وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از راه اندازی سامانه جامع دانا برای ثبت تحقیقات و دستاوردهای پژوهشی در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بینالمللی حرکت، با تاکید بر اینکه امروزه کشورها به دنبال جنگ و صلح ارزان هستند، گفت: کشورهایی که در زمینه تولید علم، فناوری و نوآوری، دست برتر دارند، با صدور محصولات خود در هر نقطه از کره زمین برای خود، مرزی را مشخص کرده و آن کشور را به ملک خود میافزایند.
دکتر زلفیگل هزینهکردن برای توسعه انجمنهای علمی بهعنوان یک ثروت ملی را نوعی سرمایهگذاری دانست و افزود: مهمترین وظایف انجمنهای علمی، برطرف کردن خلا آموزش مهارتی، روح دانشعلمسنجی و فنسنجی، معرفی هوش مصنوعی و بایدها و نبایدها و پیامدهای آن، آشنایی با اخلاق علمی، ضوابط حقوقی در امور مختلف و آشنایی با تکنیک دستیابی به پیشینه تحقیق از طریق معرفی سامانههایی مانند دانا و نان است این سامانهها با هدف معرفی اساتید و نخبگان متخصص در حوزههای مختلف علمی و بررسی و دستیابی به مقالات و پایاننامههای معتبر علمی و همانندیابی آن تهیه گردیده است.
مقام عالی وزارت از بررسی و اعمال پیشنهادات و مطالبات دانشجویان در مرحله تدوین آییننامهها و دستورالعملهای مختلف مانند انتخاب دانشجویان سرآمد خبر داد و تصریح کرد: هدف جشنواره حرکت، معرفی پلهای موفق میان ایده و پدیده است و در این مسیر، شما دانشجویان با وجود ظرفیت مدیریتی خود نشان دادید که میتوانید جزو مدیران موفق این مرزوبوم است.
دکتر حشمتاله علینژاد رییس دانشگاه مازندران نیز گفت: جشنواره حرکت رویدادی بزرگ در عرصه رقابت علمی کشور است و انجمنهای علمی به مثابه پویاترین بخش دانشجویی، نقشی بیبدیل در سرزندگی و رشد علمی دانشگاهها دارند. ثمره این فعالیتها طی یک سال تحصیلی، در بستر رقابتی رویدادی بزرگ، تحت عنوان جشنواره حرکت نمایش داده میشود.
علینژاد افزود: جشنواره ملی حرکت، به تعبیری دیگر، حرکتی است ملی برای شکوفایی استعدادهای شگرف جوان خلاق و اندیشمند ایرانی، برای اعتلای ایران و ایرانی و برای ارتقاء موقعیت و اندیشههای کمالجویی ایرانی و برای ایجاد فردایی بهتر، ایرانیآبادتر و آزادتر در پرتو اراده و استعدادهای جامعه دانشجویی کشوراست.
او گفت: برقراری ارتباط محکم میان انجمنهای علمی و مسایل کشور در حوزه صنعت و جامعه از مهمترین مباحثی است که کمک شایانی به تقویت ارتباط میان دانشگاه و جامعه خواهد کرد.
رییس دانشگاه مازندران تصریح کرد: امروز جامعه ما نیازمند آموزشهای مهارتی است و در این مسیر، تعامل دانش استادی و تجارب دانشجویی ترکیبی بینظیر و متفاوت را پدید میآورد بهگونهای که به جای یک رابطه یک سویه، این دو رکن مهم در کنار یکدیگر و به صورت همافزا بحث علمآموزی و مهارتافزایی را پیش میبرند و جشنواره حرکت تبلور همین ارتباط موثر و کارآمد است.
او افزود: در شرایط کنونی، تلاش برای جریان پیشرفت در کشور، نه فقط به عنوان یک فعالیت مرسوم و متداول دانشگاهی، بلکه به عنوان یک ضرورت جدی و برای بقای یک حرکت اجتماعی در جامعه باید شکل بگیرد و در این راستا باید از تمام امکانات و فرصتها بهویژه توان دانشجویان نخبه، صاحب فکر و ایده و آیندهساز کشور بهره ببریم. از اینرو دانشگاه همواره بهدنبال آن است تا برای حضور فعال و موثر دانشجویان مدل همکاری با صنعت و جامعه را برنامهریزی و اجرا نماید. طرح کواپ به عنوان طرح نمونه ملی از نتایج همین دغدغهمندی در دانشگاه مازندران است که خوشبختانه با استقبال وزارت عتف بهعنوان طرح نمونه در دانشگاههای سراسر کشور اجرا خواهد شد.
در جشنواره پانزدهم دانشگاه مازندران میزبان ۸۶ دانشگاه از سراسر کشور بوده است و مجموعا ۱۲۸۸ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال گردید که شامل ۵ گروه: دامپزشکی و کشاورزی با ۱۶۵ اثر، علوم پایه با ۱۶۳ اثر، فنی و مهندسی با ۳۷۷ اثر، هنر و معماری با ۹۵ اثر و گروه علوم انسانی با ۴۴۹ اثر بوده است.
از میان آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره ۶۰۰ اثر منتخب و در ۸۶ غرفه به نمایش گذاشته شد که از میان این آثار در اختتامیه حدود ۱۸۰ اثر برگزیده مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.