به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، اجلاسیه پنجمین کنگره بینالمللی حضرت رضا(ع) با رویکرد "اندیشه تمدنی امام رضا (ع)، عدالت برای همه و ظلم به
هیچ کس" در مشهد مقدس آغاز بکار کرد. افتتاحیه اجلاسیه کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام در نوبت صبح، با پیام تصویری آیتالله جوادی آملی آغاز شد.
کرامت غیر از علم است، کرامت غیر از عدل است. جمعِ علم و عدل به اضافه ی صفات برجسته دیگر زمینه شکوفایی کرامت را به بار میآورد. قرآن کریم فرشتهها را به کرامت وصف کرد: (بایدی سفرة کراما بررة). اولین درس خدا و آخرین درس خدا و بین اول و آخر درس خدا، کرامت است. اقرا و ربک الأکرام این تعلیق حکم به وصف، مُشعِر به علیت است: یعنی او درس کرامت میدهد.
دهه کرامت، دهه علم امام رضا (ع) است.دهه کرامت یعنی فرشته خو شدن دیگر سخن از اختلاس نجومی، ظلم و ستم نیست این معنای کرامت است که تو فرشته شوی.
این بحثها و پیشنشستها مقدمه است ان شاءالله برای کنگره عظیم و بزرگی که برای وجود مبارک امام رضا صلوات الله و سلامه علیه است.
در ادامه این اجلاسیه دبیر این کنگره گفت: هدف اصلی برگزاری این کنگره، ضرورت توجه کانونی به اندیشه تمدنی امام رضا (ع) و احیای میراث گرانقدر رضوی در فراگیری عدالت و پرهیز از ظلم است.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدرضا عاملی با اشاره به اهمیت موضوع فراگیری عدالت و پرهیز از ظلم اظهار داشت: این موضوع به عنوان کانونیترین امر برای احیای دین و ارزش های حیاتبخش برای همه جوامع انسانی بویژه پیروان مکتب آسمانی مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: مدارا و احترام به کرامت انسان، احترام به انسان و فرهنگ بردباری، احترام به کرامت انسانی در مکتب رضوی، شرافت و کرامت بشری در مفاهیم اسلامی و عدالت و مبارزه با ظلم در سیره و مکتب رضوی از مهمترین محورهای کنگره جهانی امام رضا (ع) است.
دبیر علمی این کنگره تصریح کرد: همچنین در بخشهای دیگر نشست های پیش از برگزاری کنگره، موضوعات مبارزه علیه تبعیض، ظلم و نفرت، راهکارهای مقابه با عوامل بحران ناپایداری خانواده و طلاق از منظر روایات اهل بیت (ع) و همچنین امام رضا (ع) و الگوی گذار به آینده الهی جهان مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وی عنوان کرد: در نخستین پیش نشست کنگره جهانی امام رضا (ع)، پژوهشگرانی از دانشگاه های معتبر و حوزه های علمیه کشور و همچنین میهمانانی از کشورهای مختلف جهان از جمله تایلند و مکزیک حضور دارند.
تولیت آستان قدس رضوی هم در این مراسم گفت: تمدن بزرگ اسلامی با تأکید بر توحید و توجه به ارزشهای توحیدی، تأثیر عمیقی بر جهان داشته است. محوریت حاکمیت الهی با تکیه بر امامت، عدالت محوری، رفع تبعیض، رعایت حقوق فردی و اجتماعی و توجه به کرامت انسانی و بهره مندی از جامعه اخلاقی مبتنی بر ارزشهای والای اسلامی از جمله باورمندی به جهان آخرت، راستگویی، صداقت و سلامت در گفتار، چراغ هدایتی برای بشریت به عنوان یک کل منسجم فراهم کرده است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی افزود: مهمترین ویژگی تمدن نوین اسلامی، که بارها مورد تأکید امامین انقلاب اسلامی بوده است، مبتنی بودن آن بر عدالت بعنوان حقیقتی الهی و نه بعنوان ماهیتی دنیوی و قرار دادی است.
کنگره پنجم بر مفهوم بنیانی عدالت به عنوان یک کلان اصل اعتقادی و عملی در عرصه فردی و اجتماعی تمرکز دارد سال آینده در مشهد برگزار خواهد شد. نیاز به تبیین مفهوم خاص عدالت در تمدن نوین اسلامی و اندیشه تمدنی امام رضا(ع) و بحث راجع به جنبه های نظری، عملی و اخلاقی آن، دغدغه اصلی کنگره پنجم را تشکیل میدهد.