استاندار خوزستان: با نظارت قدرتمند دستگاههای نظارتی از بابت بروز فساد در اجرا نگرانی نداریم.
علی اکبر حسینی محراب افزود: در بخشهای زیربنایی، عمرانی، شهری، فرهنگی، بهداشت و درمان، آب و فاضلاب، آسفالت و جادهها مثل مسیر اهواز به خرمشهر و خرمشهر به شلمچه در اروند و همچنین در چوئبده و در بخشهای مختلف مصوبات فراوانی داریم.
وی خاطر نشان کرد: مسئولان ذیربط این مصوبات را در مراحل مختلف امضا و تایید کرده اند و پس از اعلام رسمی دولت به اطلاع مردم استان خواهد رساند تا با کمک مردم و دستگاههای مختلف اجرایی شود.
سازمان برنامه و بودجه معاونت عمرانی استانداری و دو فرماندار ویژه آبادان و خرمشهر و دستگاههای نظارتی بر روند اجرایی مصوبات نظارت خواهند داشت.
نظارت بر اجرای این مصوبات
استاندار خوزستان خاطر نشان کرد: جریانات بسترساز فساد با انحصار طلبی و افرادی که پروژهها را در قالب ترک تشریفات انجام میدهند در جایی که نظارت وجود نداشته باشد موجب از بین بردن بیت المال و شکل گیری فساد میشوند.
خوشبختانه با حضور مردم و نظارت قدرتمند دستگاههای نظارتی از بابت بروز فساد در اجرای این مصوبات نگرانی نداریم.
برنامههای دولت برای رونق تولید و اشتغال
حسینی محراب بیان کرد: برای رونق تولید آنچه که در استان تعریف کردیم فعال کردن زیرساختها و بخش بازرگانی است. در آبادان و خرمشهر در بخش شیلات ظرفیت بسیار خوبی داریم و با توجه به وجود بازار صادراتی در عراق و دیگر کشورهای همسایه میتوانیم اشتغال قابل توجهی در این بخش ایجاد کنیم، نخیلات و خرما نیز دیگر مزیت مهم آبادان و خرمشهر است و خوشبختانه با بارش رحمت الهی امسال میتوانیم نخیلات را احیا کنیم و صادرات این بخش را گسترش دهیم.
وی عنوان کرد: در بخش بازرگانی از دولت خواستیم درصد تخفیف عوارض شهرستان خرمشهر را افزایش دهند و امیدوارم در ادامه موفق شویم تا ۳۰ درصد تخفیف را برای این شهرستان داشته باشیم.
استاندار گفت: تلاش میکنیم از طریق مذاکره و رایزنی با نخست وزیر و استانداران جنوب عراق صادرات استان خوزستان را به این کشور گسترش دهیم در عین حال جریان تجارت با توجه به اینکه با محوریت اتاقهای بازرگانی انجام میشود در اختیار بخش خصوصی است و برای اینکه بتوانیم در بازار عراق نقش بهتری داشته باشیم کالاهایی که صادر میکنیم باید از کیفیت بالاتری برخوردار باشند همچنین با توجه به بهبود روابط با عربستان قصد داریم روابط اقتصادی با این کشور را گسترش دهیم و علاوه بر این روابط خود را با سایر کشورهای منطقه افزایش دهیم.
وی افزود: برای رسیدن به رقم یک میلیارد دلار در صادرات استان هدفگذاری کردهایم و امیدواریم با تلاش مسئولان ذیربط به این مهم برسیم و در صورت تحقق این هدف شرایط اشتغال و رفاه در استان بهبود محسوسی خواهد داشت با روی کار آمدن دولت آقای سودانی که رویکرد مثبتی در تعامل با کشور ما دارد پذیرفته اند که خط راه آهن شلمچه بصره فعال شود. شرکت راه آهن ایران پذیرفته خط روی پل رودخانه و مسیر مین زدایی را انجام دهد و روند اجرایی این پروژه تسریع یابد.
لایروبی اروند
استاندار خوزستان تصریح کرد: لایروبی رودخانه اروند در سمت ایران انجام شده و تعداد زیادی از کشتیهای مغروق خارج شده اند و تعداد بسیار کمی باقی مانده که ستاد کل نیروهای مسلح در حال خارج کردن آنها از آب است. در قسمتی که مربوط به عراق است با توجه به اینکه عراق در ام القصر و فاو کار بازرگانی انجام میدهد و نیاز چندانی به مسیر اروند رود ندارد آنچنان مایل به لایروبی نیست.
پروژههای بیمارستانی در آبادان و خرمشهر
حسینی محراب در ادامه تاکید کرد: بودجه بیمارستان ۱۶۶ تختخوابی تامین اجتماعی آبادان و همچنین بیمارستان قلب خرمشهر تامین شده و با توجه به اینکه اکثر تجهیزات این بیمارستانها خریداری شده است امیدواریم تا پایان امسال به بهرهبرداری برسند.
بودجه آلایندگی
وی ابراز امیدواری کرد: هزینه بودجه آلایندگی در بخشهای مختلف تقسیم بندی شده است و پروژههای زیادی در شهرها و روستاهای استان از محل این بودجه در حوزههای زیر ساختی تعریف شده است.
استاندار خوزستان در مورد موضوع مسئولیتهای اجتماعی وزارت نفت گفت: در دولت قبلی وزارت نفت بودجه مسئولیتهای اجتماعی را مطابق با نظر خود و بدون لحاظ نظر استان پرداخت میکرد در حالی که مطابق قانون ۴ درصد از کار پیمانکاری و تولید در هر منطقه باید تحت عنوان مسئولیتهای اجتماعی هزینه همان منطقه شود.
حسینی محراب ادامه داد: در دولت مردمی برای اولین بار وزیر نفت رسماً اعلام کرد این چهار درصد را در پروژههای عمرانی و خدماتی در استان هزینه خواهد کرد. پس ستادی تشکیل شد و ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته وزارت نفت به استان اختصاص داد. همچنین ۵ هزار میلیارد تومان هم به عنوان حق آلایندگی اختصاص داد و مجموعاً ۱۲ هزار و ۱۰۰ تومان به استان تزریق شد.
مشکلات شبکه فاضلاب در آبادان
استاندار خوزستان تصریح کرد: با پیگیریهای صورت گرفته برای فاضلاب آبادان در سال جاری بانک ملت قبول کرد مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان اختصاص دهد.
سفرهای شناورها و لنجهای تجاری
استاندار خوزستان در باره اعطای مجوز افزایش سفرهای شناورها و لنجهای تجاری گفت: ما از جمله استانهایی هستیم که به دلیل تعداد کم لنج که در اختیار داریم، کمترین بهره را از آن میبریم. لنجهای دریایی و بازرگانی ما کمتر از ۳۰۰ شناور است، در حالیکه گناوه نزدیک دوهزار لنج دارد یا در بندرعباس هم به همین گونه است. اگر دولت بخواهد تصمیمی واحد برای افزایش سفر بگیرد آن شهرهایی که لنج زیادی دارد را ملاک و تراز قرار میدهد. خوزستان در سال گذشته به دلیل همین موضوع، با نظر وزیر کشور یک سهمیه بیشتر استفاده کرده است.
وی افزود: استانهای دیگر هم تمایل دارند از قدرت چانه زنی ما در این زمینه استفاده کنند. البته ما هم موافقبم که به لنج دارها کمک بشود، اما همین جا از برخی لنج دار های عزیز درخواست دارم که برای خود فعالیت کنند و اسیر شبکههای تضمینی قاچاق نباشند. چرا باید ملوانها و ناخداهای ما از این فعالیت بهرهی کمی ببرند و بیشترین سود نصیب دیگران و این شبکهها بشود؟ ما این ضعف را شاهد هستیم و حتما خود ملوانان و ناخداهای ما تلاش کنند که سهم بیشتری از این سفرها ببرند، در غیر این صورت مجاب خواهیم شد، تصمیمات دیگری بگیریم.