شهدای مسجد نجفیه دزفول نمونه ای از ایثار و مجاهدت های مردم دزفول در دوران دفاع مقدس است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، چهارم خرداد در تقویم کشورمان به نام روز مقاومت و پایداری، روز دزفول نامگذاری شده است. مردم قهرمان این شهر در دوران هشت سال دفاع مقدس هیچ گاه شهر را ترک نکردند و زیر بمباران رژیم بعثی عراق مقاومت و استقامت کردند.
شهر دزفول در بین کشورهای منطقه به نام بلد الصواریخ یا شهر موشکها میشناسند، زیرا که بعثیها ۱۷۲ بار این شهر موشک باران کرد و در این میان تعداد زیادی از شهروندان دزفولی به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
محمد حسین درچین، پژوهشگر و محقق حوزه دفاع مقدس در این زمینه گفت: مردم دزفول در دوران دفاع مقدس در دو محور حضوری فعال داشتند هم در جبهههای حق علیه باطل و هم پشتیبانی و حمایت از رزمندگان اسلام که نقش اثرگذاری در این دو عرصه از خود نشان دادند.
رادیو رژیم بعثی عراق زمانی که حملات موشکی به شهرهای ایران را اعلام میکرد در ابتدای نام شهر دزفول را بیان میکرد، ولی استقامت و پایداری مردم این دیار بود که علیرغم موشک باران مردم مقاومت میکردند و پس از هر بمباران هوایی آن نقاط آسیب دیده را دوباه میساختند.
آیت الله سید مجدالدین قاضی دزفولی، امام جمعه فقید دزفول با برپایی نماز جمعه در سالهای دفاع مقدس محور مقاومت وپایداری این شهر بود و همین روحیه پایداری دزفول قهرمان بود که سبب انتخاب شدنش به پایتختی مقاومت و پایداری ایران اسلامی شد.
درچین، پژوهشگر حوزه دفاع مقدس سه رمز پایداری دزفول را روحانیت، نیروهای مردمی و سبقه معنوی مردم این شهر بیان میکند و ادامه داد: در دوران دفاع مقدس آیت الله قاضی محور مقاومت در دزفول بود و با خطبهای خود در نماز جمعه روحیه بخش مردم و رزمندگان اسلام بود.
اما مسجد نجفیه دزفول نمونهای از پایداری و مقاومت مردم این شهر میباشد. مسجدی که میعادگاه نوجوانان و جوانان در دوران دفاع مقدس است و جایی است که رزمندگان آن در دفاع از میهن اسلامی جان خود را فدا کرده اند.
در ساعت ۲۲:۳۰ دقیقه ۱۹ اسفند ماه ۵۹ حمله موشكي دشمن بعثي به مسجد نجفيه در خيابان طالقاني شهر دزفول تعدادي از نوجوانان بسيجي كه در اين مسجد بودند زير آوار گرفتار شده و از سويي به دليل اصابت تركش ناشي از اصابت موشك به خودروي حامل سيلندرهاي گاز در مجاورت اين مسجد و انفجار پياپي دهها سيلندر گاز امداد رساني به مصدومان اين حمله موشكي را غير ممكن كرد.
در این حمله موشکی ۱۱ نوجوان بسیجی مسجد نجفیه دزفول که ۱۱ تا ۱۶ سال سن داشتند و نیز دو بسیجی ۲۱ و ۲۲ ساله به نام های محسن افشارنیا، عبدالنبی اکبربنا، علیرضا حلیم زاده (حلیمی)، غلامحسین دستوری رزاز، غلامعلی دزفولی (دزفولیان)، غلامعلی دیناروند، مصطفی رجول دزفولی، غلامرضا سپهری، محمود سعادتی زارع، غلامرضا صارمی نیا، مرتضی صارمی نیا، علیرضا غلامی و غلامرضا ملک به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.
دزفول امروز نمونهای از مقاومت وپایداری است، پایداری که ریشه در تاریخ کهن آن دارد به مانند سرزمین مقدس ایران اسلامی. پایداری و استقامت مردم قهرمان دزفول الگویی است برای مردم یمن، فلسطین، لبنان و سوریه که برای دفاع از میهن خود در مقابل دشمن مقاومت میکنند و چه زیبا پیر جماران در وصف دزفول گفت: مردم دزفول دین خود را به اسلام ادا کردند.
قيصر امين پور ، قیصر شعر انقلاب در سال ۵۹ پس از حادثه دلخراش حمله موشكي به مسجد نجفيه به دزفول سفر كرد و پس از اداي احترام به اين شهدا اشعاري زيبا در وصف آنان سرود.
همه ساله کاروان های راهیان نور در سفر به دزفول با حضور در مسجد نجفیه به مقام والای این شهدای گرانقدر ادای احترام می کنند.
شهر دزفول در هشت سال دفاع مقدس مورد اصابت ۱۷۶ موشک دوربرد و بیش از دو هزار گلوله توپ قرار گرفت و بارها توسط هواپیماهای رژیم بعث عراق بمباران هوایی شد.
اولین موشک در ۱۹ مهر ماه ۱۳۵۹ در ساعت ۲۲ و ۱۰ دقیقه به دزفول اصابت کرد.
در حملات موشکی دشمن بعثی به دزفول ۷۱۱ تن به شهادت رسیدند.
مردم دزفول در هشت سال دفاع مقدس دو هزار و ۶۰۰ شهید تقدیم کردند.