معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان : با توجه به خشکسالی در سد کرخه باید کشاورزی پایدار برای مدیریت آب در منطقه انجام شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، علی شهبازی در گفتگوی تلفنی با بخش خبر سیمای خوزستان با اشاره به نشست با کشاورزان حوضه آبریز کرخه برای توصیف شرایط کنونی سد کرخه گفت : ما در حال پیگیری برای تامین آب آشامیدنی در استان هستیم و تاکنون پنجاه درصد آب مورد نیاز حوضه کرخه از سد دز تامین می شد.
وی با بیان اینکه سد کرخه خروجی آب ندارد افزود : باید برای مدیریت منابع آبی در حوضه کرخه کشاورزی پایدار ایجاد و این بخش تقویت شود .
شهبازی با تاکید بر تلاش برای متضرر نشدن کشاورزان منطقه از خطرات خشکسالی سد کرخه گفت : حل مشکلات بخش کشاورزی فقط با مصرف کردن اندوختههای منابع آبی در استان میسر نمی شود و با توجه ویژه به مدیریت مصرف آب در کشت پاییزه می توان علاوه بر صرفه جویی شاهد تامین منابع آب مورد نیاز بخش کشاورزی باشیم .
وی با اشاره به حمایت از کشت پاییزه در خوزستان گفت : در نشست امروز برخی از کشاورزان نظرات خود را درباره چگونگی اجرای کشتهای تابستانه و پاییزه با در نظر گرفتن مدیریت منابع آب اعلام کردند .
شهبازی با اشاره به تامین آب حوضه آبریز کرخه از پنج استان بالادست این رودخانه گفت : سد کرخه از نوع خاکی است و آب موجود در آن برای کشت تابستانه مناسب نیست.
معاون مطالعات جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه سد کرخه همچنان در وضعیت خشکسالی قرار دارد گفت : تنها ۱۷ درصد حجم مفید این سد تکمیل شده و ۳ میلیارد و ۱۶۴ میلیون متر مکعب از ظرفیت سد کرخه خالی مانده و ورودی سد کرخه ٤٩ درصد نسبت به میانگین بلند مدت کاهش داشته است.
گفتنی است ، نشست هم اندیشی در مدیریت تنش آبی در حوضه پایین دست سد کرخه صبح امروز، سه شنبه ۲ خرداد ۱۴۰۲ با حضور فرمانداران، روسای اتاقهای اصناف و بازرگانی، روسای اصناف کشاورزی و دادستانهای شهرستانهای حوضه کرخه در محل سد کرخه برگزار شد.
روسای اصناف کشاورزی نیز در این نشست به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و با مسئولین و متولیان سازمان آب و برق به تبادل نظر و گفتگو پرداختند.