درخشش غرفههای تولیدکنندگان داخلی در نمایشگاه ایران هلث
رئیس انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کشور: ۷۵ درصد غرفه های نمایشگاه ایران هلث تولیدکنندههای داخلی و ۲۵ درصد واردکننده هستند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، رادیو ایران در
برنامه نمودار با حضور
آقای دکتر مسلمی رئیس انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی کشور به گفتگو پرداخت.
سوال: تجهیزات پزشکی میدانید که با سلامت مردم در ارتباط است و موضوع بسیار حساسی است. در خصوص ساخت و کیفیت این محصولات، حدودا ۲۲۰ هزار نوع وسیله پزشکی داریم، از این تعداد چه مقدار در داخل تولید میشود و یک اشاره هم در خصوص وضعیت کیفیت محصولاتی که در کشور تولید میشود بفرمایید.
مسلمی: همانطور که فرمودید بیش از ۲۲۰ هزار وسیله پزشکی در کشور مصرف میشود، حدود ۴۵ درصد از نیاز کشور به وسایل پزشکی، توسط تولیدکنندگان ما تولید میشود و ۵۵ درصد به لحاظ ارزی یعنی به لحاظ مالی واردات است، اما به لحاظ تعدادی حدود ۶۰ درصد تولیدات ما است که در مراکز درمانی کار میکند. بخش دوم سوال شما هم با توجه به این که وزارت بهداشت نظارت خیلی زیادی را روی کیفیت محصولات پزشکی دارد و یک مقدار هم واقعیت این است که صدور مجوزهایی که برای تولیدکنندگان است توام با سختگیریهای مثبتی است معمولا کیفیت محصولات خوب است و شاید بیش از ۹۰ درصد این محصولات از کیفیت لازم برخوردار هستند.
سوال: آخرین گفتگوی شما را در یکی از خبرگزاریها میدیدم ظاهرا اشاره کردید به موازی کاری و علاقمندی برخی از حوزههای پزشکی برای اینکه ورود پیدا کنند به بخش ساخت تجهیزات، اشاره کردید که آن جا ظاهرا متولی خاصی ندارد و باید تکلیف در این حوزه مشخص شود، این را هم میشود اشاره بفرمائید که موضوع چه بوده است؟
مسلمی: واقعیت این است که ما یک مقدار در حوزه شرکتهایی که به نوعی وابسته به دولت یا حاکمیت هستند این مسئله را داریم، آنها ظرفیتهای خیلی خوبی را دارند شرکتهایی هستند وابسته به برخی از ارگانهای دولتی یا دفاعی که ظرفیت خیلی خوبی دارند، اما متاسفانه گاهی وارد میشوند و به صورت موازی با تولیدکنندگان بخش خصوصی وسایلی را میسازند که بخش خصوصی به تعداد کافی آنها را میسازد.
سوال: با دوستان در وزارت بهداشت صحبتی کردید؟
مسلمی: بله این از آن مسائلی است که به شدت مطرح شده هم با وزارت بهداشت و هم کمیسیون بهداشت مجلس و هم شرکتهای خصوصی.
سوال: پاسخ به دوستان چه بوده است؟
مسلمی: از نظر ما که پاسخ قانع کنندهای داده نشد، اما مسئلهای را که مطرح میکنند میگویند که وجود این شرکتها میتواند بازار را کنترل کند یا قیمت را پایین بیاورد، این شاید برای محصولی که برای اولین بار دارد تولید میشود درست باشد، اما محصولی که مثلا دو، سه یا چهار شرکت تولید کننده بخش خصوصی نوعا هم بگویم که ضعیف هم هستند به لحاظ مالی در برابر دولت، آن جا این مشکل ایجاد میشود و اعتراض روی آن بخش است وگرنه الان ما صنایع خیلیهای تکی داریم که خیلی هم دست این دوستان را میبوسیم که روی اینها سرمایه گذاری کنند مثلا الان ما تولید دستگاه ام آر آی، تولید دستگاه آنژیوگرافی و تولید دستگاههایی که مرتبط با سرطان هستند را نداریم و الان این شرکتهای دولتی یا شبه دولتی یا وابسته به دولت ممکن است حداقل در آر اند دی شان باشند ما چیزی در بازار این محصولاتهای تک نداریم، اما مثلا دستگاه خیلی ساده تری را که دو، سه یا چهار شرکت تولید میکنند گاهی این شرکتها تولید میکنند که بیشتر اعتراض شرکتهای خصوصی ما در این مورد است.
سوال: آقای دکتر مسلمی شما الان در نمایشگاه ایران هلث هستید، بزرگترین نمایشگاه صنعت سلامت کشور، در رابطه با نمایشگاه ایران هلث هم بفرمائید که قرار است چه اتفاقاتی بیفتد و برای مردم چه خبر خوبی دارید؟
مسلمی: فکر میکنم امسال که بیست و چهارمین دوره این نمایشگاه است، فوق العاده این نمایشگاه پررونق است و از دیروز که شروع شده بازدیدکنندگان از سراسر کشور این جا حضور دارند از بیمارستانها، مراکز درمانی، کلینیکهای بخش دولتی و خصوصی و حدود ۵۰۵ شرکت حضور دارند که ۴۰۰ شرکت تولیدکننده هستند. من شما را رجوع میدهم به حدود ده سال پیش، این نسبت برعکس بود یعنی ما الان ۷۵ درصد غرفه هایمان تولیدکنندههای داخلی هستند و ۲۵ درصد فقط واردکنندهها، نکته خوب دیگر این است که از این ۴۰۰ شرکت تولیدی، ما ۱۰۰ شرکت دانش بنیان را داریم که این هم به نوبه خودش جای تقدیر دارد و یک بخشی را برای استارت آپها در نظر گرفتند در یکی از سالنها که افراد جوان، نخبهها و فناورانی که واقعا توان هزینه کردن در بخش نمایشگاه را ندارند سازمان توسعه تجارت و مجری برای آنها گذاشته با یک هزینه خیلی کمی و در اکثر موارد رایگان حضور دارند. من فکر میکنم مهمترین چیزی که است همین که ما ۷۵ درصد یک نمایشگاه بین المللی را تولیدکنندگان ما دارند، فکر میکنم بهترین خبری باشد که در مورد این نمایشگاه من میتوانم خدمت شما عرض کنم.
مجری: امیدواریم که دولت و مجلس همراهی کنند دغدغههایی که تولیدکنندههای بخش خصوصی دارند برطرف شود و تولیدکنندهها هم دغدغهای که نمایندهها و دولت دارند در رابطه با قیمت تمام شده و کیفیت آن هم به گونهای پیش رود که همه راضی باشند.