رئیس سازمان ملی بهره وری گفت: روند افزایش در شاخص شدت مصرف انرژی، ۲.۵ برابر متوسط جهانی و بسیار نگران کننده است.
آقای میرسامان پیشوایی در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: موضوع بهره وری و ناترازی انرژی یکی از موضوعات مهم در مقطع فعلی برای کشور است؛ زیرا در برنامه ششم توسعه مقرر بود، ۲.۸ درصد از رشد اقتصادی را از محل بهره وری ایجاد کنیم و طبیعتاً حوزه انرژی یعنی برق و نفت و گاز از حوزههای محوری بودند.
وی افزود: متاسفانه اکنون که روند ارتقا بهره وری را اندازه گیری میکنیم، یک انحراف جدی را از اهداف برنامه ششم میبینیم؛ بنابراین، در چهارچوب برنامه هفتم توسعه باید اتفاقاتی رخ دهد تا رشد اقتصاد از محل بهره وری محقق شود، زیرا ظرفیت بالای حوزه انرژی و اتلاف بالا در این حوزه، یک حوزه محوری برای ارتقا بهره وری است.
این مقام مسئول بیان کرد: روند افزایش در شاخص شدت مصرف انرژی، ۲.۵ برابر متوسط جهانی و بسیار نگران کننده است.
وی تاکید کرد: باید مداخلات هوشمندانهای را در این حوزه داشته باشیم؛ مختصصان بر مداخله قیمتی تاکید دارند که البته به معنای آزادسازی یک باره قیمتها نیست، بلکه یک مداخله هوشمند برای انگیزه دادن به اقشار مختلف مردم و اصناف است که از رویکردهای بهینه سازی مصرف انرژی استقبال کنند.
رئیس سازمان ملی بهره وری گفت: حقیقت این است که با قیمتهایی که اکنون برای بسیاری از صنایع در حوزه انرژی داریم، اگر در بهینه سازی مصرف سرمایه گذاری کنند، عملاً هیچ منفعتی نخواهند داشت.
بیشتر بخوانید:
وی ادامه داد: مهمترین مداخلهای که نظام حکمرانی کشور باید در طول برنامه هفتم انجام دهد، این است که قواعد زیست بوم صنایع مختلف را طوری بازتنظیم کند که انگیزه به سمت بهینه سازی مصرف انرژی ایجاد شود.
آقای پیشوایی درباره اجرا نشدن قوانین گذشته در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی و ارتقا بهره وری به علت نبود یک متولی در این حوزه هم گفت:در حوزه ارتقا بهره وری انرژی، بحث نظام ملی بهره وری مطرح شده که آیین نامه آن در دولت در حال بررسی است.
وی در پایان بیان کرد: بازیگران مختلفی در دستگاههای مختلف در حوزه انرژی وجود دارد. برای ایجاد هماهنگی و اقدام مشترک و منسجم میان این بازیگران، باید یک نظام ملی بهره وری داشته باشیم که بتواند رویکردها را یکپارچه کند و در حوزه اجرا، هماهنگی به وجود آورد.