرین خانه خدا خدمت کردهاند، دو فرح و شادی احساس میکنند. یکی خوشحالی انجام دادن حج و یکی خدمت به مهمانان خداوند.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ابراز امیدواری کرد طرح بهره گیری از خدمات داوطلبانه زائران علاوه بر حج تمتع، در سفرهای زیارتی دیگر نیز گسترش یابد.
سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت نیز در این نشست با قدردانی از برنامه ریزان و مسئولان مرکز پزشکی و هلال احمر به خاطر برنامهریزی این طرح و و قدردانی از زائران پزشک و کادر درمان که در ایام حج به صورت افتخاری فعالیت خواهند کرد، از آنها خواست به نکات، توصیهها و دستورالعملهای مرکز پزشکی و سازمان حج و زیارت اهتمام لازم را داشته باشند و در عین حال، از اعمال و عبادات خود غافل نشوند.
کولیوند، مدیرعامل جمعیت هلال احمر نیز با ارائه گزارشی درباره فعالیتهای انجام شده به منظور بهرهگیری از ظرفیت همکاریهای داوطلبانه زائران پزشک و کادر درمان گفت: تاکنون ۵۷ پزشک، پیراپزشک، پرستار و متخصصان سایر حوزههای درمانی که در سال جاری زائر خانه خدا هستند، برای فعالیتهای داوطلبانه در ایام حج اعلام آمادگی کردهاند.
چند تن از پزشکان و پیراپزشکان افتخاری حج نیز در این نشست با بیان دیدگاههای خود، خدمت به ضیوف الرحمان را افتخاری بزرگ برای خود دانستند و از احساس خوب خویش در این زمینه سخن گفتند.
امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر و خادمان آنان از ایران به سرزمین وحی اعزام میشوند که از این تعداد، ۵۴ درصد زن و ۴۶ درصد مرد هستند. همچنین، حدود نیمی از کل زائران را افراد بالای ۶۰ سال سن تشکیل میدهند. بنا به اعلام هیئت پزشکی حج ۴۰۰ نفر به عنوان پزشک و کادر درمان از سوی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در درمانگاههای شبانه روزی مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر در مکه و مدینه و هتلهای محل اقامت زائران ایرانی فعالیت خواهند کرد.