معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی فارس گفت: امسال سه هزار میلیارد تومان از محل تبصره ۱۶ قانون بودجه برای تسهیلات ایجاد اشتغال در نظر گرفته شده است.
سید اسماعیل جوادی،افزود: در این همایش خانوادههایی شرکت کردهاند که تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی خاصی نیستند و شرایط آنها به نحوی است که به طور مستقیم نمیتوانند خدمات را از این نهادها دریافت کنند اما میتوان خدمات اشتغال را در زمینههای امکانسنجی، نیازسنجی و مشاوره شغلی به آنان ارائه کرد.
جوادی با بیان اینکه تمام این افراد که حدود ۲۰۰ زن سرپرست خانوار هستند شناسایی شده و در این همایش شرکت کردند، افزود: این بانوان مورد مشاوره شغلی خاص خود قرار گرفته و بر اساس مهارتی که دارند آموزشهای مهارتی به آنان داده میشود که هزینه کل این آموزشها از سوی کمیته امداد پرداخت میشود و ایدههای این افراد مورد حمایت قرار گرفته تا بتوانند ایده خود را به مرحله تجاریسازی رسانده و تسهیلاتی را از محل منابع تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ دریافت کنند.
معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد فارس اظهار کرد: پارسال ۳۹ درصد اشتغالهای ایجاد شده از لحاظ تعدادی و ریالی در قالب ۷۵۰۰ مورد از ۱۹ هزار طرح اشتغال ایجاد شده توسط کمیته امداد فارس مربوط به زنان سرپرست خانوار و فرزندان آنان بوده است.
وی با بیان اینکه ۲۲ درصد این طرحها مربوط به دامداری، طیور و کشاورزی بوده است، ۱۳ درصد خدماتی و ۱۰ درصد صنایع دستی و قالیبافی، گفت: با نظارت بر طرحها از سوی کمیته فنی رصد طرح های اشتغال اداره کار و رفاه اجتماعی استان، بالای ۹۰ درصد این طرحها به نتیجه رسیده و صحتسنجی شدهاند.
جوادی همچنین گفت: با اعتماد دولت و مجلس شورای اسلامی بر صحت عملکرد کمیته امداد به عنوان دستگاه برتر ایجاد کسب و کارهای خرد در کشور، امسال شاهد افزایش ۴۲ درصدی بودجه اشتغال کمیته امداد فارس هستیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته هزار و ۵۵۰ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۱ اعتبار و تسهیلات ایجاد اشتغال در اختیار کمیته امداد فارس گذاشته شده بود که با ۱۶ بانک عامل همکاری داشتیم، افزود: امسال این مبلغ به سه هزار میلیارد تومان افزایش یافته است تا بتوانیم تعداد بیشتری از نیازمندان جامعه هدف را شناسایی کرده و خدمات و تسهیلات را به آنها ارائه دهیم.
جوادی تصریح کرد: موضوع دوم حمایت کمیته امداد از کسب و کارها ، حمایت در ایجاد شبکهسازی و بازارسازی از تولیدات مددجویان است. در همین راستا سال گذشته حدود ۷ نمایشگاه منطقهای بازارچه فروش محصولات را در سطح استان در حمایت از طرحهای اشتغال برپا کردیم . کلیه نیازمندانی که جهت اخذ مجوز کسب و کار خود با مشکل مشکل مالی مواجه بودند از سوی کمیته امداد فارس کمک هزینه صدور مجوز کسب و کار را دریافت کردند.
به گفته وی، در بحث خشکسالی و حمایت از طرح های اشتغال، منابع زیادی کمک به صورت بلاعوض بین ۳ تا ۵ میلیون تومان جهت تامین علوفه دام و طیور به مددجویان پرداخت شد. همچنین هزینه تعمیر و بهسازی فضای کسب و کار مددجویان را پرداخت کردیم.
جوادی با بیان اینکه یکی از فعالیتهایی که سال گذشته برای اولین بار در امداد انجام شد، حمایت از کسب و کارها با ایجاد برند بود، افزود: در این راستا کسب و کارهای بسیاری را شناسایی کردیم که تولیدات آنها به صورت فلهای ارائه میشد و برند خاصی نداشتند و بستهبندی مناسبی صورت نمیگرفت و با ارزش افزوده ناچیزی تولید این افراد عرضه میشد. ما در حمایت از این تولیدات با بخش خصوصی و مشاورانی که در اختیار داشتیم صحبت کردیم و هزینه برندسازی و بستهبندی محصولات این طرحها را پرداخت کردیم تا بتوانند فعالیت بهتری در بازار داشته باشند.