در نشست فراکسیون جمعیت با حضور وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، برنامههای آموزش و پرورش در حوزه جمعیت و حمایت از خانواده بررسی شد و بر ضرورت توجه به وضعیت معلمان مادر، دانشجویان تربیت معلم، مرخصی زایمان و بازنشستگی معلمان مادر تاکید شد.
در این جلسه فاطمه محمدبیگی رئیس فراکسیون جمعیت و حمایت از خانواده درباره جزئیات این نشست، گفت: در جلسه استماع صحبتهای رضامراد صحرایی، به عنوان گزینه انتخابی دولت برای وزارت آموزش و پرورش، ضمن معرفی و دادن گزارشی از عملکرد خود در آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان، برنامههای خود را به صورت جزئی به نمایندگان حاضر گفت.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی افزود: صحرایی به عنوان گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش دارای سوابق متعددی در حوزه اجرایی است؛ وی ابتکار عملهای مختلفی در جشنوارهها و امور آموزشی و تربیتی با دیدگاه تحولی دارد؛ اقداماتی همچون ایجاد کنکور تخصصی برای دانشگاه تربیت معلم، مجزا کردن مرکز جذب دانشگاه فرهنگیان از وزارت علوم و ایجاد رشته و پردیس مدیریت مدرسه از اقدامات اخیر ایشان در مسئولیت دانشگاه فرهنگیان است. توجه ویژه به تدوین آیین نامه جذب استعدادهای برتر دانش آموزی، اجرای سند تحول بنیادین با شاخصهای ویژه در حوزه نظام هوشمند، تدوین برنامه برای راه اندازی پرونده الکترونیک رشد، تربیت کودکان و دانش آموزان در دوران پیش دبستانی، متوسطه اول و دوم از برنامههای پیشنهادی ایشان است.
وی در ادامه به برنامههای وزیر پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش در حوزه کودکان و نوجونان اشاره کرد و گفت: راه اندازی «کارگروه ملی نوجوانی» برای ساماندهی سازمان دانش آموزی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، معاونت فرهنگی و پرورشی با هدف برنامهریزی نهادهای ذیربط در حوزه نوجوانی، هماهنگی و هم افزایی با نهادهای ذیربط مسئول در شکلگیری هویت و تربیت نوجوانانه است، زیرا این رویکرد منجر به ارتقاء شایستگیهایی همچون هویت ملی و دینی و آرمان خواهی، افزایش سواد رسانهای، تربیت کادر انقلابی برای آینده میشود که این امر از جمله برنامههای آقای صحرایی بود که به استماع نمایندگان رسید.
محمدبیگی ادامه داد: در این نشست اعضای فراکسیون جمعیت و حمایت خانواده برنامههای ایشان را در حوزه اجرای قانون جمعیت و حمایت از خانواده بررسی کردند و انتظارت خود را از وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش در حمایت از خانواده مطرح کردند؛ موضوعاتی همچون رسیدگی به وضعیت معلمان مادر، دانشجویان تربیت معلم، مرخصی زایمان و توجه به بازنشستگی معلمان مادر و... از جمله دغدغههای اعضای فراکسیون بود که از وزیر پیشنهادی درخواست اجرایی شدن آن را داشتند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در ادامه تأکید کرد: از وزیر آینده وزارت آموزش و پرورش میخواهیم که نسبت به اجرای قانون جوانی جمعیت اهتمام جدی داشته و به مباحثی همچون تکریم مادری، همسری و آماده سازی جوانان برای ازدواج در کنار تحصیل و کار و مهارت آموزی دانش آموزان و تغییر متون کتابهای درسی منطبق با ارزشهای اسلامی و خانواده محوری را توجه ویژه کنند.
وی ادامه داد: انتظار فراکسیون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده از وزیر آموزش و پرورش، آموزش مهارتهای زندگی به دانش آموزان برای آمادگی آنان برای ورود به دنیای جوانی از جمله مباحث آمادگی برای انتخاب همسر شایسته، تشکیل زندگی مشترک، مهارت روانشناسی در ارتباط مؤثر با خانواده و آمادگی برای پذیرش نقشهای همسری، پدری، مادری و تکریم والدین و سالمندان است.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تأکیدکرد: انتظار داریم وزیر آینده آموزش و پرورش در استعدادیابی دانش آموزان در حوزه دانش آموزی، هدایت تحصیلی و در آینده شغلی به سمت استعداد واقعی متناسب با سند تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش حرکت کند.
وی یادآور شد: بحث اولویت تبیین ارزشهایی، چون عفاف و حجاب، سواد رسانهای و پرورش متناسب با معیارهای ایرانی اسلامی از جمله مواردی بود که از وزیر آینده این وزارتخانه خواهان هستیم. باید طرح امین برای استفاده از مربیان حاذق و کارآمد و همچنین روحانیت محترم در شبکه آموزش و پرورش و ارتقاء سطح معنویت دانش آموزان استفاده شود.
وی ادامه داد: انتظار داریم در حوزه حمایت از خانواده، رسیدگی ویژه به کاهش آسیبهای اجتماعی مانند کاهش اعتیاد و رسیدگی به فرزندان طلاق، حمایتهای لازم انجام شود و سهم آموزش و پرورش در حضور موثر دانش آموزان در فعالیتهای علمی، فرهنگی، هنری و معنوی بیشتر شود و نیز توانمندسازی و ارتقاء آموزشهای انجمن اولیاء و مربیان به شکل ویژه در نظر گرفته شود.
دبیر فراکسیون انقلاب اسلامی اظهار داشت: به نظر میرسد تقویت انجمن اولیاء و مربیان در برنامههای وزیر پیشنهادی باید به صورت جدی دیده شود، همچنین هر فردی که در جایگاه وزیر آموزش و پرورش خدمت میکند باید دارای توانمندیهای ویژه باشد و احترام به معلمان و اهتمام به رفع نیازهای معیشتی، حفظ احترام و جایگاه آنها و در نهایت کادر سازی آینده انقلاب، مد نظر وزیر انتخابی باشد.
در این نشست معین الدین سعیدی نماینده چابهار، نیک شهر، کنارک و قصرقند در این جلسه با اشاره به مشکلات دانشگاه فرهنگیان، یادآور شد: از نگاه کارشناسی آقای صحرایی به عنوان وزیر پیشنهادی قدردانی میشود که این مسئله را در دوران سرپرستی ایشان به عنوان سرپرست وزارتخانه میتوان به وضوح دید.
نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به چالشهای موجود در حوزه آموزش و پرورش کشور؛ افزود: چالشها و مشکلات بزرگی همچون امور استخدامی، موضوعات مرتبط با سازمان برنامه و بودجه و مباحثی که در این حوزه مطرح میشود بی تردید وزیر پیشنهادی با همه آنها آشنا است و باید برنامهای برای یکایک آنها داشته باشد.
سعیدی با بیان اینکه آقای صحرایی وزیر پیشنهادی، خود را از جنس محرومیت میداند، اظهار کرد: امیدواریم با حضور ایشان در منصب وزارتخانه شاهد حل بسیاری از مشکلات مناطق محروم و مرزی کشور در حوز ه آموزش و تربیت باشیم.
احمدحسین فلاحی نماینده مردم همدان و فامنین با تأکید به اینکه آموزش و پرورش در شرایطی قرار دارد که هر چه سریعتر باید وزیر آن انتخاب شوند، گفت: وزارتخانه آموزش و پرورش بزرگترین وزارتخانهای است که با کمترین بودجه و امکانات مواجه است با همه این تفاسیر، مجلس همیشه در کنار این وزارتخانه بوده است.
یحیی ابراهیمی نماینده مردم دلفان و سلسله در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه وزارت آموزش و پرورش یکی از وزارتخانههای مهم کشور است، یادآور شد: توجه به مشکلات دانشگاه فرهنگیان باید در اولویت برنامههای این وزارتخانه باشد.
زهره الهیان نماینده تهران، شمیرانات، ری، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در این جلسه خطاب به صحرایی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش تأکید کرد: اجرای کامل سند تحول بنیادین از پیشنهادات نمایندگان است، حتی اگر خلاء قانونی برای اجرای سند تحول وجود دارد باید به شکل برنامه به مجلس ارائه شود و همه کم و کاستیهای این حوزه رفع شود.
محمدبیگی در پایان این نشست خاطر نشان کرد: بنده به عنوان دبیر فراکسیون انقلاب اسلامی اعلام میکنم برنامههای خوب و متنوعی را برای آشنایی بهتر نمایندگان با وزیرها در نظر داریم که به زودی در قالب جلسات و برنامههای فراکسیون انقلاب اسلامی انجام خواهد شد، امیدوارم در فراکسیون انقلاب اسلامی بتوانیم برنامههای خوبی برای آشنایی با گزینههای پیشنهادی وزارتخانهها ارائه کنیم، تا زمینه انتخاب صحیح و بهتر نمایندگان برای شنیدن نظرات آنان و انتظارات مجلس انقلابی از وزیرهای پیشنهادی را فراهم کنیم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم وزیرهای پیشنهادی با برنامهریزی دقیق در خدمت مردم به خصوص فراکسیون انقلاب اسلامی باشند و با توجه ویژه، زمینه همدلی مجلس و دولت را بیش از پیش فراهم کنند. این حق نمایندگان است که با وزرای پیشنهادی بیشتر آشنا شوند و دغدغههای خادمان ملت و مطالبات مردمی را از گزینههای پیشنهادی مطالبه کنند. قطعاً نمایندگان، توانمندی گزینههای پیشنهادی برای اولویتهای هر وزارتخانه را میسنجند.