مدیرعامل سابق گوگل هشدار داد که هوش مصنوعی میتواند «خطرات وجودی» ایجاد کند و به همین دلیل دولتها باید مطمئن شوند که این فناوری توسط افراد شرور استفاده نمیشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از سی ان بی سی، آینده هوش مصنوعی در كانون توجه و گفتگوهای فنآوران و سیاستگذاران قرار گرفته تا بررسی شود که این فناوری چه آیندهای دارد و چگونه باید تنظیم شود.
«چت جیپیتی» ربات چت که سال گذشته معرفي شد، مسلماً آگاهی بیشتری را نسبت به هوش مصنوعی ایجاد کرده زیرا شرکتهای بزرگ در سراسر جهان به دنبال عرضه محصولات رقیب و صحبت از قابلیتهای هوش مصنوعی خود هستند.
«اریک اشمیت» مدیرعامل سابق گوگل در سخنرانی خود در اجلاس شورای مدیرعامل وال استریت ژورنال در لندن گفت که نگرانیاش این است که هوش مصنوعی به شكلگيری يك «خطر وجودی» بينجامد.
اشمیت افزود: «خطر وجودی» به این صورت تعریف میشود که بسیاری از افراد بر اثر آن آسیب دیده یا کشته شدهاند.
وی ادامه داد: سناریوهایی نه برای امروز، بلکه بهزودی رخ میدهد که در آن، این سیستمها میتوانند بهرهبرداریهای روز صفر را در مسائل سایبری بيابند یا انواع جدیدی از زیستشناسی را کشف کنند. اکنون شاید این تخیلی باشد، اما زمانی که این اتفاق رخ دهد، ما باید آماده باشیم تا مطمئن شویم که افراد شرور از هوش مصنوعی سوء استفاده نمیکنند.
اشمیت که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ مدیرعامل گوگل بود، دیدگاه روشنی در مورد نحوه تنظیم هوش مصنوعی نداشت، اما گفت که این یک سوال گسترده برای جامعه است.
به گفته مدیرعامل سابق گوگل، بعید است که یک آژانس نظارتی جدید در آمریکا ایجاد شود که به تنظیم مقررات هوش مصنوعی اختصاص یابد.
«اریک اشمیت» اولین شخصیت بزرگ فناوری نیست که در مورد خطرات هوش مصنوعی هشدار میدهد. «سام آلتمن» مدیرعامل OpenAI که «چت جیپیتی» را توسعه داده هم چندی پیش اعتراف کرد که از هوش مصنوعی ترسیده است.
آلتمن تاکید کرده که نگران دولتهای مستبد است که این فناوری را توسعه میدهند.
«ایلان ماسک» مدیرعامل تسلا هم چندی پیش گفته بود که فکر میکند هوش مصنوعی یکی از بزرگترین خطرات برای تمدن است.
حتی «ساندار پیچای» مدیرعامل گوگل و آلفابت که اخیراً بر راهاندازی چتبات خود به نام «Bard AI» توسط این شرکت نظارت داشت، گفته که این فناوری بر هر محصول در هر شرکتی تأثیر میگذارد و جامعه باید برای تغییرات بسياری آماده شود.