نیم درصد از ذخایر مس کشور استخراج میشود
دبیر انجمن مس ایران گفت: نیم درصد از ذخایر مس کشور را استخراج میکنیم، در حالی که استاندارد در دنیا بین ۳ تا ۵ درصد است.
آقای بهرام شکوری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه معدن
خبرگزاری صدا و سیما گفت: معدن علیرغم این که یکی از ظرفیتهای مهم کشور است، اما امروز حال و روز خوبی ندارد.
وی با بیان اینکه باید به حوزه اکتشاف معادن اهمیت بیشتری داده شود، ادامه داد: به خصوص در حوزه مس که آینده روشنی دارد و نوآوریهای روز دنیا در آینده به مسیری که ما را از سوختهای فسیلی منفک کند، سوق میدهد و تقاضا برای عناصری مانند مس بیشتر خواهد شد، به نوعی که در سال ۲۰۵۰ چهار برابر تولید فعلی باید تولید مس صورت گیرد.
شکوری با بیان اینکه ما نسبت به استانداردهای جهانی درصد کمتری از ذخایرمان را استخراج میکنیم و در چرخه تولید قرار میدهیم، افزود: اکنون نیم درصد از ذخایر کشور را استخراج میکنیم در حالی که استاندارد آن در دنیا ۳ تا ۵ درصد است.
وی گفت: امروزه تولید کاتد مس که یک محصول میانی است در کشور ما در بخش خصوصی و ملی ۳۲۰ هزار تن تولید میکند در حالی که با ۵۵ میلیون تن فلز محتوایی که در کشور وجود دارد و ۶ درصد از ذخایر دنیا را در اختیار داریم، میتوانیم حدود یک و نیم تا ۲ و نیم میلیون تن کاتد مس تولید کنیم.
شکوری افزود: هماکنون هدف ما برای تولید یک میلیون تن کاتد مس است که طبیعتاً یک بخش، نقشی است که فعالان مس میتوانند بازی کنند مثل بخش خصوصی که باید سرمایهگذاری کنند و بیش از ۱۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری در این حوزه اتفاق بیافتد. در تجهیزات، ماشینآلات، طراحیهای معدن و سنگشکنها باید تغییر پیدا کند و اتفاقات اینچنینی باید در قالب سرمایهگذاری اتفاق بیافتد.
وی ادامه داد: دوم این که دولت برای این که ورود ماشینآلات را تسهیل کند، باید بسترسازی کند، ارتباطمان را با دنیا برقرار کند که به نوآوریهای روز دنیا دسترسی پیدا کنیم همچنین طراحیهای معدن تغییر پیدا کند و نظام بانکی باید از بخش تولید حمایتهای کافی کند.
دبیر انجمن مس ایران افزود: در بحث ارز که باید اجازه دهند فعالان اقتصادی ارز حاصل از صادرات را خرج توسعههای خودشان کنند و اگر بتوانند از حقوق دولتی یا بهره مالکانهای که از اینها دریافت میشود و یا حتی مالیاتی که دریافت میکنند خرج توسعه خودشان کنند که ما زودتر به یک میلیون تن کاتد مس برسیم.
شکوری گفت: همچنین صاحبان سرمایه را تشویق کنند که بعد از کاتد مس صنایع هایتک ایجاد کنیم تا با این کاتد مس بتوانیم محصولاتی تولید کنیم که ارزش افزوده بیشتری را برای کشور ایجاد کند و بتواند درآمد ارزی بیشتری را برای ما رقم بزند.
وی درباره این که تولید ما در کاتد مس از مرز ۳۰۰ هزار تن عبور کرده است، افزود: خود مجموعه ملی مس ۲۸۰ هزار تن تولید کاتد مس دارد، ولی با بخش خصوصی در کشور به ۳۲۰ هزار تن تولید میرسد.
دبیر انجمن مس ایران گفت: اخیراً هم قرار است کارخانههای جدیدی به چرخه تولید اضافه شوند که طبیعتاً این عدد افزایش پیدا خواهد کرد.
شکوری افزود: در واقع ما باید آخر سال بگوییم که آیا در تولید ملی مس افزایش تولید داشتیم و رکورد زدهایم یا خیر، اما با اتفاقاتی که در این دو ماه رخ داده، پیشبینیها این است که اگر مجموعه ملی مس با این روال پیش برود میتواند به جای ۲۸۰ هزار تن ۳۰۰ هزار تن را محقق کند که امیدواریم همه کمک کنند تا این اتفاق در ملی مس هم بیافتد.
راه کاهش تورم
شرکت ملی نفت واقعا ملی شود .
فعلا ملی نیستند ... ویژه خواران روی آنها چمبره زده اند !!!
بسیاری از حرفهای به ظاهر دلسوزانه ، زمینه سازی برای غارت صنایع و معادن دولتی است .
فریب این صحنه سازی و زمینه چینی ها را نخورید و
همین طور در مورد :
شرکت ملی !! نفت
شرکت ملی !! فولاد
شرکت ملی !! صنایع پتروشیمی
با همین ادعاهای واهی ، معدن مهدی آباد یزد را تصاحب کردید
آن را به کجا رساندید ؟؟
قرار بود سه ساله متحول شود .... ده سال گذشت هنوز هیچ !!!
رانت گسترده = توقف توسعه
واگذاری معادن دولتی در تورم بالا = خودکشی اقتصادی دولت