آزادیخواه نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی گفت: موارد ۳۱ یا ۳۲ برنامه ششم توسعه در حوزه کشاورزی و موارد مربوط به محیط زیست بودو موضوع پیوست زیست محیطی پروژههای عمرانی رادر برنامه هفتم توسعه خواهیم داشت.
مجری: سال پایانی مجلس است و چهارمین سالی است که نمایندگان مردم در خانه ملت توفیق خدمت گذاری به مردم را دارند. تاکید میکنم که حالت نشستن مان در این میز با مهمان عزیزمان به این واسطه است مجری در این میز نماینده مردم است و مطالبه گر نکات مردم. یکی از نکاتی که مطرح است در مورد بحث حفاظت از محیط زیست و اثرات تخریبی پروژههای مختلف در حوزه محیط زیستی است ایران عزیزمان به عنوان یک کشور چهارفصل که منابع طبیعی مختلفی را دارد از برنامه سوم که یک بندی آن جاست در مورد حفاظت از محیط زیست، اما شنیده شده که در برنامه هفتم این حذف شده آن بندی که به مجلس و به دیگر دستگاهها این اختیار را میداد که میتوانند جلوی برخی پروژهها که محیط زیست را تخریب میکند بگیرد این را چطور میشود توجیه کرد واقعا در برنامه هفتم است و حذف شده؟
آقای آزادیخواه نماینده با سابقه مجلس شورای اسلامی کشورمان: دهه کرامت را تبریک میگویم. شما نماینده مردمید و آن طرف میز ما هم توفیق داریم نوکر مردمیم و نماینده مردمیم در این طرف میز، کاملا درست میگویید یکی از مهمات در کشورمان مراقبت از محیط زیست است و توجه جدی به منابع طبیعی مان، جنگل ها، مراتع، هوای پاک و مقولههایی دیگری که مردم علاقه مندند داشته باشند و استفاده بکنند. پیوست زیست محیطی حتما در برنامه هفتم خواهیم داشت این که شما میگویید لایحه است دیگه اول کار است قرار است دولت محترم لایحه را به مجلس بفرستد و مجلس کارش را شروع کند برای بررسی. وقتی بررسی کرد و پیشنهادها حذف و اضافه شد و به شورای محترم نگهبان ارجاع و تصویب و تایید شد بعد ابلاغ میشود و آن نسخه نهایی میشود در این نسخه هم اگر نباشد نگران نیستیم اگر اشتباه نکنم موارد ۳۱ یا ۳۲ برنامه ششم توسعه در حوزه کشاورزی و موارد مربوط به محیط زیست بود با قوت و قدرت موضوع پیوست زیست محیطی پروژههای عمرانی را خواهیم داشت.
آقای آزادیخواه نماینده با سابقه مجلس شورای اسلامی کشورمان: در جریان باشید سال گذشته همین برج دو البته الان برج سه یک سال پیش از این در رابطه با قانون هوای پاک اعمال ماده ۲۳۴ را رای دادیم به این معنا که قانون هوای پاک را که تصویب کردیم سال ۱۳۹۶ در مجلس قبل ملزم کردیم اکثر قریب به اتفاق دستگاههای اجرایی را که مراقبت بکنند از هوای پاک و متاسفانه بگویم که ۲۲۰ حکم در این قانون است حدود ۲۰۰ حکمش معطل ماندند یعنی اگر مردم عزیز از ما سوال میکنند که شما قانون تصویب میکنید چرا نمیشود این مساله مهم است اخیرا هم خدمت رهبر معظم انقلاب بودیم آقا به این مساله توجه داشتند و ما را توجه دادند که تصویب قانون زمانی خوب است که بتوانیم این را اجرا هم یعنی قوه مجریه اجرا هم بکند البته طبیعتا دستگاههایی اجرایی مواردی هم داشتند، ولی به جد دنبالیم و پرونده الان در قوه قضاییه بررسی میشود که چرا این احکام اجرایی نشد.
مجری: در وجه نظارتیش هم اتفاقی افتاده تحقیق و تفحصی و سوالی؟
آقای آزادیخواه نماینده با سابقه مجلس شورای اسلامی کشورمان: بله، خود ماده ۲۳۴ یعنی ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی مجلس این خودش سرفصل نظارتی است از باب نظارت آوردیم این قانون را در مجلس، کمیسیون کشاورزی که کمیسیون خودمان بود آن زمان سخنگوی کمیسیون بودم خودم قرائت کردم گزارش نهایی را به مجلس ارایه کردیم و رای گیری کردیم، چون قانون میگوید باید رای گیری شود اکثر نمایندهها رای دادند که این باید ۲۳۴ شود معنایش چیست، معنایش این است که خارج از دستور پرونده باید به قوه قضاییه برود که این ترک فعلها بررسی شود واقعا. وزارت خانههای مختلف و سازمانهای مختلف که بایستی اقداماتی را انجام بدهند نکرده بود به هر دلیل.
مجری: وقتش هم الان است. برسیم دوباره به آبان و آذر و دی ماه و اینها دوباره باید بیاییم که هوا آلوده است مدرسه را تعطیل کنیم یا نه زوج و فرد از درب منازل کنیم، ولی الان که هوا خوب است بریم برسیم به این که بیش از ۲۰۰ حکمی که شما میگویید زمین مانده کی زمین گذاشته کی ترک فعل کرده کی کارش را انجام نداده یه جوری مجبورش کنیم کارها را انجام بدهد یا بفرمایید کنار و کسی که میتواند کار را انجام دهد بیاید بنشیند.
آقای آزادیخواه نماینده با سابقه مجلس شورای اسلامی کشورمان: برخی از این احکام واقعا ممکن است آن دستگاه اجرایی پاسخی داشته باشد، ولی خیلی هاشون واقعا پاسخ نبود یعنی این که منابع مالی زیادی بخواهد موانعی سر راه باشد به هیچ عنوان توجیه بیشتر واقعا راحت میشود کار را انجام داد پیگیری کرد و موارد را به سرانجام رساند مردم نباید اذیت شوند تهران امروز یکی از عوامل نارضایتی مردم همین هوای آلوده است تعارف نداریم و ما که میگویم متولیان اجرایی میبایست علاج کنند که این کار انجام نشده این را بگویم که پروژههای عمرانی الزاما میبایست پیوست زیست محیطی داشته باشند بگویم که یکی از مراجع صدور مجوز برای هر پروژه عمرانی سازمان محیط زیست است که میبایست آن مجوز بدهد که من سرمایه گذار در این زمین بتوانم این پروژه را اجرا کنم یا نکنم، حتما این جا ضمن تشکر از شما و همکاران تان که این موضوع را امتحان کردیم مردم عزیز قول میدهم موضوع محیط زیست در برنامه هفتم توسعه قدرت و قوت بالایی خواهد داشت.