معاون وزیر اقتصاد گفت: وزارت اقتصاد، درخواست تامین منابع مالی برای تخصیص صندوقهای قابل معامله به متولدان ۱۴۰۰ را به سازمان برنامه و بودجه ارسال کرده است.
سلمانی معاون وزیر اقتصاد در گفتگو اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در پاسخ به این پرسش که، چرا ابتدا صندوقهای قابل معامله به نوزادان ۱۴۰۰ تخصیص پیدا نکرد؟ اظهار کرد: قانون تخصیص صندوقهای قابل معامله به نوزادان در آبان ۱۴۰۰ مصوب شد، بنابراین بار مالی برای متولدان سال ۱۴۰۰ پیش بینی نشده بود تا فرایند تخصیص صورت گیرد.
معاون وزیر اقتصاد در خصوص اینکه چه زمانی صندوقهای قابل معامله به نوزادان تخصیص پیدا میکند، بیان کرد: نامهای به سازمان برنامه و بودجه با امضا وزیر اقتصاد ارسال شده که در آن نامه برای متولدان ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان درخواست کردیم تا دولت در اختیار وزارتخانه قرار دهد تا برای متولدان ۱۴۰۰ هم این مسیر را طی کنیم.
اختصاص خودکار صندوق قابل معامله به متولدان ۱۴۰۱ امکان ندارد
معاون وزیر اقتصاد گفت: اختصاص خودکار سهام صندوق قابل معامله به متولدان ۱۴۰۱ از سوی دولت امکان پذیر نیست.
سلمانی در پاسخ به این پرسش که از ابتدای اردیبهشت که پنجره ملی خدمات دولت هوشمند برای انجام فرایند ثبت نام آغاز شد تاکنون چه تعداد در این سامانه ثبت نام شدند؟ اظهار کرد: از 4 اردیبهشت 1402 تاکنون، از 980 هزار متولد سال 1401 ، برای حدود 400 هزار نوزاد صندوق های قابل معامله خریداری شده است.
معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به این پرسش که آیا والدین متولدان 1401 برای خرید صندوق های قابل معامله زمان محدودی دارند؟ بیان کرد: زمان خاصی را خرید صندوق ها مقرر نکردیم و از زمانیکه پنجره ملی خدمات دولت هوشمند راه اندازی شد، والدین نوزادان 3 ماهه اول سال 1401 می توانستند اقدام به خرید این صندوق ها کنند.
سلمانی در خصوص علت استقبال کم از طرح خرید رایگان صندوق های قابل معامله، گفت: با توجه به اینکه هم اکنون فقط متولدان 3 ماهه اول سال 1401 دسترسی به پنجره ملی خدمات دولت هوشمند دارند، احتمالا به این علت استقبال کمی از این طرح صورت گرفته است.
وی در ادامه بیان کرد: همچنین ممکن است برخی از والدین متولدان 1401 رضایتی به خرید سهام نداشته باشد.
معاون وزیر اقتصاد در پاسخ به این پرسش که، سازمان ثبت احوال اطلاعات نوزادان را در اختیار شما گذاشته، چرا اقدام به تخصیص خودکار این صندوق ها به نوزادان 1401 نمی کنید؟ اظهار کرد: با توجه به اینکه والدین باید از میان 35 صندوق، 3 صندوق انتخاب کنند، انجام این فرایند امکان پذیر نیست. تخصیص صندوق ها به متولدان 1400 به بعد، تکلیف دولت بود ولی مردم ملزم به خرید این صندوق ها برای فرزندان خود نیستند.
سلمانی در ادامه بیان کرد: علت دیگر تخصیص نیافتن صندوق به نوزادان، دسترسی نداشتن وزارت اقتصاد به اطلاعات هویتی والدین نوزادان است و علاوه بر آن باید کد بورسی به اسم نوزادان اخذ شود که تمام این اقدامات ممکن است از لحاظ امنیتی مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین مصلحت نیست که تخصیص صندوق ها به صورت خودکار صورت بگیرد.