مدیر موزه آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) با اشاره به هجرت تمدن ساز حضرت فاطمه معصومه (س) به قم در سال ۲۰۱ هجری قمری گفت: موزه آستان مقدس این حضرت در قم تنها موزه متعلق به یک بانوی قدیسه و تمدن ساز در جهان اسلام است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، حجت الاسلام محمد باقر مشکاتی مدیر موزه آستان مقدس حضرت معصومه (س) که با عنوان «موزه فاطمی» شناخته میشود گفت: موزه فاطمی اولین موزه عمومی و وقفی جهان محسوب میشود که ۹۰ درصد آثار موزه از موقوفات و متعلقات حرم مطهر به آن منتقل شده است.
سبک زندگی مردم قم در اعصار مختلف و به ویژه تغییرات حاصل شده در شهر قم پس از ورود حضرت معصومه (س) به این شهر از جمله مواردی است که مدیر موزه فاطمی به آنها اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه ضربخانههای سکه در قم پس از ورود حضرت معصومه به این شهر به صورت رسمی کار خود را آغاز کردند و گسترش یافتند که با قدمت ۸۰۰ سال نشان میدهد توسعه اقتصاد در قم مورد توجه بوده است.
وی افزود: به نمایش گذاشتن مشاغل و مناصب فرهنگی و قدیمی متعلق به حرم حضرت معصومه و آیینهایی مثل جمع خوانی قران از جمله مواردی است که در این موزه به نمایش گذاشته شده است.
حجت الاسلام مشکاتی گفت: الگوی موزه داری در موزه فاطمی قم، محتوا گرا و تولید محور است به نحوی که مخاطبان علاوه بر مشاهده آثار تاریخی، پیامها و عبرتهای تاریخی را نیز با نوع چیدمان و ارتباط و به هم پیوستگی بین آثار در اعصار مختلف تاریخی مشاهده میکنند.
وجود بیش ۴۰ نوع اثر موزهای نفیس و ۲ هزار و ۵۰۰ قرآن خطی از قرن اول تا دوران معاصر و ثبت ۳۰ هزار اثر تاریخی و نفیس در این موزه وجود دارد.